Puheenjohtajan tervehdys 20.02.2018

20.2.2018 Karimin katsaus vuoteen 2017 ja ajatuksia käynnistyneestä vuodesta 2018. Miten sinä voisit osallistua Simmiksen toimintaan?

Morjens koko seuraväelle pitkästä aikaa 

Seuran 131. toimintavuosi on jo hyvällä alulla. Nyt on loistava tilaisuus katsoa, miten viime vuosi meni. Vuosi 2017 oli seuran juhlavuosi, täytimme 130 vuotta, ja aikamoista juhlaa se päätyi olemaankin. Matti ja Matin valmennustiimi onnistuivat loistavasti uimareiden kunnon ajoituksessa (koko vuodelle!!) ja HSS siten voitti sekä Kalevan Maljan pitkän radan SM-uinneissa Tampereella että Pohjantähti-maljan (LRSM) ja Tampere-lautasen (LRNSM) lyhyen radan SM-uinneissa Oulussa parhaana seurana pisteissä sekä mitalitilastossa. Mahtava tapa juhlia synttäreitä! 

Uinnillisesti seura onnistui viime vuonna aivan kaikilla rintamilla. Katso linkki.

Tuosta uinnillisesta menestyksestä vielä muutama osoitus:

Vuoden aikana Simmiksen Uimaliiton gaalassa Vilma Oura palkittiin vuoden uimari -palkinnolla ja Jessika Markkanen oli vuoden vammaisuimari. Vastaavasti vuoden uintivalmentaja oli Matti Mäki ja vuoden vammaisuintivalmentajan palkinnon sai Jessica Hölttä. Vilma Oura palkittiin myös SFI:n gaalassa kolmanneksi parhaana suomenruotsalaista seuraa edustavana urheilijana ja Matti Mäki palkittiin samassa gaalassa Suomen parhaana valmentajana.

Matti Mäki valittiin vuodesta 2018 alkaen Suomen Olympiakomitean nuorten Olympiavalmentajaksi. Myönnetyn tuen turvin Simmis pystyy varmistamaan myös Matin maajoukkueen kanssa toimimisesta johtuvien poissaolojen aikana korkeatasoisen valmennuksen.

Maajoukkueissa Simmistä vuonna 2018 edustavat

Team Tokio
Kaisla Kollanus
Tanja Kylliäinen
Jessika Markkanen (para)
Vilma Oura
Riku Pöytäkivi
Vilma Ruotsalainen

Runkomaajoukkue
Andrei Tuomola
Hanna Kareinen (pre-senior)

Nuorten maajoukkue
Vilma Oura
Niki Karlsson
Santeri Hölttä
Elias Herlevi

Ikäkausimaajoukkueessa ui Laura Lahtinen, Lotta Pälsi, Johan Fredriksson ja Lassi Haimi. Multinationseihin IKM-ikäisistä on valittu Laura Lahtinen sekä Lotta Pälsi.

Rollojoukkueessa mukana Veera Korsoff, Samuel Halminen sekä Davin Lindholm.

Tasalukua 130 juhlittiin lopuksi hienosti onnistuneissa ja sopivassa balanssissa juhlavissa sekä railakkaissa 130-vuotisjuhlissa Ravintola Maxinessa lokakuun lopulla. Kiitos vielä kerran kaikille osallistuneille sekä järjestelytoimikunnalle! 

Marraskuun lopussa pidettiin seuran sääntömääräinen syyskokous, missä vahvistettiin talousarvio sekä toimintasuunnitelma tälle vuodelle 2018 sekä valittiin uusia jäseniä hallitukseen. Uusi hallitus vuodelle 2018 on allekirjoittanut Karim Tähtivuori, Lotta Långström, Jens Söderholm, Laura Koivusalo, Veikko Luukkonen sekä Mika Haikonen. Mika tuli uutena mukaan. Tervetuloa ja kiitos innostuksesta ja halusta luottamustehtävään! Ensimmäisessä uuden hallituksen kokouksessa 18.1.2018 valittiin puheenjohtajaksi allekirjoittanut, varapuheenjohtajaksi Lotta, sihteeriksi Laura sekä rahastonhoitajaksi Jens. 

Tänä vuonna hallituksen tavoitteena on tehdä erityisesti työtä tiedottamisen parantamiseksi eri medioissa, ml. seuran kotisivut ja Facebook, taloushallinnon tehokkuuden lisäämiseksi mm. pyritään siirtymään paperittomaan kirjanpitoon sekä eri varainhankintamuotojen kartoittamiseksi ja hyväksikäyttämiseksi.

Hallitus tulee lähtökohtaisesti kokoontumaan jokaisen kuukauden kolmantena torstaina, joten mikäli hallitukselle on asiaa tai esityksiä, niin viikko ennen kokousta yhteys minuun, niin päästään käsittelemään asiaa seuraavassa kokouksessa. Uintijaoksen kokousaikataulut asialistoineen löytyvät HuimaSeura-osioista.

Olisi hienoa, jos voisimme jotenkin saada hiukan eloa myös vanhempaintoimikunnan toimintaan, joten jos vapaaehtoistyö, varainhankinta esim. joulumyynti, erilaiset talkookuviot tai vastaavat kiinnostavat, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä kehen tahansa hallituksen jäseneen tai Hely Kilpeläiseen, varmasti keksitään jotain. 

Varainhankinnasta vielä sen verran, että jos jollakin on suhteita tai kontakteja tahoihin, mitkä voisivat olla kiinnostuneita uinti/vesiurheilun puhtaasta ja raikkaasta imagosta, niin tässäkin vain rohkeasti yhteyttä. Vain kokeilematta jättäminen kaduttaa. 

Yleisesti ottaen, vaikka yllä näitä asioita hiukan kelataankin, tässä ei ole tarkoitus eikä sovi liikaa painottaa byrokratiaa, pidetään siis mielessä se oikea veden kanssa tekeminen ja pyritään varmistamaan parhaat mahdolliset olosuhteet sen onnistumiselle.   

Vielä muistutuksena, Helsingissä järjestettävien Nuorten EM-kisojen vapaaehtoisen haku on käynnissä osoitteessa https://www.ejc2018.fi/volunteers/. Kaikki mukaan!

Kiitos ja hienoa uintiurheiluvuotta kaikille omasta ja hallituksen puolesta! 

Terveisin

Karim