Kiitos Matti!

Viime viikolla tiistaina 22.6.2021 pidettiin Matin läkisäiskahvit Mäkelänrinteen uintikeskuksen 2. kerroksen aulassa hänen siirtyessä uusiin haasteisiin huippu-uinnin olympiavalmennuskeskukseen heinäkuun alusta. Paikalla oli mukavasti väkeä, nykyisiä ja entisiä uimareita, valmentajia, hallituksen jäseniä, vanhempia ja vapaaehtoistoimijoita. Tilaisuus oli hyvin rento ja lämminhenkinen, muutenkin kuin helteen ansiosta ja muutamia kiitospuheitakin tietysti pidettiin.

Simmiksen puheenjohtaja Mika Haikonen kiitti puheessaan Mattia pitkästä ja upeasta urasta Simmiksessä, ensin uimarina edustaen seuraa ja sittemmin seuran nuorten valmennuspäälikkönä ja viimeisinpänä seuran päävalmentajana. Matin päävalmentaja kaudella Kalevan malja kannettiin Märkskyyn neljä kertaa vuosina 2017, 2018, 2019 ja viimeisin kerta tämän kesän SM-uinneista Kuopiosta. Vaikuttavaa tekemistä!

HSS Garantieföreningenin varapuheenjohtaja Hely Kilpeläinen nosti puheessaan esiin Simmis-hengen ja sen, miten Matti on jättänyt oman jälkensä Simmis-henkeen ja kasvattanut useamman uimarisukupolven vaalimaan seuran perintöä.

Matti halusi myös kiittää omalta osaltaan lämpimästi Simmistä yhteisistä vuosista. Erityisesti Matti nosti esiin Simmikseen hänet uimariksi ottaneen legendaarisen valmentajan Tuffis Lindholmin. Simmis-polulla Matti oli 26 vuotta, joista viimeiset 13 ensin nuorten valmennuspäällikkönä ja vuodesta 2011 alkaen päävalmentajana. Matti mainitsi puheessaan, yhteisen tekemisen hengen, onnistumiset ja ilon hetket sekä haikeuden uuden edessä. Ihmisiä, jotka tekivät yhteistyötä niin seurassa kuin yhteistyökumppaneiden verkostossa, heitä, jotka tukivat, auttoivat ja antoivat pyytettömästi aikaansa seuran parhaaksi Matin rinnalla on lukemattomia. Heille iso kiitos vielä kerran. Matti kiitti lopuksi uimareita – ilman heitä ei olisi uintiurheilua ja timanttisia hetkiä.

Simmis toivottaa Matille oikein paljon onnea uusiin haasteisiin! En gång Simmis, alltid Simmis!