Kymmenen simmisläistä Helsinki Swim Meetin altaaseen

Mäkelänrinteen kisa-altaassa nähdään torstaina ja perjantaina yhteensä kymmenen simmisläistä kivikovassa seurassa Helsinki Swim Meetissä. Kisapäivät tarjoavat lähes täyden olympiaohjelman tiiviissä aikataulussa.

Finaalit ovat nähtävissä suorina lähetyksinä TV5 ja Discovery+ -kanavilta kello 18-20 molempina iltoina.

Simmisläiset lähtevät kisaamaan kolmen maajoukkueuimarimme eli Laura Lahtisen, Niko Mäkelän ja Hanna Kareisen johdolla todella kovassa seurassa. Ulkomaalaista huippuvauhtia tuovat mm. Katinka Hosszu, Marco Koch, Michelle Coleman sekä Caroline Pilhatsch ja kotimaisittain kattaus on aivan timanttia.

Starttilistat löydät täältä
https://www.livetiming.fi/program.php?cid=5800&session=1

LIVE tulospalvelu:
https://www.livetiming.fi/live.php?cid=5800&session=1

Simmiksen valmentajan Markku Hirvosen ajatukset HSM:stä:
– Mahtavaa päästä kisaamaan kotialtaassa Suomen oloissa todella kovia kilpakumppaneita vastaan. Myös suorat tv-lähetykset molemmista iltajaksoista tuo oman mausteensa ja ehkä vähän jännitystä uimareille. Toivottavasti tämä jännitys saadaan käännettyä positiivisiksi suorituksiksi.

– Kisoihin osallistuvat Simmiksen uimarit ovat saaneet harjoitella jo pidemmän aikaa terveenä, mikä on poikkeuksellista. Ratatilan vähyydestä ei varmasti kukaan uimarimme voi valittaa. Harmittavasti koko edustusryhmä ei kuitenkaan ole saanut treeneissä nyt korona-aikana käydä eikä näihin kisoihin pääse uimaan edes kaikki harjoitusoikeuden saaneet, mikä on valitettavaa. 

– Viime viikkoon asti on treenattu melko kovaa ja tällä viikolla olemme hieman keventäneet harjoittelua ja siirtäneet ajatusta torstain ja perjantain kisoihin. Koska kisoja on nyt melko harvakseltaan, on hieman vaikea arvioida minkälaisessa tuloskunnossa uimarimme ovat. Kisarutiinin puute varmasti näkyy osalla uimareistamme. Harjoitusten perusteella jokunen henkilökohtainen ennätys tullaan varmasti näkemään.

Markun nostot TV-lähetyksissä seurattavista simmisläisistä:
* Niko Mäkelä on ollut viime aikoina todella nopeassa kunnossa, eli 50 pu varmasti tulee kovaa. 

* Lari Tumanoff jäi marraskuussa harmittavan lähelle NEM rajaa 200 perhosessa, Lari taatusti on asettanut tähtäimet tuohon aikarajaan, joka on 2.04.45. 

* Laura Lahtisen Tukholman kisat paranivat uinti uinnilta ja nyt Laura on ollut Kainuussa harjoittelemassa Jenna Laukkasen kanssa. Mielenkiintoista nähdä millä ilmeellä Laura kisoihin torstaina starttaa.

– Toivottavasti mahdollisimman moni seuramme uimari ja heidän vanhempansa seuraavat kisoja tv:n välityksellä, Markku toivottaa.

Simmiksen uimareiden kisamatkat ja ennakkoajatukset kisoista sekä muutama sana myös harjoittelusta näitä kisoja ajatellen:

Hanna Kareinen
50 pu, 50 ru, 50 vu ja 100 ru
– Tavoitteeni kisan suhteen on saada kovia kisastartteja ja nauttia kisoista huippujen kanssa. Kisoista tulee varmasti kovatasoiset ja sytyn, kun saan haastaa itseni tiukassa kisatilanteessa. Odotan erittäin innolla kisaamista kotialtaassa, joka on myös yksi lempparialtaistani.
– Valmistautuminen kisaan on mennyt hyvin, en kuitenkaan ole herkistellyt kisaan ollenkaan. Olemme kokeilleet hieman uutta lähestymistapaa treeneihini ja olen halunnut sitä kautta saada uusia ärsykkeitä. On mielenkiintoista nähdä kuinka paljon saan irti kropasta tämän treenijakson jälkeen. 
– Harjoittelu poikkeusoloissa on ajoittain ollut haasteellista suuren epätietoisuuden ja jatkuvasti muuttuvien rajoituksien takia mutta jokaiseen tilanteeseen on pystyttävä sopeutumaan ja löytämään luovia tapoja kehittyä ja pitämään harjoittelu mielenkiintoisena. Olen asettanut itselleni tavoitteita, joiden avulla olen pystynyt jokaisessa treenissä kehittämään minulle tärkeitä asioita, jotka ovat olleet hallussani tilanteen epätietoisuudesta huolimatta.

