Väistyvän puheenjohtajan Karim Tähtivuoren terveiset simmisläisille

17.1.2020 Lue Karimin terveiset ja yhteenveto viime vuosien seuratoiminnasta.

Morjens hyvät Simmisläiset!

Heti alkuun toivotan onnellista ja menestyksellistä vuotta 2020 kaikille! Pyydän myös etukäteen kärsivällisyyttä ja/tai anteeksi pitkähkön tervehdyksen johdosta, mutta tällä kertaa on paljon sanottavaa.

Tämä alkanut vuosi on jo seuran 133. toimintavuosi, ja voi todeta, että ikä ei paina!

Seuran toiminta on virkeää ja kunnianhimoista, ja voimme olla todella ylpeitä seuran menestyksestä, erityisesti viime vuosina, ja myös tulevaisuuden näkymistä.

Jo 2010 luvun alussa aloitettu pitkäjänteinen työ huippu-uinnin nostamiseksi on todellakin kantanut hedelmää. Olemme pystyneet lisäämään ammattimaisuutta ja yksilöllisyyttä valmennuksessa, ja yhteistyö Olympiakomitean, Uimaliiton ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa ei ole koskaan ollut syvempää. Olemme myös saaneet ja vakiinnuttaneet Tähtiseura-statuksen.

Jojo-systeemi ja nykyään päätoiminen seurakoordinaattori ovat mahdollistaneet valmennuksen keskittymisen nimenomaan valmennukseen ja parantaneet seuran hallinnon laatua. Olemme myös haasteista huolimatta kyenneet turvaamaan riittävän ratatilan täyttämään huippu-uinnin vaatimukset sekä myös mahdollistamaan kurssitoiminnan onnistumisen ja kasvamisen. Mäkelänrinteen Uintikeskus ja Urheiluhallit Oy on ollut mukana askel askeleelta Simmiksen toiminnassa ja viimevuosien nousussa takaisin Suomen huipulle!

Tämä kaikki on vaatinut paljon työtä kaikilta loistavilta seuraihmisiltä, ja yhteistyötä tärkeiden kumppanien kanssa, joista haluan myöhemmin alla erikseen nimetä muutaman.

Kun muistaakseni 2013 aloitin jojona poikani Aaron uintiryhmässä, taisi olla NSM -Haastajat, niin en arvannut, että Simmis imaisee mukaansa. Tämä vaara on olemassa, kun lähtee mukaan yhteisölliseen toimintaan. Nyt on takana 6 vuotta hallitusta, joista 5 vuotta hallituksen puheenjohtajana, käännöstuomarihommia, kisakatsomoja- ja kahviloita, leirivalvontaa, varainhankintaa, monenlaisia keskusteluja sidosryhmien kanssa ja joitakin vääntöjä myös teidän jäsenten kanssa. Päivääkään en vaihtaisi!

Nyt kuten moni tietää, olen jättänyt seuran hallituksen, ja uusi hallitus ja puheenjohtaja sekä muut hallituksen roolit on valittu.

Seuran uusi puheenjohtaja on Mika Haikonen, joka on ollut hallituksessa jo viimeiset kaksi vuotta. Onnittelut nimityksestä Mika!! Haluan myös kiittää Mikaa siitä, että hän on valmis ottamaan puheenjohtajan tehtävät ja vastuun vastaan. Oltuani hänen kanssaan hallituksessa viimeiset kaksi vuotta, voin sanoa onnittelut myös Simmikselle. Seura sai loistavan puheenjohtajan, jolle seuran strategia huippu-uinnin edelläkävijänä on hyvin tärkeä ja joka uskoo yhteistyöhön ja positiiviseen johtamiseen.

Seuran varapuheenjohtajaksi valittiin Kai Haimi, ja seuran rahastonhoitajaksi ja sihteeriksi Lasse Lehtokangas. Molemmat ovat uusia hallituksen jäseniä, joille toivotan onnea ja hienoja hetkiä seurahallinnon käänteissä. Heille myös suuri kiitos siitä, että haluavat antaa seuralle ottamalla luottamustehtävät vastaan!

Haluan erityisesti kiittää muutamia henkilöitä, joita ilman tästä hallitus- ja puheenjohtajakaudesta ei olisi tullut mitään, tai ei ainakaan mitään hyvää.

Hely Kilpeläinen oli alusta loppuun asti uskomattoman suuri apu ja tuki. Oma vajavainen organisointikykyni ja huono näkö yksityiskohdille pysyi lähes täysin piilossa, koska Hely piti ruodussa ja nuhteessa. Monenlaista materiaalia ja sisältöä oli helppoa työstää, kun Hely tarjoili esityksiä lapaan. Uintijaoksen puheenjohtajana toimiessa Hely piti huolta siitä, että jaoksen ja hallituksen yhteistyö toimi loistavasti. Kiitos Hely!!!

Päävalmentaja Matti Mäki, joka myös on valittu vuoden valmentajaksi sekä Helsingissä, SFI:ssä jne jne, kaiken kukkuraksi vuoden alfa-urokseksi uintivalmentajien keskuudessa, on ollut suuri inspiraation lähde! Luottamus on toiminut puolin ja toisin mahtavan hienosti ja Matti on luottamuksen ansainnut, niin kuin seuran viimevuosien menestys näyttää! Matti on rakentanut ylivertaisen valmennustiimin ja valmennuksen positiivinen ja rohkaiseva henki näkyy selvästi, erityisesti kisatilanteissa kun pääsee vertaamaan muihin seuroihin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että seuran valmennustiimi on kirkkaasti Suomen paras! Kiitos Matti! Vielä me päästään samalle sivulle frekvenssinkin suhteen, vaikka puheenjohtajan roolissa en enää kyseistä aihetta nostakaan.

Kiitän myös kaikkia kanssani hallituksessa olleita jäseniä, eli Lotta Långströmiä, Jens Söderholmia, Mika Haikosta, Laura Koivusaloa, Helena Piksilää, Petra Havoa, Sami Vartiaista, (GM) Mikko Sinisaloa, Tiina Luukkosta, Veikko Luukkosta, Jukka Rahikkalaa sekä Joakim Berndtssonia, hienosta hallitustyöskentelystä! Jos joku unohtui, niin pahoittelut siitä.

Suuri kiitos myös kaikille muille valmentajille, erityisesti Tuffis Lindholm, Mikko Sinisalo, Petri Heinilä, Mika ja Tua Piiroinen, Hirvosen Make, Laura toisen kerran, Santu Pavlidi ja kaikki muut, jotka opettavat ja motivoivat urheilijoita näin hienoin tuloksin ja joiden hienon työn ansiosta seuran hallintoa ei ole juurikaan kyseenalaistettu.

Kiitos Mikkolan Rollelle, seuran Grand Old Man-ille, kaikesta avuista ja neuvoista, ja Helena Piksilälle ahkerasta ja tarkasta työstä seuran hyväksi! Kiitos Pekka Laitiselle ja Nipa Avenille Mäkelänrinne-Urheiluhallit Oy:stä loistavasta ja mukavasta yhteistyöstä!

[nyt on jo moni pudonnut, mutta loppuu ihan just…]

Kiitos myös kaikille vanhemmille ja seura-aktiiveille sekä erityisesti kaikille uimareille, joiden rohkeus ja motivaatio on tehnyt tästä hommasta mielekästä.

Onnea ja menestystä Simmikselle jatkossa, ja vielä kerran kiitos luottamuksesta ja näistä vuosista!

En gång Simmis, alltid Simmis!!