Simmiksen uimareiden vahva tuloskunto jatkui SM-altaassa

Kolmas kisapäivä jatkui siitä, mihin toinen kisapäivä päättyi. Simmiksen uimarit kahmivat yhteensä yhdeksän Suomen Mestaruutta kolmantena kisapäivänä Leppävaaran maauimalassa.

Lauantaina kisat jatkuivat edelleen Simmiksen vahvassa otteessa. Nuorten sarjassa Suomen mestaruuksia tuli kolme, aikuisissa neljä ja vammaisuinnissa kaksi. Mitalitiliä kartutettiin lauantaina yhteensä 19 mitalilla, joista yhdeksän oli kultaisia, viisi hopeista ja viisi pronssista mitalia. Kolmannen kisapäivän jälkeen Simmis johtaa edelleen sekä seurapisteitä että mitalitaulukkoa sekä nuorissa että aikuisissa.

Lauantain aamujakso
Kolmannen kisapäivän aamunjakson mitali- ja pistetilin avasivat pojat uiden 200 m vapaauintia. Lassi Haimi kauhoi maaliin ensimmäisenä uiden oman ennätyksensä 1.55.25. Lari Tumanoff oli maalissa kolmantena ajalla 1.57.48. Rasmus Söderholm puolestaan kosketti panelia viidentenä uiden matkan aikaan 1.59.25, joka on hänen uusi ennätyksensä. Vammaisuinnissa naisten 100 m perhosuinti matkalla Jessika Markkanen otti itselleen jo kolmannen Suomen mestaruuden ajalla 1.16.03. Poikien 100 m selkäuinnissa Veeti Haikonen oli viides ajalla 1.01.11. Tyttöjen puolta pidemmällä matkalla 200 m sekäuintia Lotta Pälsi otti itsellensä pronssia uudella ennätyksellään 2.26.63.

Seuraavana vuorossa oli poikien 400 m sekauintia, jossa Aleksi Koprinen oli ylivoimainen saapuessaan maaliin ensimmäisenä ajalla 4.38.72. Poikien lyhyellä sprinttipyrähdyksellä 50 m perhosuintia Marcus Forsel sijoittui kolmossijalle ajalla 26.06. Tyttöjen 1500 m vapaauinnissa Ada Hakkarainen hurjasteli uuden oman ennätyksensä 17.45.15 ja oli maalissa toisena. Ennätysparannusta Adalla huimat 15 sekuntia. Samassa lajissa Louna Kasvio oli kahdeksas upealla uudella ennätyksellään 18.16.14.

Aamujakso päätettiin poikien 4 x 100 m vapaauintiviestiin, jossa Simmiksen ykkösjoukkue oli ykkönen ajalla 3.33.85. Aika sivuaa kisaennätystä, jonka ovat jo aiemmiin uineet sekä ÅSK:n että Cetuksen joukkueet. Simmiksen voittojoukkueessa uivat Lassi Haimi (53.32), Marcus Forsel (54.31), Aleksi Koprinen (53.36) ja Lari Tumanoff (52.86). Simmiksen kakkosjoukkue sijoittui kuudenneksi. Joukkueessa uivat Rasmus Söderholm (54.74), Veeti Haikonen (54.27), Johan Krister Fredriksson (55.59) ja Davin Lindholm (57.46).

Lauantain aamujakson tulokset nähtävissä täältä.

Launatai iltajakso
Iltajaksossa mitali- ja pistetilin avauksesta vastasi sama kolmikko kuin aamujaksossakin. Miesten 200 m vapaauinnissa Lassi Haimi paukutteli jälleen uuden ennätyksen, joka on nyt 1.53.82 ja nappasi kaulaansa kirkkaimman mitalin ja jo kolmannen aikuisten Suomen mestaruuden näissä kisoissa. Lari Tumanoff oli viides ajalla 1.56.68 ja Rasmus Söderholm puolestaan kahdeksas ajalla 2.00.64. Naisten 100 m perhosuinnissa Kiira Mauranen perhosteli matkan aikaan 1.04.28 ja sijoittui seitsemänneksi. Seuraavana altaaseen hyppäsivät miehet matkanaan 100 m selkäuinitia. Niki Karlsson oli maalissa ensimmäisenä ottaen näin itselleen Suomen mestaruuden ajalla 57.41. Vammaisuinnissa miesten 100 m selkäuintia William Söderling oli kolmas ajalla 2.04.66.

Naisten 200 m selkäuinnissa nähtiin Simmiksen uimareiden kaksoisvoitto, kun ensimmäisenä maaliin kauhoi Vilma Ruotsalainen ottaen itselleen Suomen Mestaruuden ajalla 2.19.16. Toisena maalissa oli Sanni Alamattila ajalla 2.24.17. Miesten 400 m sekauinnissa Aleksi Koprinen tahkoi uuden henkilökohtaisen ennätyksensä aikaan 4.36.73 ja oli maalissa toisena. Naisten lyhyellä matkalla 50 m vapaauintia Laura Kurki oli kuudes ajalla 26.80 ja kolme sadasosaa perässä 28.83 maaliin saapui Kaisla Kollanus sijoittuen seitsemänneksi. Vastaavalla naisten vammaisuinnin matkalla 50 m vapaauintia Jessika Markkanen nousi jälleen palkintokorokkeen korkeimmalle korokkeelle uidessaan matkan aikaan 31.09.

Miesten lyhyellä 50 m perhosuinti matkalla Riku Pöytäkivi perhosteli kovaan vastatuuleen matkan aikaan 24.07 ollen näin toinen. Vastaavalla matkalla miesten vammaisuinnissa 50 m perhosuintia Henrik Krogius paransi ennätystään parilla sekunnilla aikaan 45.79 ja oli maalissa toisena. Illan viimeisenä henkilökohtaisen a lajina nähtiin naisten 1500 m vapaauinti, jossa Ada Hakkarainen oli hienosti kolmas ajalla 17.45.15. Samassa lajissa Helene Hirvonen tuli maaliin kuudentena ajalla 17.50.75.

Iltajakso päätettiin sekä miesten että naisten viesteihin. Ensimmäisenä altaaseen hyppäsivät miehet uiden 4 x 100 m vapaauintia. Simmiksen ykkösjoukkue tuli maaliin toisena ajalla 3.28.66. Joukkueessa uivat Lassi Haimi (52.87), Riku Pöytäkivi (50.25), Elias Herlevi ( 52.69) ja Lari Tumanoff (52.85). Kakkosjoukkue oli maalissa seitsemäntenä ajalla 3.35.50. Joukkueessa uivata Leevi Lehti (53.88), Niki Karlsson (53.55), Aleksi Koprinen (53.71) ja Rasmus Söderholm (54.36).

Naisten 4 x 100 m sekauintiviestissä nähtiin hieno kamppailu viimeisiin metriin saakka, joka päättyi Simmiksen ykkösjoukkueen voittoon ajalla 4.16.07. Joukkueessa uivat Vilma Oura selkäuintia (1.03.79), Hanna Kareinen rintauintia (1.10.23), Kiira Mauranen perhosuinti (1.04.27) ja Kaisla Kollanus vapaauintia (57.78). Simmiksen kakkosjoukkue oli maalissa neljäntenä ajalla 4.21.68. joukkueessa uivat Lotta Upanne selkäuintia (1.04.83), Vilma Ruotsalainen rintauintia (1.12.53), Laura Kurki perhosuintia (1.03.86) ja Janna Appelberg vapaauintia (1.00.46).

Viimeinen kisapäivä käynnistyy huomenna viimeisellä aamujaksolla klo 9.30. Lauantai-illan tulokset löytyvät täältä.