Jännittäviä ja iloisia hetkiä altaassa sekä katsomossa

Toinen kisapäivä valkeni Tampereella yhtä helteisenä kuin ensimmäinenkin. Kalevan uimahallin trooppisessa ilmastossa aamujakso avattiin poikien 200 m vapaauinnilla. Mukana oli Simmiksen William Fagerstedt, joka ui matkan aikaan 2.01,33 ja sijoittui kisassa kahdeksanneksi. Tyttöjen 200 m rintauinnissa Wilma Sundt oli maalissa toisena ajalla 2.41,50 ottaen itselleen NSM-hopeaa. Samassa lajissa Ariel Jämsen taittoi matkan aikaan 2.49,86 ja sijoittui kahdeksanneksi. Ada Hakkarainen avasi kisapäivänsä tyttöjen 100 m perhosuinnilla ollen maalissa neljäntenä ajalla 1.05,51.

Aamujakson tulokset nähtävissä kokonaisuudessaan tästä.

Iltajakso Kalevan uintipyhätössä polkaistiin käyntiin vauhdikkaasti, kun miesten 200 m vapaauinti starttasi ensimmäisenä lajina. Mukana kisassa oli kaksi Simmiksen uimaria, Lassi Haimi ja Lari Tumanoff. Lassi kauhoi maaliin kolmantena ajalla 1.54,50 ja Lari neljäntenä ajalla 1.55,95. Seuraavana lajina uitiin naisten 200 m rintauinti, jossa keltalakkeja nähtiin peräti kolme. Laura Lahtinen oli maalissa ensimmäisenä ajalla 2.28,92 ja otti sen, mikä hänelle kuului eli kultaa kaulaan. Hanna Kareinen paranteli omaa ennätystään aikaan 2.37,35 ollen kisassa kuudes ja Wilma Sundt seurasi perässä sijoittuen seitsemänneksi ajalla 2.38,69. Miesten 100 m selkäuinnissa Niki Karlsson kosketti paneelia toisena ottaen näin SM-hopeaa ajalla 58,30.

Laura Lahtinen urakoi itselleen illan toisen Suomen mestaruuden tällä kertaa naisten 100 m perhosuinnissa ajalla 1.00,96. Seuraavana vuorossa oli miesten 400 m sekauintia, jossa Aleksi Koprinen ui maaliin toisena ajalla 4.42,55 ja ottaen hopeisen mitalin. Loistava vire altaassa jatkui, kun Simmiksen selkäuintispesialisti Vilma Oura starttasi 200 m selkäuinnissa. Vilma johti kilpailua alusta loppuun ja oli maalissa ensimmäisenä varmistaen itselleen Suomen mestaruuden ajalla 2.15,96. Miesten 50 m perhosuinnissa Niko Mäkelä perhosteli maaliin hienosti toisena ajalla 24,39. Tyttöjen ja naisten 1500 m vapaauinnissa Ada Hakkarainen kauhoi itselleen sekä nuorten, että aikuisten hopeaa ajalla 17.36,74. Iltajakso päätettiin jälleen riemukkaasti, kun Simmiksen miesten 4 x 200 m vapaauintiviestissä nähtiin todellinen jännitysnäytelmä. Simmiksen joukkue nosti itsensä Suomen mestareiksi viimeisillä senttimetreillä. Joukkueessa uivat Lari Tumanoff (1.56,38), Noah Schmid (1.55,62), Lassi Haimi (1.53,97) ja Aleksi Koprinen (1.54,73). Tunnelma Simmis-katsomossa oli aivan mahtava sekä kannustajat että viestiuimarit antoivat kaikkensa illan viimeiseen koitokseen. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisapäivään.

Iltajakson tulokset nähtävissä kokonaisuudessaan tästä.