Ensimmäinen kisajakso Vaasassa tuotti kaksi nuorten Suomen ennätystä Simmikselle

Iltajaksossa kaksi Suomen ennätystä lisää! Ennätykset tulivat 4 x 50 m vapaauinti sekaviestissä ja Laura Lahtiselle 400 m vapaauinnissa nuorten Suomen ennätys. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen Simmiksellä on kasassa 13 kultaa ja 3 hopeaa ja 1 pronssi.

Torstai iltajakso

Iltajakso alkoi siitä, mihin aamujakso päättyi eli jälleen kirjattiin uusi Suomen ennätys Simmiksennimiin aikuisten 4 x 50 m vapaauinti sekaviestissä. Uusi ennätys on nyt 1.33.68. Joukkueessa uivat Andrei TuomolaRiku PöytäkiviLaura Kurki ja Kaisla Kollanus.

Laura Lahtinen jatkoi puolestaan ennätysten tekoa naisten 400 m vapaauintifinaalissa. Laura kauhoi matkan nopeinpana naisena aikaan 4.11.90, joka on uusi nuorten Suomen ennätys. Parannusta vanhaan ennätykseen tuli peräti reilut kolme sekuntia. Emma Koiranen ui samassa lajissa hienosti viidenneksi ajalla 4.23.56.

Miesten 200 m perhosuinnissa Aleksi Koprinen ui viidenneksi ajalla 2.07.98. Hanna Kareinen puolestaan
sijoittui naisten 100 m rintauinnissa neljänneksi ajalla 1.08.23. Iltajakso jatkui miesten 100 m vapaauinilla, jossa
Riku Pöytäkivi ui itsensä hopealle ajalla 49.13.

Seuraavan mitalijahdissa oli Vilma Ruotsalainen naisten 200 m sekauinnissa sijoittuen hienosti toiseksi ajalla 2.12.99. Samassa lajissa Lotta Pälsi kauhoi itselleen viidennen sijan parantaen jälleen omaa ennätystään vajaat viisi kymmenystä aikaan 2.19.08. William Söderling ui vammaisuinnin miesten  50 m rintauinnissa aikaan 54.35 sijoittuen viidenneksi. Miesten 50 m rintauinnissa Andrei Tuomola otti omansa ja pisteli matkan aikaan 26.52 ollen nopein mies matkalla. Vilma Oura puolestaan ui lähes saman ajan 28.20 kuin aamujaksossakin naisten 50 m
selkäuinnisa ja se riitti hienosti neljänteen sijaan.

Iltajakso päätettiin naisten 4 x 200 m vapaauintiviestiin, jossa Simmiksen ykkösjoukkue voitti kultaa ajalla 8.08.77. Voittajajoukkueessa uivat Kaisla KollanusVilma RuotsalainenLaura Lahtinen ja Vilma Oura. Simmiksen kakkosjoukkue tuli hienosti neljänneksi ajalla 8.29.65. joukkueessa uivat Helene HirvonenHanna KareinenEmma Koiranen ja Kiira Mauranen.

Ensimmäisen kisapäivän jälkeen Simmis on ensimmäisenä seurapisteissä sekä nuorissa että aikuisissa. Samoin mitalitaulukossa Simmis pitää ensimmäistä sijaa sekä nuorissa että aikuisissa. Iltajakso tulokset löytyvät täältä. Uimaliiton päivitykset kisajaksoista on luettavissa täältä.

Torstai aamujakso

SM/NSM -kisat on saatu käyntiin Vaasassa.  Aikuisten, nuorten ja vammaisuinnin Suomen Mestaruuksista kisataan torstaista sunnuntaihin 15.-18.11.2018. Mukana on kaikenkaikkiaan 46 simmisläistä uimaria.

Aamujakso avattiin upeasti nuorten 4 x 50 m vapaauintia sekajoukkueilla.
Simmiksen ykkösjoukkue otti nuorten Suomen mestaruus kultaa uudella nuorten Suomen ennätyksellä 1.37.32. Joukkueessa uivat Leevi LehtiSanteri HölttäLaura Lahtinen ja Vilma Oura

Viestin jälkeen enisimmäisenä henkilökohtaisena lajinia uitiin naisten 400 m vapaauintia. Nuorten meastaruuskisassa oli mukana neljä simmisläistä. Laura Lahtinen voitti Nuorten Suomen Mestaruuden ajalla 4.15.15 jääden vain muutaman sadasosan Patricia Aschan nimissä olevasta nuorten Suomen ennätyksestä.  Emma Koiranen ui hienosti pronsille omalla ennätyksellään 4.22.53. Laura ja Emma nähdään illalla finaalissa.

Miehet puolestaan avasivat kisan 200 m perhosuinnilla. Nuorissa oli mukana Simmiksen Aleksi Koprinen ja hän sijoittui upeasti neljänneksi omalla ennätyksellään 2.07.45. Aleksi nähdään uudelleen illan finaalissa.  Kisa jatkui naisten 100 m rintauinnilla, jossa Laura Lahtinen otti jälleen kultaa kaulaan ajalla 1.08.80. Aikuisissa Hanna Kareinen ui illan finaaliin ajalla 1.09.34.  Miesten 100 m vapaauinnissa nuorten puolellla paras simmisläinen oli Leevi Lehti sijoittuen seitsemänneksi. Aikuisissa puolestaan Riku Pöytäkivi lähtee illan finaaliin jaetulta kolmannelta sijalta.

Simmisläisten hyvä vire kisoissa jatkui, kun Lotta Pälsi otti itsellensä hopeaa 200 m sekauinnissa ajalla 2.19.50. Finaalissa nähdään Lotan lisäksi Vilma Ruotsalainen, joka starttaa illalla radalta viisi. Miesten 50 m rintauinnissa Andrei Tuomola kellotti aamun nopeimman ajan ja ui illalla radalla neljä. Vilma Oura hurjasteli oman lyhyen radan ennätyksensä 28.19 50 m selkäuinnissa ollen luonnollisesti nuorten nopein ja otti näin itselleen nuorten Suomen mestaruuden. Vilma nähdään uudelleen altaassa illan finaalissa.

Toinen nuorten Suomen ennätys kirjattiin Simmiksen nimiin, kun tytöjen 4 x 200 m vapaauinti viesti saatiin päätökseen. Ennätysjoukkueessa uivat Emma Koiranen,Vilma Oura, Helene Hirvonen ja Laura Lahtinen. Uusi nuorten Suomen ennätys on nyt 8.11.47.

Aamujaksossa Simmiksen uimarit ottivat yhteensä seitsemän mitalia, joista viisi kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi! Aamun tulokset nähtävissä tästä  Tästä on hyvä jatkaa kohti illan finaaleja. Iltajaksossa nähdään yhteensä yhdeksän simmisläistä.