GP Challenge -kisat Espoossa

GP Challenge 4.-6.7.2014 uitiin Espoonlahdessa. Kisoissa myös SM- ja NSM-viestit. Tyttöjen 4×100 NSM-viestissä kultaa ja nuorten Suomen ennätys!

Uimaliiton kisasivulta lisätietoja. Livetimingin sivuilla täydellinen tulosluettelo.

Ohessa linkki uimaliiton juttusarjaan kisoista ja kuvia myös Simmis-uimareista.

Ensimmäisenä kisapäivänä aamujaksolla jatkoon menivät 50 metriä rintauintia miehissä Sami Myren ja naisissa Leena Koivusalo sekä Lotta Hämäläinen. vastaavasti 50 metrin perhosesta jatkossa naisista Susanne Hirvonen, Laura Kurki, Kaisla Kollanus ja Anna Kotonen.  Laura ja Kaisla etenivät välierien kautta haastekisaan. Haastekisassa sprinttinaisemme sinnittelivät mukana. Kaisla putosi, mutta Laura Kurki näytti muille mallia, miten perhosta uidaan ja otti nimiinsä haastekisan mestaruuden ja perhosten kunigattaruuden.

Naisten 100 metrin vapaauinnissa illan finaaliin toisena Kaisla Kollanus ja kolmantena Viola Kilpeläinen. Kaisla voitti finaalin ja Viola tuli kolmanneksi. Illan pitkien matkojen finaaleissa miesten 1500 vu Aaro Tähtivuori neljäs ja naisten 800 vu Lotta Jacobson toinen ja Aada Alastalo kolmas. 

Viesteissä N/M 4×50 vuv Simmiksen Kaisla, Laura, Tuukka Myller ja Sami neljänneksi. Nuorten 4×100 SM-sekauintiviestin kuumassa erässä kaksi joukkuetta.

 

Hopealle nousivat selärillä aloittanut Susanne Hirvonen (1.06,35), rintauinnilla jatkanut Lotta Hämäläinen (1.16,09), perhosta hurjastellut Viola Kilpeläinen (1.03,51) ja vapaauintiosuudella kiihdyttänyt Anna Kotonen (57,5). Simmiksen kakkosjoukkue ui seitsemänneksi.

Miesten 50 metrin selkäuinnissa Sami Myren lähti piikkipaikalta semifinaaleihin. Semifinaaleista Sami eteni haastekisaan ja taipui haastekisan viimeisessä koitoksessa toiseksi. Samille täytyy nostaa hattua ja Simmis katsomosta lähetettiin voimia, niin rankka tuo haastekisa oli. Naisissa lyhyimmän selkäkuintimatkan jatkoon olisi päässyt Susanne Hirvonen, mutta loukkaantumisen vuoksi matkan semifinaali jouduttiin perumaan. Susanne loukkaantuminen aiheutti myös 4×50 naiset/miehet sekauintiviestin ykkösjoukkueelle vaihdoksen seläristille illan finaaliin. Finaalissa kakkosjoukkue seitsemäs ja ykkösjoukkue hylättiin selkäuinnissa tehdyn yli 15 metrin sukelluksen vuoksi.

Sami Myren selvitti tiensä finaaliin ykkösijalta myös 100 metrin rintauinnissa. Lopputuloksissa Sami selviytyi kolmanneksi. Naisissa Lotta Hämäläinen ui satasen rinulissa finaaliin ja teki finaalissa oman ennätyksensä ja sijoitus seitsemäs.

Nuorten SM-viesteissä Simmiksen tytöt loistivat – tuloksena nuorten Suomen ennätys ja kultaa kokoonpanolla Viola Kilpeläinen, Laura Oesch, Anna Kotonen ja Vilma Havo. Kaikki kauhoivat erinomaisesti omalla osuudellaan, mutta Vilma Havon hurja venyminen kasvattavan kauden toiseksi viimeisessä kisassa sinetöi tyttöjemme voiton.  Onnittelut joukkueelle!

Viimeisenä kisapäivänä vasta 14-vuotias Iida Koiranen pudotteli hurjalla ennätyksellään naisten 100 metrin selkäuinnin finaaliin kuudennelta sijalta. Finaalissa sijoitus kahdeksas. Naisten satasen perhosessa Laura Kurki alkuerien kolmas.

Odotukset tyttöjen nuorten pitkässä SM-viestissä olivat korkealla. Simmis avasi hyvin ja Viola Kilpeläinen vaihtoon ensimmäisenä, myöskin toisella osuudella Aada Alastalo ensimmäisenä vaihtoon. Kolmas osuus oli uitu ennen kuin se oli kunnolla käynnistynytkään, sillä Cetuksen Aino Otava pisteli 200 metriä aikaan 2.03,57 ja siinä ei Lotta Jacobson pystynyt millään vastamaan moiseen aikaan. Loppu olikin Anna Kotosen varmistelua hopeasijasta. Siis hopeaa tytöille pitkästä viestistä. Hieno suoritus meidän tytöiltä ja Cetuksen kulta oli niin Aino Otavan upean uinnin niittaama!

Samalla Simmis kiittää Laura Kurkea tähän asti yhdessä kuljetusta tiestä ja odottaa Yhdysvalloissa opiskelunsa aloittavaa Lauraa takaisin muuttolinnun lailla vähintääkin pääkisoihin. Kiitämme myös  Anna Kotosta yhteisistä vuosista, upeista uintihetkistä ja hienosta venymisestä kauden viimeisessä kisassa Simmiksen riveissä. Hyvää jatkoa uusissa haasteissa – Lauralle Yhdysvalloissa ja Annalle uudessa seurassa.

Kiitos vielä kaikille valmentajille, uimareille, kotijoukoille ja perheille nyt kautensa päättäneiden uimareiden osalta. Ikäkausimestaruusuinnit 11.-13.7. ja PM-uinneissa Simmistä edustaa Iida Koiranen. Tsemppiä niihin koitoksiin kaikille.