Ohjeita uimarille

HARJOITTELU
Poissaolot

Poissaolokertoja ei hyvitetä. Mikäli valmennuskerta tai -kerrat peruuntuvat järjestästä (Helsingfors Simsällskap r.f) johtumattomasta syystä, tapahtuva valmennuksen peruuntuminen ei oikeuta valmennusmaksun palauttamiseen asiakkaalle eikä korvaavan valmennuksen järjestämiseen.


Uinnin lopettaminen

Mikäli uimari lopettaa uinnin tulee siitä tehdä virallinen lopettamisilmoitus välittömästi omalle vastuuvalmentajalle ja lisäksi osoitteeseen info(at)simmis.fi

BLUE CARD –kilpailijalisenssi

Jokaisella uimarilla tulee olla voimassaoleva BlueCard-kilpailijalisenssi. Kilpailukausi on 1.8. -31.7. Lisenssi on hankittava heti, kun liittyy seuraan (vaikka ei heti kilpailisi), sillä se sisältää vakuutuksen. Lisätiedot ja hankkiminen: Suomen Uimaliitto tästä. Lisenssi astuu voimaan heti ja vakuutusosa 1vrk:n kuluessa. Lisenssi on hankittava ennen kilpailupäivää, muuten ei voi osallistua!

 

KILPAILEMINEN
Kilpailukäytännöt

Kilpailuissa valmentaja seuraa jokaisen ryhmänsä uimarin uintia ja kirjaa aikoja.Jos sinulla on asiaa valmentajalle, kysy kohteliaasti sopiiko hetki, jos ei sovi, niin odota rauhassa omaa vuoroasi ja ohjeita. Ryhmässä saattaa olla jopa 20–30 uimaria, joten valmentaja on todella tiukoilla kilpailujen aikana! Maltti on valttia. Annathan siis valmentajalle työrauhan kilpailupaikalla.

Kilpailukutsu

Kilpailukutsut löytyvät netistä Uimaliiton sivuilta. Simmiksen järjestämien kilpailujen kutsu löytyy myös seuran omilta kotisivuilta.

Kutsusta löytyy kaikki kilpailua koskevat tiedot

  • Kilpailupaikka ja aika
  • Verryttelyaika
  • Lajijärjestys

Osallistujalistat

Osallistujalistat löytyvät netistä kilpailusta riippuen joko muutama päivä tai noin viikko ennen kilpailua. Jokainen katsoo omat starttinsa jo kotona (linkit yllä).
Kilpailun aikataulut

Löytyy netistä kilpailun kohdalta (linkit yllä).

Lähtölistat

Lähtölista = lista, josta löytyy lajit ja kaikki erät. Lähtölistalta näet montako erää on kutakin lajia ja missä erässä oma uimarisi ui. Lähtölistat löytyvät vasta uimahallilta. Valmentajalla on aina kisapaikalla tuorein lähtölista. Lähtölistat kiinnitetään hallin seinään ja lisäksi voit isommissa kilpailuissa itsekin halutessasi ostaa oman lähtölistan (hinnat vaihtelevat kilpailuista riippuen n. 2-10€). Lähtölistoja ei julkaista nettiin,koska listojen myynnillä seurat voivat hankkia hiukan tuloja.

Kilpailutulokset ja tilastot

Kilpailutulokset löytyvät netistä samasta paikasta missä on kilpailukutsu (Uimaliiton nettisivut ja/tai seuran omat nettisivut). Joidenkin kilpailujen tulokset löytyvät myös on-line tilassa ohessa linkki: http://www.livetiming.fi/

Tilastoajat löytyvät kohteesta http://www.tempuosopen.fi

Kilpailumaksut

Seura maksa kisojen starttimaksut. Kilpailuihin osallistumset koordinoivat vastuuvalmentajat.

HSS cup -kilpailut ja muut seuran itse järjestämät kilpailut ovat uimarille maksuttomia. HSS:n järjestämissä kilpailuissa tarvitaan vanhempia toimitsijoina.

Kausisuunnitelma

Valmentaja jakaa kauden alussa kausisuunnitelman, josta löytyy kaikki kilpailut ja leirit, jonne ryhmä osallistuu. Se on kauden toimintakartta. Uimareiden oletetaan osallistuvan kaikkiin kausisuunnitelman mukaisiin kilpailuihin ja leireihin.

Kilpailuihin osallistuminen

Uimari osallistuu kausisuunnitelman mukaisesti kilpailuihin ja oman ikäluokkansa pääkilpailuihin (jos alittanut aikarajat). IKM karsintoihin ei ole aikarajoja ja loppukilpailuihin pääsee Uimaliiton ilmoittama määrä karsintojen perusteella parhaita uimareita(esim. 16 tai 24). Juttelethan heti valmentajan kanssa, jos jokin kisapäivä ei perustellusti sovi, jotta ei tule turhia ilmoittautumisia! PÄÄKISOISTA EI OLLA POIS!

Kilpailulajit

Uimarit ja valmentaja sopivat kilpailulajeista Vanhemmat eivät valitse lajeja. Lajit valitaan ajoissa viimeistään n. 1,5-2 viikkoa ennen kilpailun ilmoittautumispäivän päättymistä. Viimeinen ilmoittautumispäivä löytyy kilpailukutsusta. Valmentajat ilmoittavat kilpailijat keskitetysti koko seuran ilmoittautumiset jokaiseen kilpailuun.

Uimarin kannattaa tutustua itse netin kautta etukäteen kilpailujen lajitarjontaan

Kilpailuun osallistumista ei voi ilman syytä perua.

Kilpailuihin ilmoitettu uimari EI voi jäädä perusteetta pois kilpailuista. Perusteltu syy on ainoastaan sairastuminen tai muu erittäin pätevä syy. Pääkilpailuista peruutukseen tarvitaan aina lääkärintodistus, muutoin jokaisesta pääkilpailun peruutetusta startista peritään kolminkertainen starttimaksu. Jos uimari on ilmoitettu kolmeen lajiin, niin peruutusmaksu on à 3x8= 24 x 3=72€. Ilman syytä poisjäänti kilpailuista veloitetaan aina uimarilta.

Ilmoita peruutus omalle valmentajalle

Peruutus on ilmoitettava valmentajalle aina AJOISSA puhelimitse (tekstiviestillä tai soittamalla) ja varmistettava, että valmentaja saa tiedon!

  • viimeistään kilpailupäivän AAMUNA
  • tieto on oltava valmentajalla aina ennen kilpailun verryttelyn alkua!


UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA

https://www.uimaliitto.fi/info/saannot/


OLKAPÄÄVAMMOJA EHKÄISEVÄT HARJOITTEET

Ohjeet tässä.