Kurssi-info

HUOM! 

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaisimmat tiedot sekä kursseihin liittyvät muutokset.

 

 

KURSSI-INFO KORONA-AIKAAN

Simmis järjestää suunnitellusti kevään kurssit viidessä hallissa Pirkkolassa, Valkealla talolla, Helsingin suomalaisessa yhteiskoulussa (SYK), Jakomäessä ja Lauttasaaren yhteiskoulussa (LYK).

Jotta kurssit voidaan järjestää mahdollisimman turvallisesti, huolehdittehan, että kurssille osallistuva lapsi tai aikuinen on varmasti terve. Uimakouluihin ei saa osallistua sairaana. Jos lapsi alkaa oireilla kesken uimakoulun, otamme yhteyttä vanhempaan puhelimitse. Uimakouluissa pyritään pitämään turvavälit parhaan mukaan.


Koronatilanteen vuoksi vanhemmilta velvoitetaan kasvomaskin käyttöä tuodessaan ja hakiessaan lapsen uimakouluista. Lisäksi vallitsevan koronatilanteen vuoksi on ensisijaisen tärkeää, että altaille, käytäville tai aulaan EI saa jäädä odottamaan uimakoulujen ajaksi. Pyrimme minimoimaan kaikki kontaktit ja tämän vuoksi pyydämme, että vanhemmat odottavat ulkona uimakoulun ajan. Toivomme myös, että lasta autetaan pukutiloissa vain välttämätön aika.

Tuothan lapsesi kurssille juuri ennen kurssin alkua altaalle, korkeintaan 5 minuuttia ennen, jotta minimoimme kontaktit. Lisäksi tulethan hakemaan lapsesi vasta kun kurssi päättyy.

SYKSYN 2022 KURSSIT

UIMAKOULUKERRAT VIIKONPÄIVITTÄIN

ma: 5.9.2022-19.12.2022

ke: 7.9.2022-21.12.2022

su: 4.9.2021-18.12.2022

 

LASKUTUS

ilmoittautuminen on sitova. Lasku lähtee heti ilmoittautumisen yhteydessä. Maksun myöhästymiskulut veloitetaan osallistujalta. 

Kurssin alkamisen jälkeen peruutus onnistuu ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Peruutusmaksu ennen kurssin alkua on 50€. 

SIMMIKSEN TOIMINTAOHJEET HALLEISSA

Jotta kurssit voidaan järjestää mahdollisimman turvallisesti, huolehdittehan, että kurssille osallistuva lapsi on varmasti terve. Uimakouluihin ei saa osallistua sairaana. Jos lapsi alkaa oireilla kesken uimakoulun, otamme yhteyttä vanhempaan puhelimitse. Uimakouluissa pyritään pitämään turvavälit parhaan mukaan.

Koronatilanteen vuoksi vanhemmilta velvoitetaan kasvomaskin käyttöä tuodessaan lasta uimakouluun.

Arvioi taidot

Arvioi ensin osallistujan uimataito tutustumalla kurssikuvauksiin. Nykyiset kurssilaiset saavat kurssiarvion kurssin päätyttyä, jonka perusteella osaavat ilmoittautua seuraavalle jaksolle. Uimari on yksilö ja oppii omaan tahtiin. Oppimiseen vaikuttavat monet eri tekijät ja jokainen oppii omaan tahtiinsa. Eri oppimisvauhdista johtuen saman uimakoulun voi joutua käymään useampaan kertaan.

Tarjontaa kaikenikäisille kahdella kielellä

Simmis tarjoaa uimakouluja ja uintikursseja eritasoisille ja eri-ikäisille uimareille 5-vuotiaista aina aikuisiin asti. Uimakouluissa opetetaan perustaidot osaavien ohjaajien johdolla. Opetuskielet ovat suomi ja ruotsi.

Simmiksen jäsenyys

Kurssilaisen kalenterivuoden ensimmäinen kurssimaksu pitää sisällään seuran jäsenmaksun 25 EUR, ja siten kalenterivuoden ensimmäisessä kurssimaksussa on jäsenmaksun suuruinen jäsenalennus. Seuraavissa kalenterivuoden kurssimaksuissa ei ole jäsenmaksua eikä jäsenalennusta.

Mikäli kurssilainen ei halua tulla seuran jäseneksi, pyydämme ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaan tästä erikseen sähköpostiin kurssitoiminta@simmis.fi. Jäsenyys ei vaikuta kurssin hintaan.

Syksyn kurssi-ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.6. klo 10:00.

 

SIMMIKSEN KESÄLEIRIT

Simmiksen kesäleirit tulevat taas kesällä 2023!

 

 

AVOVESIUINTIKURSSIT

Kesän 2022 avovesiuintikursseille elokuulle on vielä tilaa! Ilmoittaudu mukaan allaolevista linkeistä:

 

https://simmis.myclub.fi/flow/courses/3907086

https://simmis.myclub.fi/flow/courses/3907120

 

DIPLOMIEN NOUTO 

Mikäli et päässyt hakemaan diplomia keväällä, voimme postittaa sen kotiisi: Lähetä postimerkillä ja kotiosoitteella varustettu A4 kokoinen kirjekuori toisen kirjekuoren sisällä osoitteeseen Mäkelänkatu 49 00550 Helsinki. Saajaksi Helsingfors Simsällskap. Laitathan kirjekuoren sisään lapulle lapsen nimen ja kurssin, minkä hän on käynyt keväällä. Lähetämme diplomin teille heti kun saamme kirjekuoren tietojen ja postimerkin kera.  

