Masters-uimarit palauttivat Simmiksen valtakunnan huipulle

Helsingfors Simsällskap voitti Lappeenrannassa viikonloppuna järjestettyjen lyhyen radan mastersmestaruusuintien seurojen välisen pistekilpailun ylivoimaisesti ja sai haltuunsa Masters-malja -kiertopalkinnon seuraavaksi vuodeksi.

Masters-uinti on yli 25-vuotiaille tarkoitettua kilpauintia jota uidaan ikäsarjoittain viiden vuoden välein yleisen sarjan kilpauinnin säännöin. Lappeenrannan kisoissa vanhimmat uimarit kilpailivat ikäsarjassa 80 – 84 -vuotiaat. Simmiksellä oli yhteensä 36 edustajaa kaikissa ikäsarjoissa 25-vuotiaiden sarjasta yli 75-vuotiaiden sarjaan.

Mastersmestaruuskilpailujen pistekilpailun voitosta on kilpailtu vuodesta 2001 lähtien. Kilpailun voittajalle kiertopalkintona annettavan Masters-maljan on useimmin voittanut Espoon Cetus. Simmis on voittanut kilpailun vuonna 2010 ja tänä vuonna tuli täydellinen revanssi. Lukuisien henkilökohtaisten ja viestimestaruuksien ohella Simmiksen mastersit uivat Lappeenrannassa yhdeksän eri luokkien Suomen ennätystä, joista yksi oli myös Pohjoismainen ennätys.

”Simmiksen ylivoiman taustalla oli määrätietoisen harjoittelun lisäksi saumaton yhteishenki. Tapahtumaan osallistui seuran entisiä kilpauimareita, mastersuimareita, vesipalloilijoita ja valmentajia – kaikki täysin sydämin mukana maailman parhaassa elementissä, vedessä. Pyrimme nyt ja tulevaisuudessa yhdessä huolehtimaan aikuisten fyysisestä kunnosta ja samalla palaamaan nuoruuden urheilullisille juurillemme. Haastaan kaikki mukaan nauttimaan kilpailuhengestä sekä kehittymään fyysisesti ja henkisesti”, sanoo Lappeenrannan kisoissa itse uinut ja kahdeksan mitalia ja yhden Suomen ennätyksen saavuttanut Joakim Berndtsson.

Simmis uimareiden mitalitaulukko – katso tästä PDF