EU:n yleinen tietosuoja-asetus eli GDPR

25.5.2018 EU:n yleinen tietosuoja-asetus tulee voimaan 25.5.2018 kaikissa EU:n jäsenmaissa. Tietosuoja-asetusta sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn. Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyvää tietoa (esim. nimi, puhelinnumero, osoite).

EU:n yleinen tietosuoja-asetus tulee voimaan 25.5.2018 kaikissa EU:n jäsenmaissa. Tietosuoja-asetusta sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn. Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyvää tietoa (esim. nimi, puhelinnumero, osoite).  

Helsingfors Simsällskap r.f. on rekisterinpitäjä, kun käsittelemme jäsenten ja työntekijöiden henkilötietoja. 

GDPR tiukentaa henkilötietojen käsittelyvaatimuksia ja tuo mm. järjestöille ja yhdistyksille uusia velvoitteita. Asetuksen tarkoituksena on parantaa EU-kansalaisten henkilötietojen suojaa, joka on kaikille kuuluva perusoikeus. 

Simmiksessä käsitellään jäseniin ja työntekijöihin liittyviä henkilötietoja voidaksemme järjestää yhdistystoimintaa ja täyttääksemme yhdistyksiä ja työnantajia koskevan lainsäädännön vaatimukset. 

Oheisen linkin takana avautuvassa tietosuojaselosteessa kerrotaan tarkemmin mm. mitä henkilötietoja Simmis rekisteröi sekä henkilötietojen käsittelyn perusteista ja käyttötarkoituksesta.  

Jos sinulla on asiasta kysyttävää, olethan yhteydessä meihin, yhteystiedot on annettu selosteessa kohdassa Yhteydenotot.

Ystävällisin terveisin

Helsingfors Simsällskap r.f. puolesta

Karim Tähtivuori
hallituksen puheenjohtaja