Päävalmentajan tervehdys!

Syyskausi on lähtenyt mukavasti liikkeelle kaikkien Simmiksen ryhmien osalta treenien ja kisojen merkeissä. Jo heinäkuussa monet aloittivat treenit Stadikalla ja syyskuun alussa myös uusi ryhmä Utmanare starttasi oman kautensa. Korona-ajan harjoittelun haasteet ovat nyt toivottavasti takanapäin. Seurassamme näkyi todella vähän koronan vuoksi uintiharrastuksen lopettamisia, mikä on tutkimusten mukaan harvinaista. Hienoa että uimarit ja valmentajat jaksoivat tehdä hyvää työtä rajoitusten sallimissa raameissa! Kiitokset myös perheille ymmärryksestä muuttuviin olosuhteisiin, joihin emme seurana voineet vaikuttaa.

Simmiksen kaikilla ryhmillä on nyt osaavat ja innostavat valmentajat ja jatkuvuuden ja kehityksen turvaamiseksi koulutamme valmentajia sekä myös vahvistamme valmennusjoukkojamme. Tulemme kauden aikana myös esimerkiksi lisäämään sykeseurantaa ja tekniikkakuvauksia IKM-ryhmistä ylöspäin.

Simmis on tällä hetkellä maamme paras uintiseura SM- ja NSM-tasolla ja jatkuvuuden takaamiseksi meidän tulee selkeästi vahvistaa omaa uimaripolkuamme. Tällä hetkellä meillä on melko pienet ikäluokat Rollo-ikäluokassa, samoin osassa IKM-ikäluokkia. Tulemme jatkossa panostamaan siihen, että kurssitoiminnasta siirrytään riittävän nuorina Rollo-ryhmiin, toki yksilölliset omat polut huomioiden, ja meillä on selkeä tasopolku IKM- ja NSM-ryhmien kautta edustusryhmän toimintaan. Kehityskohteenamme on myös SM- ja KV-tason aikuisuimareiden määrän lisääminen. Parhaat uintitulokset nähdään pääsääntöisesti selkeästi yli 20-vuotiaana. Myös kriteeristö seuraavalle ryhmätasolle pääsemiseksi luodaan selkeämmäksi. Teemme koko ajan tasokasta päivittäistyötä, mutta olemme siirtäneet katseemme muutaman vuoden päähän, jolloin nyt aloittamamme toimenpiteet varmasti tulevat näkymään tuloksissa.

Uusi maamme valmennuskeskus sijaitsee Helsingissä ja osa Simmiksen uimareista harjoittelee siellä. Yhteistyö seuran ja valmennuskeskuksen välillä on hyvä.

Haluan kiittää kaikkia Simmiksen toiminnassa olevia ihmisiä. Simmiksen muodostavat uimarit, perheet, valmentajat ja ohjaajat hallituksen toimiessa vahvana seuran tukipilarina. Perheiden tuen merkitys uimarin polulla on sanomattakin selvää. Vanhempia tarvitaan myös mm kisajärjestelyissä, jotta saamme tarjottua kilpailuelämyksiä seuran omissa kilpailuissa. Viikonvaihteen Hössö-uinnit olivat tästä loistava esimerkki. Toivon, että Simmiksen me-henki näkyy ja kuuluu vahvana jatkossakin.

Oikein hyvää syksyä kaikille!

Kristiina Mäkinen

Päävalmentaja, Simmis