Grand Prix -kisat Pöytäkiven juhlaa

Riku Pöytäkivi koviin aikoihin 50- ja 100 metrin perhosessa. Myös tukku muita simmisläisiä kauhoi omia ennätyksiään ja NEM-rajoistakin nuoret uimarit vaan 3-4 sadasosan päässä. Heille rentoutta rajojen alitukseen.

Kuva: Uimaliitto/Jussi Salminen
Juttu: Uimaliitto/Jussi Salminen

Pöytäkivi taas huippuvauhdissa Espoossa

Budapestin MM-uintien rajan alittaneiden joukkoon saatiin lauantaina seitsemäs nimi, kun Riku Pöytäkivi alitti esitysrajan perhosuintisprintissä vanhassa kotialtaassaan.

Helsingfors Simsällskapin Riku Pöytäkivi kauhoi kovan näytön ensi kesän Budapestin MM-uinteja varten perjantaina Espoon GP-uinneissa. Pöytäkivi perhosteli 50 metrin matkalla jo aamun alkuerissä uuden ennätyksen 23,85 ja onnistui vielä paremmin illan finaalissa tuloksella 23,69. Uimaliiton esitysraja MM-kilpailuihin (23,77) alittui reilusti, ja kansainvälisen uimaliiton A-raja jäi vain kahden sadasosasekunnin päähän.

– Tuntuu tosi hyvältä. Oli noin vuosi sitten käännekohta elämässä ja treenaamisessa, kun vaihdoin seuraa Cetukselta HSSlle. Uutta enkkaa ei ollut tullut pitkään aikaan, mutta nyt kuukausi sitten rupesi taas kulkemaan ja tänään aamulla jo meni hyvin, Pöytäkivi kommentoi.

Pöytäkivi hivuttautui nyt myös hyvin lähelle Jere Hårdin Suomen ennätystä vuodelta 2002, joka kirjataan lukemin 23,50. Pöytäkivi siirtyi myös Espoon GP-kisan pistetaulukon ylimmälle riville ennen viimeistä kilpailupäivää. Espoon nopea allas on ollut Pöytäkivelle suotuisa, viime syksyn GP-uinneissa hän ui siellä SE-vauhtia.

Lauantaina 50 metrin perhosuinnissa tulevan kesän MM-kisarajan saavuttanut Riku Pöytäkivi oli hyvässä vauhdissa myös satasella sunnuntaina. Hän kellotti uuden ennätyksensä 53,77. Pöytäkivi voitti myös GP-uintien pistekilpailun.

Simmis onnittelee Rikua!