Ohjeita uimareille

BLUE CARD –kilpailijalisenssi

Jokaisella uimarilla tulee olla voimassaoleva BlueCard-kilpailijalisenssi. Kilpailukausi on 1.8. -31.7. Lisenssi on hankittava heti, kun liittyy seuraan (vaikka ei heti kilpailisi), sillä se sisältää vakuutuksen. Lisätiedot ja hankkiminen: Suomen Uimaliitto http://www.uimaliitto.fi/fi/bluecard/index.php. Lisenssin astuu voimaan 14vrk:n kuluessa ja vakuutusosa 1vrk:n kuluessa. Lisenssi on siis hankittava viimeistään 14 vrk ennen kilpailupäivää, muuten ei voi osallistua!

Kilpailukutsu

Kilpailukutsut löytyvät netistä Uimaliiton sivuilta HSS:n järjestämien kilpailujen kutsu löytyy myös seuran omilta nettisivuilta.

Kutsusta löytyy kaikki kilpailua koskevat tiedot

  • Kilpailupaikka ja aika
  • Verryttelyaika
  • Lajijärjestys

Osallistujalistat

Osallistujalistat löytyvät netistä kilpailusta riippuen joko muutama päivä tai noin viikko ennen kilpailua. Jokainen katsoo omat starttinsa jo kotona (linkit yllä).

Kilpailun aikataulut

Löytyy netistä kilpailun kohdalta (linkit yllä).

Lähtölistat

Lähtölista = lista, josta löytyy lajit ja kaikki erät. Lähtölistalta näet montako erää on kutakin lajia ja missä erässä oma uimarisi ui. Lähtölistat löytyvät vasta uimahallilta. Valmentajalla on aina kisapaikalla tuorein lähtölista. Lähtölistat kiinnitetään hallin seinään ja lisäksi voit isommissa kilpailuissa itsekin halutessasi ostaa oman lähtölistan (hinnat vaihtelevat kilpailuista riippuen n. 2-10€). Lähtölistoja ei julkaista nettiin,koska listojen myynnillä seurat voivat hankkia hiukan tuloja.

Kilpailutulokset ja tilastot

Kilpailutulokset löytyvät netistä samasta paikasta missä on kilpailukutsu (Uimaliiton nettisivut ja/tai seuran omat nettisivut). Joidenkin kilpailujen tulokset löytyvät myös on-line tilassa ohessa linkki: http://www.livetiming.fi/

Tilastoajat löytyvät kohteesta http://www.octoopen.fi

Kilpailumaksut

Seura laskutta kisojen starttimaksut. Kilpailuihin osallistumset koordinoivat vastuuvalmentajat. Harrasteryhmissä uivat osallistuvat ensi sijaisesti seuran omiin kilpailuihin. HSS cup -kilpailut ja muut seuran itse järjestämät kilpailut ovat uimarille maksuttomia. HSS:n järjestämissä kilpailuissa tarvitaan vanhempia toimitsijoina.

Kilpailulajit

Uimarit ja valmentaja sopivat kilpailulajeista Vanhemmat eivät valitse lajeja.  Lajit valitaan ajoissa viimeistään n. 1,5-2 viikkoa ennen kilpailun ilmoittautumispäivän päättymistä. Viimeinen ilmoittautumispäivä löytyy kilpailukutsusta. Valmentajat ilmoittavat kilpailijat keskitetysti koko seuran ilmoittautumiset jokaiseen kilpailuun.

Uimarin kannattaa tutustua itse netin kautta etukäteen kilpailujen lajitarjontaan

Kilpailuun osallistumista ei voi ilman syytä perua.

Kilpailuihin ilmoitettu uimari EI voi jäädä perusteetta pois kilpailuista. Perusteltu syy on ainoastaan sairastuminen tai muu erittäin pätevä syy. Pääkilpailuista peruutukseen tarvitaan aina lääkärintodistus, muutoin jokaisesta pääkilpailun peruutetusta startista peritään kolminkertainen starttimaksu. Jos uimari on ilmoitettu kolmeen lajiin, niin  peruutusmaksu on à 3x8= 24 x 3=72€.  Ilman syytä poisjäänti kilpailuista veloitetaan aina uimarilta.

Ilmoita peruutus omalle valmentajalle

Peruutus on ilmoitettava valmentajalle aina AJOISSA puhelimitse (tekstiviestillä tai soittamalla) ja varmistettava, että valmentaja saa tiedon!

- viimeistään kilpailupäivän AAMUNA

- tieto on oltava valmentajalla aina  ennen kilpailun verryttelyn alkua!

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA

http://www.uimaliitto.fi/fi/uimaliitto/saannot/uinti.pdf

/päivitetty 30.6.2014/HYK