Kurssi-info

Tältä sivulta löydät kursseihin liittyviä käytännönasioita, sekä ajankohtaisimmat tiedot ja kursseihin liittyvät muutokset.

 

KURSSI-INFO

Simmis järjestää keväällä 2023 kurssit neljässä hallissa Pirkkolassa, Valkealla talolla, Helsingin suomalaisessa yhteiskoulussa (SYK) ja Lauttasaaren yhteiskoulussa (LYK).

Jotta kurssit voidaan järjestää mahdollisimman turvallisesti, huolehdittehan, että kurssille osallistuva lapsi tai aikuinen on varmasti terve. Uimakouluihin ei saa osallistua sairaana. Jos lapsi alkaa oireilla kesken uimakoulun, otamme yhteyttä vanhempaan puhelimitse. 


Saattaja/vanhempi ei saa jäädä altaille tai pukuhuoneisiin odottamaan uimakoulujen ajaksi.

Saattajan tulee poistua uima-altailta kurssien ajaksi, jotta uimaohjaajat saavat opetusrauhan ja kurssilaisille mahdollistetaan paras mahdollinen keskittyminen uimakoulun ajaksi . Lisäksi osassa uimahalleissa, joissa järjestämme kursseja, on pienet pukuhuone- ja allastilat, joten useampi vanhempi ei mahdu odottelemaan niihin. Uimahallit ovat suljettuna yleisöltä kurssien ajan, minkä vuoksi saattajien tulee odottaa ulkona tai uimahallin aulassa uimakoulun ajan. Toivomme myös, että lasten kanssa toimittaisiin ripeästi pukuhuone- ja suihkutiloissa.

Tuothan lapsesi kurssille juuri ennen kurssin alkua altaalle, korkeintaan 5 minuuttia ennen. Lisäksi tulethan hakemaan lapsesi vasta kun kurssi päättyy.

 

SYKSYN 2023 KURSSIEN PÄIVÄMÄÄRÄT

UIMAKOULUKERRAT VIIKONPÄIVITTÄIN

MA: 4.9.2023-18.12.2023

KE: 6.9.2023-20.12.2023

SU: 3.9.2023-17.12.2023

 

LASKUTUS

ilmoittautuminen on sitova. Lasku lähtee heti ilmoittautumisen yhteydessä. Maksun myöhästymiskulut veloitetaan osallistujalta. 

Kurssin alkamisen jälkeen peruutus onnistuu ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Peruutusmaksu ennen kurssin alkua on 50€. 

 

SIMMIKSEN TOIMINTAOHJEET HALLEISSA

Jotta kurssit voidaan järjestää mahdollisimman turvallisesti, huolehdittehan, että kurssille osallistuva lapsi on varmasti terve. Uimakouluihin ei saa osallistua sairaana. Jos lapsi alkaa oireilla kesken uimakoulun, otamme yhteyttä vanhempaan puhelimitse. 

 

Arvioi taidot

Arvioi ensin osallistujan uimataito tutustumalla kurssikuvauksiin. Nykyiset kurssilaiset saavat kurssiarvion kurssin päätyttyä, jonka perusteella osaavat ilmoittautua seuraavalle jaksolle. Uimari on yksilö ja oppii omaan tahtiin. Oppimiseen vaikuttavat monet eri tekijät ja jokainen oppii omaan tahtiinsa. Eri oppimisvauhdista johtuen saman uimakoulun voi joutua käymään useampaan kertaan.

Tarjontaa kaikenikäisille kahdella kielellä

Simmis tarjoaa uimakouluja ja uintikursseja eritasoisille ja eri-ikäisille uimareille 5-vuotiaista aina aikuisiin asti. Uimakouluissa opetetaan perustaidot osaavien ohjaajien johdolla. Opetuskielet ovat suomi ja ruotsi.

Simmiksen jäsenyys

Kurssilaisen kalenterivuoden ensimmäinen kurssimaksu pitää sisällään seuran jäsenmaksun 25 EUR, ja siten kalenterivuoden ensimmäisessä kurssimaksussa on jäsenmaksun suuruinen jäsenalennus. Seuraavissa kalenterivuoden kurssimaksuissa ei ole jäsenmaksua eikä jäsenalennusta.

Mikäli kurssilainen ei halua tulla seuran jäseneksi, pyydämme ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaan tästä erikseen sähköpostiin kurssitoiminta@simmis.fi. Jäsenyys ei vaikuta kurssin hintaan.

Simmiksen syksyn kurssi-ilmoittautuminen on auki!

 

SIMMIKSEN KESÄLEIRIT

Kesäleirit tulossa taas kesällä 2024!

 

AVOVESIUINTIKURSSIT

Simmiksen kesän avovesiuintikurssien ilmoittautuminen on auki!

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumaan pääset yläreunan palkista valitsemalla " kurssitoiminta " ja sen jälkeen " avovesiuinti ".

Tervetuloa mukaan avovesiuintikursseillemme!

 

DIPLOMIEN NOUTO 

Mikäli et päässyt hakemaan diplomia keväällä, voimme postittaa sen kotiisi: Lähetä postimerkillä ja kotiosoitteella varustettu A4 kokoinen kirjekuori toisen kirjekuoren sisällä osoitteeseen Mäkelänkatu 49 00550 Helsinki. Saajaksi Helsingfors Simsällskap. Laitathan kirjekuoren sisään lapulle lapsen nimen ja kurssin, minkä hän on käynyt keväällä. Lähetämme diplomin teille heti kun saamme kirjekuoren tietojen ja postimerkin kera.  

