IKM Pori ja toinen kisapäivä

Mitalitaulukossa ensimmäisenä, pisteissä kolmantena – lukuisia onnistujia tänäänkin

Vilma Oura
Pilvi Kilpeläinen
Alexandra Vartiainen
Iida Koiranen tuulettaa

Ikäkausimestaruuskisojen toinen kisapäivä alkoi hienosti lauantaiaamuna tyttöjen 200 metrin sekauinnilla, jossa 14-vuotiaiden sarjassa Alexandra Vartiainen oli mahtavalla uinnilla toinen. Emmi Kölhi oli seitsemäs T15-sarjassa.

Poikien 100 metrin selkäuinnin nuorimmassa sarjassa P14 Veeti Haikkonen jäi sekunnin kymmenyksen päähän pronssista, sijoitus neljäs. P14-sarjassa Niki Karlsson vei odotetusti mestaruuden kisaennätysajalla ja Santeri Hölttä oli toinen,  Jami Heinilä neljäs. Kaarlo Seppänen nappasi P16-sarjassa upean voiton.

Tyttöjen 100 metrin perhosessa Vilma Oura vei 14 vuotiaiden mestaruuden uudella ikäkausiennätysajalla. Iida Koiranen otti puolestaan päättäväisellä uinnilla T15-sarjan mestaruuden.

Poikien tuplasti pidemmällä matkalla Jami Heinilä oli toinen.

Pilvi Kilpeläinen oli T13-sarjan 200 selkäuintia neljäs huikealla lähes kuuden sekunnin ennätysparannuksella. Vilma Oura oli 14-vuotiaissa toinen. Kullan T15-ryhmässä nappasi Iida Koiranen ja Sophia Lindeberg oli 8.

Aamujakson päätti 4x50m SKUV 2T/2P viesti, jonka kakkos- ja kolmospallit miehitti SIMMIS. Ykkösjoukkueessa uivat Niki Karlsson, Emmi Kölhi, Vilma Oura ja Kaarlo Seppänen. Kakkosviestiä veivät Iida Koiranen, Alexandra Vartiainen, Santeri Hölttä ja Jami Heinilä.

Kolmas jakso lauantai-iltana alkoi poikien 200 vapaauinnilla,  jossa P15-sarjan toinen oli Santeri Hölttä, kolmas Jami Heinilä ja seitsemäs Elias Herlevi.

Tyttöjen (14 v) 200 rintauintia oli hermoja raastava kamppailu, jossa Alexandra Vartiainen nousi haastamaan ennakkosuosikkia häviten tälle alle sekunnin, mutta parantaen ennätystään lähes seitsemän sekuntia. Ja heti perään T15-sarjassa saatiin samanlainen verenpaineennostatuskamppailu, kun Emmi Kölhi taisteli toiseksi häviten kullan vaivaiset viisi sadasasekuntia.

Poikien 400 sekauinnissa P15-sarjassa voiton vei Niki Karlsson ja illan kovimmalla loppukirillä Jami Heinilä nappasi hopeaa.

Vilma Oura vei jälleen kullan 14-vuotiaiden tyttöjen 100 vapaauinnissa. T15-ikäluokan Iida Koiranen oli neljäs.

Santeri Hölttä otti varman voiton 15 vuotiaiden poikien 100 metrin rintauinnissa.

Tyttöjen ykkösjoukkue Iida Koiranen, Vilma Oura, Sophia Lindeberg ja Erika Ketola taistelivat 4×100 vapaauintiviestissä hopeaa.

Aamu  tsemppareina palkittiin Veeti Haikonen ja Pilvi Kilpeläinen. Illan tsempparit Jami Heinilä ja Emmi Kölhi.