Simmiksen uimarit urakoivat ennätyksiä Rollo-uinneissa Oulussa

10.6.2019 Simmiksen uimareilla upeat kisat Rollo-uinneissa Oulussa. Mukana kisaamassa oli 24 Simmiksen uimaria, jotka uivat useita henkilökohtaisia ennätyksiä. Tämän lisäksi Nicolas Nyström paukutti kolme Rolloennätystä historiaan. Lue myös valmennupäälikkö Mika Piiroisen terveiset Rollo-uinneista.

Viikonloppuna uitiin kesän ensimmäiset kotimaiset arvokisat, Rollo-uinnit, Oulussa. Simmikseltä oli mukana 24 uimaria, jotka ahkeroivat viikonlopun aikana paljon uusia ennätyksiä. Rolloennätyksiä kirjattiin kolme Nicolas Nyströmin nimiin: P11 100 m vapaauintia, P11 200 m sekauintia ja P11 50 m selkäuintia. Onnittelut Nicolakselle huimasta suorituksesta! Tämän lisäksi Raksilan altaassa tehtiin useita henkilökohtaisia ennätyksiä. Simmis voitti kisojen mitalitaulukon seitsemällä kultamitalilla, yhdellä hopealla ja yhdellä pronssilla. Henkilökohtaisista lajeista Nicolas Nyström pujotti kaulaansa neljä kultaa (P11 100 vu, P11 200 sku, P11 50 ru ja P11 50 su) ja yhden hopean (P11 50 pu). Leevi Pixa puolestaan kiipesi korkeimmalle korokkeelle kaksi kertaa P12 400 m vapaauinnin ja P12 100 m selkäuinnin jälkeen. Leevi nähtiin palkintokorokkeella vielä P12 200 m sekauinnin jälkeen, jolloin kaulaan pujoitettiin pronssia. Onnittelut Leeville upeista uinneista! Henkilökohtaisten lajien lisäksi Simmiksen joukkue nappasi kirkkaimman mitalin T10/P11 4 x 50 m vapaauinnin viestistä. Joukkueessa uivat Nicolas Nyström, Kerttu Kiiski, Nea Hellsten ja Adam Isaev. Onnittelut joukkueelle! 

 

Nuorten valmennuspäälikkö Mika Piiroisen terveiset Rollo-uinneista

Olipa meidän tiimiltä mahtavat Rollot ! Kärkiuimarimme olivat Nicolas Nyström (neljä mestaruutta), joka myös ui kilpailutapahtuman ainoat kisaennätykset sekä Leevi Pixa (kaksi mestaruutta). Tälle kaudelle otimme tavoitteeksi saada viestijoukkueita kahdeksan parhaan joukkoon. Tässä onnistuttiin erinomaisesti. Kahdeksan parhaan joukkoon saatiin kaikkiaan kolme viestijoukkuetta. Pisteenä i:n päällä oli T10/P11 viestin voitto 12 sekunnin aikaparannuksella. Tuossa viestissä nähtiin kaikilta neljältä uimarilta upea venymistä. Joukkueessa uivat Nicolas Nyström, Nea Hellsten, Kerttu Kiiski ja Adam Isaev.

Itse olen kilpailuiden jälkeen todella tyytyväinen näkemästäni ja kokemastani. Haluan nostaa esille kolme asiaa. Ensiksi uimarimme uivat erittäin hyvillä tekniikoilla. Täten perustan tekeminen on hyvällä mallilla. Toinen miellyttävä asia oli se, kuinka kypsiä uintitaktisesti uimarimme olivat. 100 metrin ja pidemmillä matkoilla nähtiin useasti sama ilmiö. Meidän uimarit olivat käännöksessä sijoilla kolme - viisi ja maaliintulossa ykkösiä. Uimarimme paransivat ennätyksiään yli 85 % starteista, joka on todella korkea prosentti. Kolmas ilonaihe oli joukkueen henki. Pääsiäisenä Ahvenanmaan leirillä luotiin pohja yhteishengelle ja sieltä alkanut flow jatkui näissä kilpailuissa. Kolme Rollo-ryhmää oli nyt yhtä. Kaikki kannustettiin suoritusten aikana. Oli hienoa havaita, kuinka ylpeitä nuoret uimarimme ovat seurastamme ja siitä, että saavat uida keltaisella Simmis-lakilla.

Iso kiitos myös joukkueen tukena olleille joukkueen johtajille Riinalle, Lasselle ja Kaltsulle. Kiitos myös kisoissa mukana oleille vanhemmille tuesta ja myötäelämisestä.

Osalla uimareista näihin kisoihin päättyi Rollo- vaihe ja seuraavaksi on otettava askel IKM:ien maailmaan. Näihin kilpailuihin päättyi toistaiseksi myös Lukas Lehtosen ura valmentajana. Lukas siirtyy opiskelemaan Tukholmaan. Iso kiitos ja lycka till. Pääosa uimareista jäi Rollo-leirille. Leirin jälkeen koettaa kesälomat. Tulevasta kaudesta uutisoidaan parin viikon sisällä ja harjoittelu aloitetaan sisäänajovaiheella heinäkuun kolmannella viikolla.

