Kolmas kisapäivä tarjoili mestaruuksia ja omia ennätyksiä

Kolmas kisa-aamu käynnistyi positiivisissa tunnelmissa, perjantai-illan viestitunnelmat olivat jättäneet hymyn kaikkien huulille. Aamun ensimäisessä lajissa poikien 100 m sekauinnissa Aleksi Koprinen ui itsensä nuorten Suomen mestariksi ajalla 56,90 ja Davin Lindholm seurasi perässä ollen maalissa toisena ajalla 57,46. Samassa lajissa Johan Fredriksson oli seitsemäs omalla uudella ennätyksellään 59,28. Illan finaalaalissa Aleksi nähdään uudellen tämän lajin parissa. Tyttöjen ensimmäisenä matkana oli 200 m vapaauintia, jossa Ada Hakkarainen kauhoi oman uuden ennätyksensä 2.03,61 ja kosketti panelia toisena ottaen näin itselleen NSM-hopeaa. Ada ui matkan uudelleen illan finaalissa.

Seuraavan vuorossa oli poikien 200 m rintauinti, jossa Davin Lindholm tuli maaliin toisena ajalla 2.15,52 ja sai kaulaan NSM-hopeaa. Illan miesten finaaliin Davin lähtee radalta kuusi. Aleksi Koprinen nähtiin jälleen altaassa 100 m perhosuinnissa, jossa hän sijoittui toiseksi omalla uudella ennätyksellään 55,32. Tyttöjen 400 m sekauinnissa Ada Hakkarainen nähtiin uudestaan palkintosijoilla, kun hän ui maaliin kolmantena ajalla 4.54,56. Samassa lajissa Wilma Sundt sijoittui hienosti viidenneksi ajalla 5.03,66. Wilma nähdään uudellen illalla sekauinnin naisten finaalissa.

Miesten selkäuinnin alkuerissa Niki Karlsson kellotti aamun toiseksi kovimman ajan 2.02,29 ja selvitti näin tiensä helposti illan finaaliin. Tyttöjen lyhyellä sprinttimatkalla 50 m perhosuinnissa Jenna Pulkkinen oli kolmas ajalla 28,04. Poikien nopealla pyrähdyksellä 50 m vapaauinnissa nähtiin peräti neljä Simmiksen uimaria kahdeksan parhaan joukossa. Heistä nopeinpana oli Lari Tumanoff ajalla 23,52 sijoittuen kolamnneksi ja ottaen näit itselleen NSM-pronssia. Seuraavana maalissa oli Davin Lindholm upealla uudella ennätyksellään 23,59. kuudentena maalissa oli Aleksi Koprinen ajalla 23,85 ja seitsemäntenä Johan Fredriksson ajalla 23,94. Samassa lajissa miesten alkuerissä Rasmus Söderholm kauhoi matkan aikaan 23,26 sijoittuen seitsemänneksi ja lunastaen itsellen paikan illan finaliin.

Aamujakso päätettiin sekä tyttöjen että poikien viesteihin. Ensimmäisenä uitiin tyttöjen 4 x 100 m vapaauintiveisti, jossa Simmiksen joukkue (Peppi Vesalainen, Ada Hakkarainen, Jenna Pilkkinen ja Karla Lehtosalo) sijoittui upesti hopealle ajalla 3.50,51. Poikien 4 x 100 m sekaiuintiviesti tarjoilli jännettäviä hetkiä loppumetreille saakka, kun Simmiksen ykkösjoukkue (Aleksi Koprinen, Davin Lindholm, Lari Tumanoff ja Lassi Haimi) taisteli itsensä Nuorten Suomen mestareiksi ajalla 3.43,10. Simmiksen kakkosjoukkue (Johan Fredriksson, Veikka Leväsalo, William Fagerstedt ja Waldemar Palombi) sijoittuivat hienosti seitsemänneksi ajalla 3.57,43.

Aamujakson kaikki tulokset kokonaisuudessaan ovat nähtävissä tästä.

Iltajakso
Naisten 200 m vapaauinnin finaalissa Ada Hakkarainen kauhoi maaliin neljäntenä ajalla 2.04,70. Seuraava finaaliuinti oli miesten 200 m rintauinti, jossa Davin Lindholm sijoittui viidenneksi ajalla 2.13,75. Lisää simmisläisiä nähtiin naisten 400 m sekauinnissa, jossa Wilma Sundt paransi omaa ennätystään lähes neljä sekuntia ja sijoittui hienosti neljänneksi. Upeat uinnit jatkuivat, kun Niki Karlsson hyppäsi altaaseen 200 m selkäuinnissa ja otti itselleen Suomen mestaruuden ajalla 1.56,55. Jännitys jatkui, kun vuorossa oli miesten 50 m vapaauinti, jossa Rasmus Söderholm oli hienosti aamun välierissä selvittänyt tiensä illan finaaliin ja paranteli asemiaan tullen maalin kuudentena ajalla 23,09. Poikien ja miesten 1500 m vapaauinnissa nähtiin kaksi keltalakkia matkan kimpussa. Waldemar Palombi tuli poikien sarjassa maaliin toisena ajalla 16.24,08 ittaen itselleen NSM-hopeaa. Samassa sarjassa William Fagerstedt oli kuudes ajalla 16.36,87. Samalla matkalla miesten sarjassa Waldemar Palombi sijoittu kolmanneksi ja sai näin kaulaansa vielä SM-pronssia. Samassa sarjassa William Fagerstedt oli kahdeksas.

Illan jännittävimmät hetket koettiin ehdottoomasti viestien parissa, jossa ensimmäisenä altaasen hyppäsivät naiset uiden 4 x 100 m vapaauintiviestin. Simmiksen nuori joukkue (Ada Hakkarainen, Peppi Vesalainen, Jenna Pulkkinen ja Karla Lehtosalo) sijoittui neljänneksi ajalla 3.51,80. Miesten 4 x 100 m sekauintiviestissä Simmiksellä oli kaksi joukkuetta, jossa ykkösjoukkue (Niki Karlsson, Davin Lindholm, Aleksi Koprinen ja Rasmus Söderholm) kauhoivat upeasti maaliin toisena ajalla 3.36,55. Simmiksen kakkosjoukkue (Veeti Haikonen, Lassi Ohtonen, Lari Tumanoff ja Noah Schmid) sijoittui kahdeksanneksi. Molemmissa joukkueissa nähtiin upeita venymisiä ja mahtavia omia ennätyksiä osuusajoissa, ehdottomasti iloista katsottavaa.

Iltajakson tulokset oavt kokonaisuudessaan nähtävissä tästä.

Laura Lahtisella oli tänään lyhyen radan MM-kisoissa Abu Dhabissa vuorossa 4 x 50 m sekajoukkueiden sekauintiviesti, jossa Laura ui perhososuuden. Suomen joukkue pääsi illan finaaliin ja sijoittui siellä kahdeksanneksi. Lue lisää Lauran mietteitä kisasta tästä.