Laura Lahtinen
50 ru, 100 ru, 200 ru, 100 pu, 200 pu, 800 vu 
– Olen treenannut vajaan viikon Jenna Laukkasen kanssa Vuokatissa ja ollaan menty ilman kevennyksiä normaalilla treenirytmillä. Tarkoitus on nyt saada kovia kisastartteja mahdollisimman paljon alle ennen EM-kilpailuja. Totta kai tarkoitus on uida mahdollisimman hyvät uinnit, mutta etenkin treenin kannalta.
– Tukholman kilpailuja on käyty läpi esimerkiksi psyykkiseltä puolelta ja uusia näkökulmia on tullut Jennan kanssa treenatessa. 

Niko Mäkelä 
50 su, 50 pu, 100 vu, 100 pu
– Tavoitteena on saada hyviä startteja alle kohti toukokuun EM kisoja.
– Kausi on ollut ylä- ja alamäkeä, mutta nyt alkaa uinti näyttämään ja tuntumaan jo hyvältä.
– Harjoittelu on ollut suhteellisen normaalia ja selkeätä. Pieniä muutoksia on tehty aina silloin tällöin, mutta kuitenkin lähes samalla tyylillä on menty kuin normaalistikin.

Aku Kaila

Aleksi Koprinen
400 vu, 50 vu, 50 pu, 200 vu ja 200 sku
– Tavoitteena on tehdä hyvät kisat ja ottaa kaikki irti itsestä sekä kehosta j. Haluan näyttää kuinka pystyn uimaan hyvissä olosuhteissa.
– Olemme valmistautuneet näihin kisoihin todella paljon ja näissä kisoissa pitäisi viimeistään mennä ne NEM-rajat, joita on nyt jo melkein kaksi vuotta odotettu. Valmistautuminen on mennyt todella hyvin.
– Harjoittelu on ollut poikkeusoloissa haastavaa, rankkaa, mutta myös osittain kivaa. Harjoittelussa on tehty nyt suuria muutoksia sekä kehityksiä.

Davin Lindholm
50 ru,100 ru, 200 ru ja 200 vu
– Tavoite on pitää hyvää ja rentoa fiilistä koko kisojen ajan sekä tietenkin alittaa NEM A-raja 50 ru:ssa ja/tai 100 ru:ssa. 
– Valmistuminen on sujunut oikein hyvin. Aloimme juuri tällä viikolla herkistelemään näihin kisoihin ja herkistely on onnistunut hyvin.
– Harjoittelu ylipäätään näissä olosuhteissa on ollut henkisesti tosi vaikeaa, koska ei koskaan tiedä jatkuuko treenit vai ei. Tietenkin olen paljon paremmassa asemassa mitä hyvin moni muu uimari.

Lari Tumanoff
100 pu, 200 pu, 50 vu, 100 vu ja 200 vu
– Kisoissa olisi tarkoitus päästä NEM-rajan alle.
– Kotikisoihin valmistautuminen on aina mukavampaa, kun ei tarvitse miettiä kulkeeko kisa-altaassa. Poikkeusolosuhteiden aikana on ollut muutamia taukoja, mutta muuten olen päässyt altaaseen.

Lassi Haimi
50 pu, 50 vu, 100 vu, 100 pu, 200 vu, 400 vu
– Kisaan ei ole erityisiä tavoitteita, koska aikarajat kesän NEM on saatu ja päätähtäin on siellä, kisat toimivat oikeastaan vain kovana treeninä.
– En ole tehnyt mitään erityistä valmistelua, vaan treeniä on jatkettu normaalilla tapaa, eikä herkistelyä ole tehty. Treenit ovat kuitenkin menneet suunnitelmien mukaan hyvin.
– Harjoittelu on ollut ihan hyvää, aina silloin kun on päässyt uimaan Märskyyn. Välillä on ollut pieniä taukoja uinnista, kun hallit ovat olleet pois meidän käytöstä ja silloin ollaan tehty kuivalla maalla asioita, jotka ovat myös menneet ihan hyvin.

Lotta Pälsi
200 sku, 100 vu ja 200 pu.
– Kisan suhteen tavoitteena on lähteä hakemaan hyviä uintia ja hyvää kisafiilistä. 
– Valmistautuminen on sujunut tosi hyvin ja ollaan otettu vajaan viikon verran nyt rennosti kisoihin keskittyen. Fiilis on tosi rento ja pientä jännitystäkin on jo. 
– Mahdollisuus lähes normaaliin harjoitteluun on ollut korvaamaton ja pitkiä taukoja altaasta ei ole tullut. On ollut suuri etuoikeus päästä harjoittelemaan normaalisti ja loistavissa olosuhteissa.

Ada Hakkarainen
100 vu, 100 pu, 200 vu, 400 vu ja 800 vu.
– Kisoissa tavoitteena on saada hyviä ja onnistuneita suorituksia.
– Valmistuminen on sujunut hyvin.
– Harjoittelu on ollut viimeisten viikkojen aikana hyvää.

Toni Flink / Simmiksen viestintä