Iso kiitos.

Mika

   

 

 

Alla luettavissa tarkemmat kuulumiset kisajaksoittain.

Perjantai iltajakso
Simmiksen Rollo-uimarit ovat aloittaneet upeasti ensimmäisen kisapäivän Oulussa. Nicolas Nyström avasi mitalitilin hienosti 100 m vapaauinnissa ottamalla kultaa kovalla ajalla 1.06.40. Aika on myös uusi Rollo-ennätys! Leevi Pixa puolestaan kauhoi 200 m sekauinnissa hienosti pronssille ajalla 2.45.67. Päivän mitalisaldo ei suinkaan jäänyt tähän vaan nuorempien ikäryhmien T10/P11 50 m vapaauintiviestissä Simmiksen joukkue otti ylivoimaisen voiton ja kirkkaimman mitalin ajalla 2.18.85. Joukkueessa uivat Nicolas Nyström, Kerttu Kiiski, Nea Hellsten ja Adam Isaev. Onnittelut Nicolas, Kerttu, Nea ja Adam! Mitalien lisäksi kisoissa nähtiin useita loistavia omia ennätyksiä ja venymisiä! Yksi päivän onnistujista oli 13-vuotis syntymäpäiväänsä viettävä Christian Nummi, joka ui upeat omat ennätykset lajeissa 100 m selkäuintia ja T12/P13 4 x 100 m vapaauintiviestissä. Onnittelut Christianille! 

Lauantai aamujakso
Simmiksen Rollo-uimarit ovat ahertaneet lauantain aamujaksossa. Mitalisaldoa on kartutettu jälkeen kahdella kultamitalilla. Nicolas Nyström ui P11 50 m rintauinti aikaan 40.21 ja nappasi itselleen kultaisen mitalin. Samassa lajissa Adam Isaev oli hienosti viides ajalla 44.49. Leevi Pixa otti kirkkaimman mitalin P12 100 m selkäuinnin matkalla, jonka hän taittoi aikaan 1.14.00. Sarjassa P12 100 m vapaauintia Leevi puolestaan sijoittui 5. ajalla 1.08.43.

Lauantai iltajakso
Rollojen kolmas kisajakso on nyt saatu päätökseen ja taas ovat Simmiksen uimarit kartuttaneet mitali- ja ennätyssaldoa. Nicolas Nyström kauhoi jälleen uuden Rollo-ennätyksen lajissa P11 200 m sekauintia aikaan 2.46.30 ja pujoitti kaulaan kultaisen mitalin. Leevi Pixa urakoi 5. sijan lajissa P12 50 pu ajalla 34.57! llan P13 4 x 100 m sekauintia Simmiksen joukkue ui neljänneksi ajalla 5.18.32. Joukkueessa uivat Leevi Pixa selkäuintia, Nicolas Nyström rintauintia, Nikolai Teiramaa perhosuintia ja Christian Nummi vapaauintia. Illan iloiseksi yllättäjäksi nousi Naomi Hillers T12 100m vapaauintia sarjassa. Naomi ui matkan aikaan 1.08.50 ja nousi lähtölistan sijalta 50. tuloslistan sijalle 16. parantaen kaksi viikkoa vanhaa ennätystään viisi sekuntia. Valmentajat ovat erittäin tyytyväisiä Rollo-uimareiden huimiin suorituksiin ja useisiin henkilökohtaisiin ennätyksiin.

Sunnuntai aamu- ja iltajakso
Rollo-uintien viimeisenä kisapäivän aamujaksossa Simmiksen Nicolas Nyström kellotti jälleen uuden Rolloennätyksen P11 50 m selkäuinti matkalla pysäyttäen kellon aikaan 34.84. Nicolaksen rikkoma Rolloennätys ehti olla voimassa peräti 18 vuotta ja sen oli uinut Ville Pikkarainen. Onnittelut jälleen Nicolakselle, neljäs kultamitali ja kolmas Rolloennnätys! Sunnuntain iltajaksossa P11 50 m perhosuintia Nicolas Nyström ui matkan aikaan 36.31 sijoittuen toiseksi. amassa lajissa Adam Isaev perhosteli hienosti viidenneksi ajalla 39.73. Iltajakson kultamitalista vastasi Leevi Pixa P12 400 m vapaauinti matkalla. Leevi nousi hienosti matkan voittajaksi viimeisella vinstalla! Leevin aika oli 3.03.01. Onnittelut Leeville toisesta kultamitalista! Tämän vuoden Rollo-uinnit on nyt saatu päätökseen ja valmentajat sekä uimarit voivat olla erittäin tyytyväisiä kisojen lopputulokseen! Onnittelut kaikille valmentajille ja uimareille!