Grand Prix 25 -kisassa nuorten SE Simmiksen tytöille

Espoonlahdessa uintiin 14.-15.10.2017 Grand Prix 25 -kilpailu. Kisassa oli kova taso ja NSM-ikäiset tyttömme kellottivat nuorten Suomen ennätyksen 4×50 vapaauintiviestissä! Vilma Ruotsalainen nappasi neljännen pistesijan ja parapistekilpailussa Henrik Krogius otti kolmannen sijan.

kuvat Jussi Salminen

Simmiksen nuorten SM-ikäisistä koottu 4×50 vapaauintiviestijoukkue ui ensimmäisen kisapäivän karsinnassa nuorten Suomen ennätyksen aikaan 1.46,42 joukkueella Laura Lahtinen (26,33), Vilma Oura (26,07), Hanna Kareinen (26,86) ja Daniela Nummi (27,16). Illan finaalissa joukkue oli kuudes hieman heikommalla ajalla kuin aamulla.

Naisissa vastaavassa viestissä Simmiksen ykkösjoukkue otti pronssia joukkueella Kaisla Kollanus, Vilma Ruotsalainen, Viola Kilpeläinen ja Erika Ketola. Miesten 4×50 sekauintiviestissa Sergei Haukka, Andrei Tuomola, Riku Pöytäkivi ja Santeri Hölttä nappasivat hopeaa.

Toisena päivänä viesteissä naiset uivat vuorostaan sekauintiviestit ja kaikki Simmiksen kolme joukkuetta pääsivät finaaliin. HSS 1 otti hopeaa joukkueella Lotta Upanne, Hanna Kareinen, Kaisla Kollanus ja Vilma Ruotsalainen. HSS 2 oli viides ja HSS 3 oli kahdeksas. Miesten vapaauintiviestin kohtalona oli tulla aamujaksolla hylätyksi vaihtorikon vuoksi, joten illan finaalissa miehillä ei ollut edustusta.

Pistekisassa Vilma Ruotsalainen otti neljännen sijan hienolla seka- ja selkäuintiesityksillään. Parauimareiden sarjassa Henrik Krogius nosti jälleen itsensä uudelle tasolle ottaen kolmannen sijan.

Viikonloppuun mahtui paljon onnistuneita yksilösuorituksia ja omia ennätyksiä. Se on mukavaa, sillä takana on kova harjoittelujakso ilman herkistelyä. SM-kisoihin on kuukausi aikaa ja työtä tehdään siihen asti hyvässä hengessä ja hymy huulilla.

 Uimaliiton ensimmäisen päivä kisaraportti 

Uimaliiton toisen päivän kisaraportti

Tulokset