Grand Prix 3 -kisat Jyväskylässä

GP 3 -kisat saatiin päätökseen. Simmiksen naiset tekivät 4×50 sekauintiviestissä Suomen ennätyksen omassa erässään – tosin Cetus teki uuden SE:n viiden minuutin kuluttua!

Rankka kisaviikonloppu saatiin päätökseen Simmiksen naisten 4×50 sekauintiviestin SM-hopealla. Joukkuessa selkäosuuden ui Susanne Hirvonen, rintaa pudotteli Leena Koivusalo, perhostelut hoiti Laura Kurki ja vaparissa kiisi Anna Kotonen. Onnittelut mitalisteille! Sama porukka siis alkuerissä Suomen ennätykseen, jonka Cetus 5 minuuttia myöhemmin päivitti omiin nimiinsä. Myös kakkosjoukkue oli hyvässä vaudissa, mutta viestissä tuli vaihtorikko ja game over. Simmiksellä oli kolme joukkuetta kisaamassa ja kolmosjoukkue oli 14.

Sunnuntaina Simmiksen naiset saivat edelleen finaalipaikkoja – yhteensä yhdeksän. Vauhdissa pitkälti samat uimarit kuin lauantaina eli Aada Alastalo, Susanne Hirvonen, Jessica Hölttä, Laura ja Leena Koivusalo, Anna Kotonen, Laura Kurki ja Heini Tähkä (HU/valmennuskeskuksen kautta Simmiksessä). Osa finaalipaikoista peruttiin sekariviestin edestä pois, että joukkue pääsi yrittämään vielä toistamiseen Suomen ennätystä. Aika paranikin, mutta niin parani myös Cetuksella, joka voitti illan viestikarkelot.

Uimaliiton kuvagalleriassa näkyy simmisläisiä tsemppiä uimarikaverille läpyttävästä kädestä meidän uimarin päälakeen/käteen ja ihan tunnistettaviakin hahmoja, kurkkaa täältä.

Kaiken kaikkiaan kisoissa oli paljon hyviä suorituksia ja omia ennätyksiä teki useampi uimari. Kuukausi aikaa NSM/SM-kisoihin. Tsemppiä kaikille valmentautumiseen.

_____________

Naisten tasainen työ Jyväskylän GP 3 -aamujaksolla toi kymmenen finaalipaikkaa iltajaksolle ensimmäisenä kisapäivänä. Finaalissa aikojaan ja sijoituksiaan yrittelevät parannella Sanni Alamattila, Susanne Hirvonen, Jessica Hölttä, Viola Kilpeläinen, Leena Koivusalo, Anna Kotonen ja Laura Kurki.  Lisäksi finaalijaksolla 1500 m matkan uivat matkurimme Aada Alastalo ja Lotta  Jacobson.

Kisoissa tehtiin jo yksi NEM-alitus. Tällä kertaa A-rajan saavutti MiUsin Lotta Upanne 50 m selkäuinnissa.

Lauantain finaaleissa Anna Kotonen saavutti kolmennen sijan 200 m vapaauinnissa  ja Laura Kurki oli toinen satasen perhosessa. Hyvä tytöt!

Viime viikonloppuna 9.3. Simmiksen uimarit kävivät Cetus Gameseissa testaamassa kuntoaan. Uimarit yrittivät alittaa EM- ja NEM-aikarajoja sekä tehdä hyviä suorituksia IKM-rankingia silmällä pitäen. Kisoissa tulikin kolme NEM-alitusta – kaikki Cetukselle. Simmiksen uimareista lähimmäksi tullut jäi puoli sekuntia NEM-rajasta.

Nuoret uimarit (Talang, Talent) suuntaavat 15.3. Porvoon mitta -uinteihin (kilpailunjohtajana Simmiksen Kauno Alastalo) Rollo-rajoja paukuttelemaan. Vähän vanhemmista uimareista (IKM, NSM, Edustus) lähtee joukko ÅSK Super Gameseihin Turkuun hakemaan tuntumaa NSM/SM-kisa-altaaseen huhtikuun NSM/SM-kilpailuita silmällä pitäen.

Grand Prix -sarjan kolmas osakilpailu uidaan 22.-23.3.2014 Jyväskylän AaltoAlvarissa. Lisää tietoa GP-finaaleista täältä.