Simmiksen uimarit hurjassa vireessä EYOF-kisoissa Bakussa

Simmiksen uimareilla upeat kisat Azerbaidžanin Bakussa. Pitkäksi venynyt uintikausi ei haitannut uimareiden suorituksia vaan päinvastoin siiviitti heidät mahtaviin suorituksiin.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) uintimatkoilla on kisattu tämän viikon ajan maanataista perjantaihin 22.-26.7.2019 Azerbaidžanin Bakussa. Simmiksestä kisoihin valittiin Lassi HaimiAleksi KoprinenLotta Pälsi ja Lari Tumanoff. Altaassa on nähty joka päivä kisaamassa Simmiksen uimareita ja onkin ollut mahtavaa seurata uimareiden upeita suorituksia päivittäin. Kisoissa mukana oleva valmentaja Petri Heinilä kertoo, että kisoihin valmistautuminen ja itse kisat menivät kuten oli suunniteltu. Petrin mukaan erittäin hienoa oli se, että kaikki Simmiksen uimarit pystyivät kauden parhainpaansa ja tekivät kisoissa ennätyksiä.

Kisojen aikana tämä nelikko hankki yhteensä 4 henkilökohtaista välieräpaikkaa (Lassi 200 vu, Aleksi 200 sku, Lotta 200 pu ja Lari 200 pu), 3 henkilökohtaista finaalipaikkaa (Lassi 400 vu ja 200 vu, Aleksi 200 sku) ja yhden viesti finaalipaikan (Lassi, Aleksi ja Lari). Sen lisäksi Lassi Haimi ja Lari Tumanoff  kirjoittivat uusiksi Simmiksen ennätykset miesten 200 m vapaauinnissa (Lassi) ja 200 m perhosuinnissa (Lari). Omia ennätyksiä uimarit parantelivat kisojen aikana peräti 13 kertaa! Onnea LassiAleksiLotta ja Lari! Upeat kisat ja mahtavat venymiset näin pitkän kauden päätteeksi! Lisäksi onnittelut koko valmennustiimille upeasta työstä! Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta kautta.

Alla päivittäiset kisaraportit Facebookista:

Maanantai:
Hurjaa menoa EOYF:ssä heti ensimmäisenä päivänä Lassi Haimi ui huikean 400 m vapaauintia ja kauhoi itsensä uudelle minuuttiluvulle ja finaaliin! Lassin aika oli 3.58.27, joka luonnollisesti on hänen uusi ennätyksensä. Lassi paranteli omaa ennätystään peräti reilut neljä sekuntia. Samassa lajissa Lari Tumanoffui myös uuden ennätyksensä, joka on nyt 4.05.56. Lari paransi omaa ennätystään reilut kaksi sekuntia ja sijoittui 19. Lotta Pälsi perhosteli itsensä hienosti semifinaaleihin 200 m perhosuinnissa ajalla 2.22.14! Upea avauspäivä Simmiksen uimareilla! Onnittelut Petri ja valmennustiimi!

Tänään illalla uitiin Bakussa poikien 400 m vapaauinnin finaali, jossa Simmiksen Lassi Haimi paransi aamuista hurjaa ennätystään vielä lukemiin 3.57.59! Lassi paransi myös aamuista sijoitustaan ja oli nyt hienostI finaalin seitsemäs. Onnittelut Lassille! Samoin isot onnitteut Petrille ja valmennustiimille! Illan ohjelmassa oli myös 200 m perhosuinnin välierä, jossa Lotta Pälsi paranteli ennätyksensä upeasti aikaan 2.21.48 ja sijoittui 13. Onnittelut Lotalle hienosta uinnista!

Tiistai:
Toinen kisapäivä poiki lisää välieräpaikkoja Simmiksen uimareille. Lari Tumanoff pehosteli hienosti oman uuden ennätyksensä 200 m perhosuinnissa. Larin ennätys on nyt 2.06.26 ja ennätys parantui reilun sekunnin verran. Välieriin Lari lähtee kymmenentenä. Aleksi Koprinen ui ensimmäisenä matkanaan Bakun EOYF -kisoissa 200 m sekauintia ja se taittui aikaan 2.08.96. Aika on Aleksi uusi ennätys puolellatoista sekunnilla ja se oikeuttaa paikan illan välieriin yhdeksänneksi nopeinpana. Lassi Haimi kisasi aamujaksossa 100 m vapaauinnissa ja ui tällä matkalla oman ennätyksensä 52.60 ja sijoittui 22. Lari ja Aleksi nähdään tänään uudelleen altaassa iltajaksossa. Tsemppiä iltauinteihin!

