Toisena kisapäivänä nähtiin upeita taisteluja ja venymisiä

Toisen kisapäivän aamujakso Espoonlahden uimahallissa käynnistyi hyvissä tunnelmissa ja uimarit olivat valmiita päivän urakkaan iloisilla mielillä. Poikien 400 m vapaauintia oli ensimmäinen laji, jossa nähtiin Simmiksen keltalakkeja altaassa. Lassi Haimi oli mallisssa toisena ja pokkasi näin itselleen hopeaa ajalla 3.57,91. Waldemar Palombi oli puolestaan viides omalla ennätyksellään 4.06,36 samalla matkalla. Lassi ja Waldemar uivat molemmat matkan uudestan illan finaalissa. Tyttöjen 200 m perhosuinnissa palkintosijoista taistelivat hienosti Ada Hakkarainen ja Wilma Sundt. Ada oli maalissa toisena ajalla 2.20,43 ja Wilma kolmantena omalla uudella ennätyksellään 2.20,64. Samassa lajissa Kiira Mauranen ui naisten alkuerissä aamun toiseksi kovimman ajan ja näin illan finaalissa perhostelee kolme Simmiksen uimaria.

Poikien 100 m rintauinnissa Davin Lindholm otti odotetusti omansa eli nuorten Suomen mestaruuden ajalla 1.00,49, joka sivuaa Davinin nimissä olevaa nuorten Suomen ennätystä. Illalla Davin ui matkan uudestaan miesten finaalissa. Poikien 200 m sekauinnissa nuorten Suomen mestariksi ui Aleksi Koprinen ajalla 2.04,24. Samassa lajissa Davin Lindholm otti pronssia omalla uudella ennätyksellään 2.05,26. Seuraava laji oli tyttöjen 100 m rintauinti, jossa Jenna Pulkkinen kosketti panelia toisena ja pysäytti kellon aikaan 32,00 ottaen itselleen hopeisen mitalin. Samassa lajissa naisten alkuerissä Hanna Kareinen ui aamun kolmanneksi nopeimman ajan. Jenna ja Hanna uivat molemmat matkan uudellen illan finaalissa.

Viimeisenä henkilökohtaisena lajina ennen aamupäivän viestiä oli miesten 50 m selkäuinnin alkuerät, jossa Niki Karlsson tuli maaliin toisena ajalla 24,97. Niki pääsee kauhomaan matkan uudelleen illalla miesten finaalissa. Poikien 4 x 200 m vapaauinnin viestissä Simmiksen ykkösjoukkue (Lassi Haimi, Aleksi Koprinen, Davin Lindholm ja Lari Tumanoff) kauhoi itselleen nuorten Suomen mestaruuden upealla uudella nuorten Suomen ennätysajalla 7.20,13. Simmiksen kakkosjoukkue (Johan Fredriksson, William Fagerstedt, Waldemar Palombi ja Veikka Leväsalo) oli maalissa kuudentena ajalla 7.50,80.

Aamujakson tulokset ovat kokonaisuudessaan nähtävissä tästä.

Iltajakso
Simmiksen uimareiden iltajakso avattiin miesten 400 m vapaauinnilla, jossa Lassi Haimi ui maaliin kolmantena ajalla 3.53,28 ja otti itselleen SM-pronssia. Waldemar Palombi kosketti panelia kuudentena ja kellotti itsellensä uuden oman ennätyksen, joka nyt kirjataan aikaan 4.04,76. Naisten 200 m perhosuinnissa nähtiin finaalissa kolme Simmiksen uimaria ja luvassa oli jälleen upeaa taistelua ja venymistä. Kiira Mauranen perhosteli oman uuden ennätyksensä 2.14,54 ja oli maalissa toisena ottaen itselleen kaulaan hopeaa. Ada Hakkarainen tuli maaliin seuraavana ajalla 2.18,37 ja sai näin itselleen prosnssisen mitalin. Seitsemäntenä maalissa oli Wilma Sundt ajalla 2.23,57.

Seuraavaksi jännittäviä hetkiä altaassa tarjoili Davin Lindholm 100 m rintauinnin miesten finaalissa, jossa Davin sijoittui viidenneksi upealla uudella nuorten Suomen ennätys ajalla 1.00,17. Miesten 200 m sekauinnin finaalissa Aleksi Koprinen kauhoi maaliin neljäntenä omalla uudella ennätysajalla 2.02,99. Seuraavaksi oli vuorossa illan vinstojen vuoro, jossa ensimmäisen kisailivat naiset 50 m rintauintimatkalla. Hanna Kareinen oli maalissa kolmantena ajalla 31,49 ja Jenna Pulkkinen puolestaan viidentenä ajalla 31,87. Miesten lyhyellä 50 metrin matkalla uitiin selkää. Altaassa Simmistä edusti Niki Karlsson ja kauhoi matkain aikaan 24,46 ollen kisan toiseksi nopein. Aika on Nikin uusi henkilökohtainen ennätys.

Toisen kisapäivän päätti huikea miesten 4 x 200 m vapaauintiviesti, jossa Simmksellä oli mukana kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkueen kokoonpano oli sama kuin aamulla uidussa nuorten viestissä eli Lassi Haimi, Aleksi Koprinen, Lari Tumanoff ja Davin Lindholm. Ykkösjoukkueen uimarit pokkasivat itselleen hienosti SM-hopeaa ajalla 7.19,13, joka on jälleen uusi nuorten Suomen ennätys. Simmiksen kakkosjoukkueessa uivat Noah Schmid, Rasmus Söderholm, Joan Fredriksson ja Waldemar Palombi. Kakkosjoukkue kauhoi upeasti tiensä SM-pronssille ajalla 7.31,25! Näissä fiiliksissä on hyvä jatkaa kohti kolmatta kisapäivää.

Iltajakson tulokset ovat kokonaisuudessaan nähtävissä tästä.

Toisena kisapäivänä Abu Dhabissa pidettävissä lyhyen radan MM-kisoissa Simmiksen Laura Lahtinen ui 200 m perhosuintia aikaan 2.09,30 ja oli kokonaiskilpailun 18. Lisää Lauran kisakuulumisia voi lukea tästä.