Mitä täällä oikein tapahtuu?

Simmis voitti SM/NSM/VSM-uintien pistekisan 6.-9.7.2017 Tampereella uiduissa mestaruusuinneissa. Kalevan malja palaa Helsinkiin!

Simmiksen päävalmentaja Matti Mäki kysyi joukoiltaan viimeisen kisapäivän viimeistä edellisessä lajissa uimarikatsomossa: ”Mitä täällä oikein tapahtuu?”, kun naiset uivat kolmatta osuuttaan sekauintiviestissä ja johdossa pyyhälsivät HSS 1 ja HSS 2 -joukkueet. Päävalmentaja – ensimmäistä kertaa koskaan – totesi: ”En pysty katsomaan”, kun viimeinen vaihto oli tehty ja ankkurit lähtivät osuudelleen. Matti Mäki katsoi kyllä, mutta jännitys oli käsin kosketeltavaa. Tämä tiivistää koko neljän kisapäivän mahtavat tunnelmat. Katsomossamme sydämet sykkivät Simmikselle naisten sekariviestin sekä kisat päättäneen miesten 4×100 vapaauintiviestin aikana.

No mitä tapahtui? Naiset voittivat kultaa ja pronssia. Miehet sinetöivät kisat hopeamitalillaan omassa viestissään. Lopputuloksena oli aikuisten pistekisan voitto ja Kalevan malja Simmikselle kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Myös nuorissa saatiin uusi voittajaseura, kun ÅSK nosti voittopokaalin. Mitalitaulukossa Simmis oli ensimmäisellä sijalla sekä nuorissa että aikuissa.

Simmis-henki jylläsi ensimmäisestä hetkestä. Uimarit kannustivat toisiaan hyviin suorituksiin. Vammaisuimarimme Jessika Markkanen, William Söderling ja Henrik Krogius nakuttelivat Suomen ennätyksiä päivästä toiseen. Nuorissa Vilma Oura jatkoi jo nuorten EM-kisoista tuttua nuorten SE-aikojen parantelua ja pojissa Elias Herlevi teki sellaisen esiinmarssin matkurimatkolla maamme kärkiuimareihin, että kenellekään ei jäänyt epäselväksi, miten kova työ tuo hyvää tulosta. Lopuksi nuoret herramme uivat vielä sekauintiviestin nuorten Suomen ennätysaikaan.

Aikuisissa Kaisla Kollanus sovitteli kisakuningattaren viittaa hartioilleen mottona: ”Vain mestaruus kelpaa”. Miehissä Riku Pöytäkivi ja Sergei Haukka ottivat mestaruuksia. Simmiksen uimareiden kehittymisestä kertoo, että joka aamu ja ilta simmisläiset uivat kuumissa erissä tai A-finaaleissa. Myös B-finaaleissa tehtiin hyviä tuloksia. 

Viestit ovat aina olleet meille sytyttäviä ja sykähdyttäviä. Yhtä viestiä lukuunottamatta otimme kaikista viesteistä mitalit. Niistä puolet olivat mestaruuksia eli kultaa.

Erityismaininnan valmennuksen ja joukkueenjohdon täydellisinä työpareina ansaitsevat verryttelyallastoiminnasta vastannut Tua Piiroinen sekä hierojamme Mats Matveinen. Mitä olisikaan SM-kisat ilman heidän työpanostaan. Nöyrä kiitos avusta ihan jokaiselta.

Lopuksi Matti Mäki haluaa lähettää terveisiä koteihin ja seura-aktiiveille: ”Se työ, jota kotona tehdään on meille tärkeää. Sen lisäksi että kustannatte ja kannustatte, osallistutte myös seuran toimintaan. Talkootyön merkitys niin oman työnsä ohella valmentavien henkilöiden kuin seuraa pyörittävien aktiivien kautta korostuu. Lämmin kiitos kaikille. Tästä on hyvä jatkaa!”.

Simmiksen Facebookista löytyy jakso/päiväkohtaiset raportit. Jos et vielä seuraa FB-sivujamme, kannattaa tutustua.

Uimaliiton sivuilta löytyy kisaraportteja ja kuvia.

Livetiming kertoo tulokset.

Kuvaajat: Kalle Lydman, Niina Merilaita