Iltajakso Bakussa on nyt saatu päätökseen. Simmiksen uimareiden ennätystehtailu jatkui edelleen. Aleksi Koprinen paranteli ennätystään 200 m sekauinnissa aikaan 2.07.62 sijoittuen välierien seitsemänneksi ja ui itsensä upeasti finaaliin. Parannusta aamun aikaan tuli reilu sekunti. Lari Tumanoff ui välierissä myös oman ennätyksensä 200 m perhosuinnissa. Uusi ennätys on nyt 2.05.35 ja parannusta aamulla uituun aikaan lähes sekunnin verran. Lari sijoittui välierissä yhdeksänneksi.

Keskiviikko:
Aamujaksossa Bakussa altaassa olivat tänään kaikki Simmiksen uimarit. Tehopojat Lari, Lassi ja Aleksi siivittivät Suomen 4 x 100 m vapaauintiviestijoukkueen finaaliin. Ensimmäisen osuuden ui Lassi Haimi aikaan 52.98, kolmannen osuuden Aleksi Koprinen aikaan 53.46 ja vahvana ankkurina tunnettu Lari Tumanoff100 m matkan aikaan 52.31. Simmiksen kolmikkoa täydentämässä oli Vandersin Danil Seksenov. Viestijoukkue sijoittui seitsemänneksi! Lotta Pälsi ui 100 m perhosuintia aikaan 1.05.16 ja sijoittui 32.

Iltajaksossa altaassa nähtiin vielä Aleksi Koprinen 200 m sekauinnin finaalissa. Aleksi sijoittui hienosti kuudenneksi ajalla 2.08.22. Onnittelut Aleksille sekä Petrille ja valmennustiimille! Iltajaksossa uitiin vielä 4 x 100 m vapaauintiviesti, jossa Suomen joukkue sijoittui kahdeksanneksi. Joukkueessa uivat Simmiksen Lassi Haimi (52.83), Lari Tumanoff (52.71) ja Aleksi Koprinen (53.07) sekä neljäntenä Vandersin Danil Seksenov.

Torstai:
Bakussa on jälleen saatu aamujakso kisattua. Ensimmäinen simmisläinen altaassa oli Lotta Pälsi, jonka matkana oli 200 m sekauintia. Lotta ui matkan hyvään aikaan 2.22.55, joka on hänen uusi ennätyksensä kahdella sekunnilla. Lotta oli alkukilpailuiden 13., mutta ei valitettavasti pääse välieriin maakiintiön takia. Poikien 200 m vapaauinnissa nähtiin taas Simmiksen poikien upeita uinteja. Lassi Haimi hurjasteli matkan kovaan aikaan 1.52.76 ja sijoittui alkuerien neljänneksi! Lassi nähdään saman matkan kimpussa uudestaan illalla uitavissa väierissä. Tsemppiä illan uintiin! Samalla matkalla 200 m vapaauinnissa Lari Tumanoff kellotti ajaksi 1.56.07, joka jää vain viisi sadasosaa Larin ennätyksestä. Lari sijoittui kisassa 23., mutta karsitui välierästä maakiintiön vuoksi.

Lassi Haimi täräytti Bakun illassa itsensä 200 m vapaauinnin finaaliin! Tavoilleen uskollisena Lassi ui oman ennätyksensä, joka on nyt hurja 1.51.93 ja sijoittui välierien toiseksi! Lassin uima aika on kovin Tempukseen tilastoitu aika 16-vuotiaissa ja samalla Simmiksen uusi seuraennätys! Huominen finaali alkaa 16.41 Suomen aikaa ja Lassi starttaa radalta viisi. Tsemppiä Lassi Finaaliin!

Perjantai:
Bakussa tänään altaassa ovat olleet Aleksi Koprinen aamujaksossa ja Lassi Haimi iltajaksossa. Aamulla Aleksi ui 400 m sekauintia aikaan 4.38.92 ja sijoittui 15.Iltajaksossa Lassi kauhoi hienosti kuudenneksi 200 m vapaauinnisssa ajalla 1.52.00.