Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2015!

Joulu ja vuoden vaihde lähestyvät ja on aika antaa keholle ja mielelle lupa rauhoittua ja levätä, ja samalla katsoa mitä kaikkea on saavutettu uintivuonna 2014.

Ensin haluamme kiittää Simmiksen uimareita uimakouluista harrasteryhmiin, kilpauintiryhmistä masters-ryhmiin sekä vesipalloilijoita että muita seuran toimintaan osallistuneita ja sen hyvinvoinnista huolehtineita tahoja vuoden 2014 yhteistyöstä ja menetyksestä!

Vuoden aikana on tapahtunut paljon. Nuorten valmennuspäällikkö Helena Toivaisella on ollut kädet täynnä työtä uimakoulujen uuden valmennuskonseptin läpiviennin kanssa. Lisäksi kilparyhmien nuorten uimarien teknistä osaamista altaassa ja kuivalla on kehitetty.  

Ikäkausimestaruusuinti-ikäisten uimareiden kesän pistekilpailun voitto Turun pitkän radan IKM-kisoissa oli ikimuistoinen hetki, puhumattakaan monista henkilökohtaisista menestystarinoista. Ikäkausiryhmiin on myös integroitu kaksi vammaisuimaria syksystä 2014 lähtien. Toivotamme heidät lämpimästi mukaan Simmiksen toimintaan.

Päävalmentajan luotsaamat NSM- ja aikuisuimarit tekivät niin pitkän kuin lyhyen radan SM-kisoissa hyviä  suorituksia. Simmisläiset olivat tuttu näky palkintopallilla, ja erityisesti mainittakoon NSM-tyttöjen viesteissä pitkän ja lyhyen radan kisoissa tyttöjemme aikaansaamat nuorten Suomen ennätykset, yhden kussakin kisassa. Aikuiset viitoittivat nuorille tietä ja näyttivät, että opinnot ja uinti kansallisessa kärjessä on mahdollista

Simmiksen 37-henkinen Masters-kilpauintijoukkue voitti melkein 300 pisteen turvin Masters Maljan ja näin kruunattiin Suomen parhaaksi Masters-kilpauintiseuraksi vuonna 2014! 

Vuonna 2014 seuramme uimareita oli kaikissa maajoukkueissa (Rollo, IKM, NSM ja aikuiset) ja joulukuun 2014 täydennysvalintojen jälkeen maajoukkueissa Simmistä edustaa yhdeksän (9) uimaria. Kilpauinti korkeimmalla kansallisella tasolla on siis hyvällä mallilla.

Järjestimme vuoden aikana viisi HSS Cupia, Simmis-uinnit, Märsky-uinnit ja Hössö-uinnit. Vuonna 2015 kalenterissa on kaikkien edellä mainittujen kisojen lisäksi Uimaliiton kanssa yhdessä järjestettävät Grand Prix Challenge -kilpailut 3.-5.7.2015. Merkitsettehän jo nyt nuo kolme päivää kalentereihinne niin kisaajina, toimitsijoina kuin muissa avustavissa tehtävissä.

Seurassa tehtiin marraskuussa päätös osallistua Uimaliiton ProHuimaSeura-työhön, jonka tuloksena seuralle tulee kattava käsikirja tekemiselle ja tekemisessä noudatettaville periaatteille. Seuran nettisivuille laitetaan kevään aikana monenmoista seuratyötä tukevaa materiaalia, samalla suoritetaan jäsenkysely, jossa pyydetään sekä positiivista että rakentavaa palautetta jäsenistöltä. Myös Uimaliitto osallistuu työhön haastatteluin, joiden perusteella saamme suosituksia siitä, minne seuran voimavaroja kannattaa laittaa. Tämä antaa loistavan tilaisuuden entisestään lisätä läpinäkyvyyttä ja avoimuutta seuratoimintaan. 

Seura on myös tehnyt uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Belindos Oy:n kanssa Arenan uinti-asuja ja -varusteita koskien, mikä mahdollistaa erittäin hyvät edut seuran jäsenille Arenan tuotteista. Näistä eduista ja mahdollisista seuratuotetilauksista tullaan antamaan enemmän tietoa seuran nettisivuilla.

Marraskuussa syyskokous hyväksyi talousarvion vuodelle 2015, ja hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Jens Söderholm ja puheenjohtajana aloittaa Karim Tähtivuori. Hallitus toivoo enenevässä määrin käytävän avointa keskustelua yhteisistä asioista.

Kun vuonna 2015 hypätään kaikki ensimmäisen kerran altaaseen (kuka oikeasti, kuka kuvaannollisesti), niin tehdään kaikki taas vähän paremmin kuin ennen. Keskitytään entistä enemmän, uskotaan enemmän, tuetaan kaveria, jutellaan yhdessä asioista ja tehdään enemmän yhdessä hommia. Positiivisuus ja zemppi tarttuu.

Kiitos vielä kerran kaikille meidän mahtaville urheilijoille, valmentajille, vanhemmille ja seura-aktiiveille tästä vuodesta, ja tehdään yhdessä vuodesta 2015 loistava vuosi!  

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Karim Tähtivuori