Vaihtoehtoisesti voit tulla noutamaan diplomin Mäkelänrinteen uimahallilta Simmiksen toimistolta. Noudosta sovitaan etukäteen sähköpostitse laura.kurki@simmis.fi, viestissä tulee näkyä lapsen nimi ja ryhmä.

Lapset

Kilpauinnista kiinnostuneille lapsille on tarjolla kilpauimakoulu (Lauttasaaren (LYK), Haagan (SYK)  ja Pirkkolan uimahalleissa). Taidon ja innostuksen myötä on mahdollisuus siirtyä valmennusryhmään joko harraste- tai kilparyhmään. Eri valmennusryhmistä löytyy tietoa pääsivulta kohdasta kilpauinti.

Aikuiset

Aikuisten tekniikkakurssit (Pirkkolan, SYK:n Haagassa  ja Lauttasaaren uimahallit) on suunnattu harrastajille, jotka haluavat lisäpotkua harjoitteluun oikeaoppisen tekniikan avulla. Myöhemmin on mahdollisuus siirtyä harjoittelemaan Masters-valmennusryhmiin (Masters LYK ja Masters vapaauintiryhmä).

Koska seuraavalle kurssille?

Seuraavalle tasolle voi siirtyä heti kun täyttää uuden kurssin kurssivaatimukset. Liian vaativalle kurssille kurssille osallistuminen ei nopeuta oppimista. Hyvien pohjataitojen päälle rakennetaan eri uintitekniikat. Omatoiminen uiminen vähintään kerran viikossa tukee oppimista, suosittelemme.

Käytännön ohjeet ja säännöt

Uimahallin sääntöjä on noudatettava.

Ensimmäinen kurssipäivä

 • Ilmoittautuminen uimahallin aulassa n. 30 min ennen kurssin alkua.
 • Palauta kortti/avain kassalle!

Sisäänpääsy uimahalliin

 • Pukuhuoneisiin pääsee 15 min ennen oman kurssin alkua.
 • Kerro kassalla meneväsi HSS:n kurssille (+ mahdollisesti saattajaksi)
 • Pirkkolassa saat avainkortin, jola pääsee sisään porteista. Kone imaisee kortin ulostullessa.
 • Pukuhuoneesta on poistutta 15 min kuluttua oman kurssin päätyttyä.
 • Palauta kortit/avain kassalle joka kerta lähtiessäsi.

Allasaika

 • Opetusaika altaassa on kurssiaikataulussa ilmoitettu aika. Altaasta poistutaan kurssin päätyttyä.
 • Kaikki hallit on suljettu yleisöuinnilta kurssiaikana.

Varusteet

 • uima-asu
 • uimalasit
 • suosittelemme kaikille uimahatun käyttöä, myös pojille!

Lasten kurssit –  vanhemmat/saattajat huolehtivat:

 • Ajoissa paikalle
 • Lasten pukemisen ja riisumisen
 • Peseytyminen ilman uimapukua ennen altaaseen menemistä.
 • Tuovat lapset altaalle vasta kun kurssi alkaa, ei aikaisemmin.
 • Hakevat lapset altaalta heti kurssin päätyttyä.
 • Veteen EI saa mennä ennen kuin ohjaaja antaa luvan.
 • Ei ulkojalkineissa altaalle.
 • Suojaa kengät suojapusseilla, saa kassalta TAI mene paljain jaloin tai ota varvastossut mukaan.
 • Poistu altaan reunalta kurssin ajaksi katsomoon tai kahvioon.
 • Huom! Isommat kurssilaiset saavat kulkea ilman vanhempia, olettaen, että osaavat huolehtia itsestään yllä olevien sääntöjen mukaisesti.

Aikuisten kurssit

 • Ajoissa paikalle
 • Peseydy ennen altaaseen menoa
 • Altaalle vasta kun oma kurssi alkaa
 • Veteen ei saa mennä ennen kuin ohjaaja antaa luvan

Maksaminen


Ilmoittautuminen

Kurssitoimintaan ilmoittautuminen nettisivuilta on sitova. Ilmoittautumisesta tulee sähköpostivahvistus.  

Maksaminen

Osallistujalle lähetetään lasku sähköpostiin MyClub järjestelmästä ilmoittautumisen yhteydessä. 

Henkilötiedot

Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujan tulee täyttää henkilötiedot MyClub järjestelmään (alle 18-vuotiaat, myös huoltajan tiedot huoltaja-kenttään). 

Kurssivahvistus

MyClub lähettää annettuun sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen kun ilmoittautuminen on hyväksytty.

Poissaolot
              
Poissaolokertoja ei hyvitetä. Kurssilaisen ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista.

Tunnin peruuntuminen  

Mikäli kurssikerta tai kertoja peruuntuu järjestäjästä (Helsingfors Simsällskap r.f ) johtumattomasta syystä tapahtuva tunnin peruuntuminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen asiakkaalle eikä korvaavien ohjaustuntien järjestämiseen.

Koko kurssin peruuntuminen

Jos koko kurssi perutetaan esimerkiksi osallistujien vähyydestä johtuen, maksu palautetaan. Mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse ennen kurssin alkamispäivää.