LRSM/NSM-uinteija uitu neljä päivää

Kisaväsymyksestä ei uimareilla ole tietoakaan. Lotta Upanne tykittää nuorten Suomen ennätyksiä. Simmiksen Laura Kurki, Sami Myren, Aada Alastalo ja selärityttömme mitalijahdissa.

Huh, huh! Olipa hurja aamujakso perjantaiana 21.11.2014 ja iltajaksossa jaksettiin tykittää!!!

Nuoret neitimme paukuttelivat 200 m selkäuinnissa NELOSvoiton ja kukapa muu kuin Lotta Upanne kisaennätyksen ja nuorten kultaa sekä jälleen piikkipaikan illan naisten finaaliin. Finaalissa Lotta ui ensimmäistä kertaa myös naisten mestariksi. Nuorissa hopealle kiskoi Susanne Hirvonen. Viola Kilpeläinen kolmas ja Sanni Alamattila neljäs. Kaikille heillekin aikusten  finaalipaikka. Viola passasi aikuisten finaalin ja keskittyi iltajaksolle naisten 4×100 vapaauintiviestiin.

Iloiset uutiset nuorten 100 m rintauinnista tuloslistalla näyttivät, että Lotta ’Hämis” Hämäläinen ui välierissä myös naisissa ja nuorten pistesija 7 piirretään aikakirjoihin. Aura Lehtonen on jonkin aikaa hinkannut tasaista tulosta lajissa. Perjantaina tuli todellinen tason nosto ja aika alle 1.13 ja Aura toiseksi paras simmisrinulisti tässä lajissa.

Sami Myren eteni 200 metrin rintauinnissa odotetusti kolmantena finaaliin. Finaalista Sami otti hopeaa omalla ennätyksellään!

Laura Kurki jatkoi hyviä vapaauintisuorituksiaan ja otti naisten 100 metrin vapaauinnissa pronssia.

Aada Alastalo puolestaan 400 m vapaauinnissa nuorten  5. Uintivauhti oikeutti aikuisten sijalle seitsemän ja illan finaaliin, josta irtosi 5. sija.

Viesti 4×100 vapaata T17 toi neljännen ja kahdeksannen sijan Simmiksen tytöille. Naisissa samaisessa viestissä saavutimme pronssia joukkueella Susanne Hirvonen, Laura Kurki, Viola Kilpeläinen ja Laura Oesch.

Lauantaina 22.11.2014 Sami Myren hoiti itsensä hienosti 100 metrin sekauinnissa kärkiuimarina välieriin. Välierässä tuli käsittämätön hylkäys selkäuinnin käännöksessä. Maailman cupeissa tai muissa arvokilpailuissa vakiintuneessa käännöksessä ei ole vikaa todettu. No, c’est la vie!

Laura Kuri otti kiinnityksen 50 vapaan välierissä finaaliin neljänneltä sijalta. Laura Oesch jatkoi hienoja vapaauintisuorituksiaan ja pääsi välieriin asti. Selkäuinnin 50 metrin alkueristä jatkoon Lotta Upanne ja Susanne Hirvonen. Välieristä Lotta ja Susanne edelleen finaaliin.

Nuorten 100 metrin perhosesta aikuisten välieriin etenivät Viola Kilpeläinen ja Susanne Hirvonen. Viola jatkoi illan välieriin (11.) ja Susanne puolestaan keskittyi hienosti menneeseen 50 m selkäuinnin välierään.

Evgeny Lomtev selvitti tiensä miesten 50 m rintauinnin välieriin.

Aada Alastalo testasi kestävyyttään 1500 metrin vapaauinnissa ja teki uuden hienon ennätyksen. Aada ja kisan voittanut Tiia Puolakka johtivat kanssasisariaan yli kierroksella! Uinti palkittiin aikuisten hopeamitalilla. Lajissa oli harmittavasti ainoastaan viisi osallistujaa.