Vaihtoehtoisesti voit tulla noutamaan diplomin Mäkelänrinteen uimahallilta Simmiksen toimistolta. Noudosta sovitaan etukäteen sähköpostitse laura.kurki@simmis.fi, viestissä tulee näkyä lapsen nimi ja ryhmä.

Lapset

Kilpauinnista kiinnostuneille lapsille on tarjolla kilpauimakoulu (Lauttasaaren (LYK), Haagan (SYK)  ja Pirkkolan uimahalleissa). Taidon ja innostuksen myötä on mahdollisuus siirtyä valmennusryhmään joko harraste- tai kilparyhmään. Eri valmennusryhmistä löytyy tietoa pääsivulta kohdasta kilpauinti.

Aikuiset

Aikuisten tekniikkakurssit (Pirkkolan, SYK:n Haagassa  ja Lauttasaaren uimahallit) on suunnattu harrastajille, jotka haluavat lisäpotkua harjoitteluun oikeaoppisen tekniikan avulla. Myöhemmin on mahdollisuus siirtyä harjoittelemaan Masters-valmennusryhmiin (Masters LYK ja Masters vapaauintiryhmä).

Koska seuraavalle kurssille?

Seuraavalle tasolle voi siirtyä heti kun täyttää uuden kurssin kurssivaatimukset. Liian vaativalle kurssille kurssille osallistuminen ei nopeuta oppimista. Hyvien pohjataitojen päälle rakennetaan eri uintitekniikat. Omatoiminen uiminen vähintään kerran viikossa tukee oppimista, suosittelemme.

Käytännön ohjeet ja säännöt

Uimahallin sääntöjä on noudatettava.

Ensimmäinen kurssipäivä

 • Ilmoittautuminen uimahallin aulassa n. 30 min ennen kurssin alkua.
 • Palauta kortti/avain kassalle!

Sisäänpääsy uimahalliin

 • Pukuhuoneisiin pääsee 15 min ennen oman kurssin alkua.
 • Kerro kassalla meneväsi HSS:n kurssille (+ mahdollisesti saattajaksi)
 • Pirkkolassa saat avainkortin, jola pääsee sisään porteista. Kone imaisee kortin ulostullessa.
 • Pukuhuoneesta on poistutta 15 min kuluttua oman kurssin päätyttyä.
 • Palauta kortit/avain kassalle joka kerta lähtiessäsi.
 • Valkea talo: sisäänkäynti uimahalliin rakennuksen vasemmalta puolelta, keskellä rakennusta avautuu kulku sisäpihalle, josta pääset C-ovesta sisään.

Allasaika

 • Opetusaika altaassa on kurssiaikataulussa ilmoitettu aika. Altaasta poistutaan kurssin päätyttyä.
 • Kaikki hallit on suljettu yleisöuinnilta kurssiaikana.

Varusteet

 • uima-asu
 • uimalasit
 • suosittelemme kaikille uimahatun käyttöä, myös pojille!

Lasten kurssit –  vanhemmat/saattajat huolehtivat:

 • Ajoissa paikalle
 • Lasten pukemisen ja riisumisen
 • Peseytyminen ilman uimapukua ennen altaaseen menemistä.
 • Tuovat lapset altaalle vasta kun kurssi alkaa, ei aikaisemmin.
 • Hakevat lapset altaalta heti kurssin päätyttyä.
 • Veteen EI saa mennä ennen kuin ohjaaja antaa luvan.
 • Ei ulkojalkineissa altaalle.
 • Suojaa kengät suojapusseilla, saa kassalta TAI mene paljain jaloin tai ota varvastossut mukaan.
 • Poistu altaan reunalta kurssin ajaksi katsomoon tai kahvioon.
 • Huom! Isommat kurssilaiset saavat kulkea ilman vanhempia, olettaen, että osaavat huolehtia itsestään yllä olevien sääntöjen mukaisesti.

Aikuisten kurssit

 • Ajoissa paikalle
 • Peseydy ennen altaaseen menoa
 • Altaalle vasta kun oma kurssi alkaa
 • Veteen ei saa mennä ennen kuin ohjaaja antaa luvan

Maksaminen


Ilmoittautuminen

Kurssitoimintaan ilmoittautuminen nettisivuilta on sitova. Ilmoittautumisesta tulee sähköpostivahvistus.  

Maksaminen

Osallistujalle lähetetään lasku sähköpostiin MyClub järjestelmästä ilmoittautumisen yhteydessä. 

Henkilötiedot

Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujan tulee täyttää henkilötiedot MyClub järjestelmään (alle 18-vuotiaat, myös huoltajan tiedot huoltaja-kenttään). 

Kurssivahvistus

MyClub lähettää annettuun sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen kun ilmoittautuminen on hyväksytty.

Poissaolot
              
Poissaolokertoja ei hyvitetä. Kurssilaisen ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista.

Tunnin peruuntuminen  

Mikäli kurssikerta tai kertoja peruuntuu järjestäjästä (Helsingfors Simsällskap r.f ) johtumattomasta syystä tapahtuva tunnin peruuntuminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen asiakkaalle eikä korvaavien ohjaustuntien järjestämiseen.

Koko kurssin peruuntuminen

Jos koko kurssi perutetaan esimerkiksi osallistujien vähyydestä johtuen, maksu palautetaan. Mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse ennen kurssin alkamispäivää.