Puheenjohtajan kesätervehdys

Kesä on jo pitkällä, ja kuitenkin sitä vielä odotellaan. Välillä näin. Vaikka kelit ei kummoisia olekaan alkukesän aikana olleet, niin samaa ei voi sanoa Simmiksen vuodesta tähän mennessä. Mielestäni alkuvuosi on sujunut seuramme osalta aivan loistavasti!

Morjens, hyvät Simmisläiset! 

Kevät- ja kesäkaudella olemme saaneet lukea ja katsella facesta ja seuran kotisivuilta hienoja kisaraportteja vielä hienommista suorituksista. Kiitos siitä aktiivisille rapsan väsääjille!

Kerrataan vielä kuitenkin alkuvuoden kisatoimintaa, leiritoimintaa ja kisamenestystä.

Simmis on järjestänyt kolme HSS Cup -kisaa sekä Simmis-, Märsky- että GP Challenge- uinnit. Yhden päivän Simmis-uinneissa oli ennätykselliset noin 2500 starttia. Kilpailusihteerimme Petri Kaurinkosken apuna on koko vuoden toiminut Antti Mäki. Kiitos kisakoneistollemme sekä Jens Söderholmin johtamalle toimitsijaporukalle, jotka vihdoin Grand Prix Challenge -kisojen jälkeen pääsivät ansaitsemalleen lomalle!

Uintileirejä on järjestetty Märskyssä, Lauttasaaren yhteiskoululla, Teneriffalla, Vaasassa, Torremolinoksessa, Calellassa ja Matarossa. Lotta Upanne on ollut maajoukkueen mukana korkean paikan leirillä Etelä-Amerikassa sekä Mare Nostrum -kisoissa mm. Ranskassa. Vilma Oura ja Niki Karlsson olivat IKM-maajoukkueen matkassa Multinations-kilpailuissa ja Vierumäen valmennusleireillä. Ikäkausimaajoukkueessa ovat olleet lisäksi Santeri Hölttä, Jami Heinilä, Kaarlo Seppänen ja Alexandra Vartiainen.

Kevään SM- ja NSM-kisoissa Vaasassa Simmistä edusti 39 uimarin joukkue. Tuomisina aikuisissa viides sija pisteissä ja nuorten uimareiden hienojen suoritusten ansiosta toinen pistesija. Näissä kisoissa Simmis näkyi ja kuului!! Erityisesti miesten viestit herättivät koko hallin! Miehet saivat 4×100 VUV pronssia (Evgeny Lomtev, Peik Lehtonen, Sami Myren ja Uula Aurén)  ja 4×100 SKUV hopeaa (Niki Karlsson, Sami Myren, Evgeny Lomtev, Uula Aurén). Myös naisten sekauintiviestissä pääsimme hopealle (Lotta Upanne, Leena Koivusalo, Vilma Oura ja Laura Oesch). Loistavaa työtä kaikilta! Viesteissä henkilökohtaisia matkoja paremmin mitataan seuran yleistä uintitasoa sekä seurahenkeä ja uhrautumista, ja sekä uimareidemme että äänekkään kannattajajoukon suorituksista voimmekin olla todella ylpeitä!

Nuorissa esiinmarssin Vaasassa tekivät Vilma Oura ja Niki Karlsson. Kaarlo Seppänen kiisi hurjan ajan 50 metrin vapaauinnissa ja selviytyi sillä heinäkuun lopussa Tbiilsiin EYOF-kisoihin. Lotta Upanne ui kisoissa kisaennätyksen ja nuorten Suomen ennätyksen ja otti voiton tai vähintäänkin hopeasijan kaikilta nuorten ja aikuisten selkäuintimatkoilta. Henkilökohtaisen NSM-mitalin otti jo mainittujen lisäksi myös Lotta Hämäläinen.

Vammaisuimarimme William Söderling sai ensimmäisen VSM-mitalinsa 50 metrin perhosesta. Onnistunut arvokisadebyytti Simmiksen väreissä!

Rollot uitiin kesäkuussa Oulussa. Oulun kisoissa Simmiksen lippua pitivät korkealla T-11 sarjan kolminkertainen Rollo-mitalisti Lotta Pälsi ja 100 vapaauinnista hopeaa napannut Veera Säämänen.  Aleksi Koprinen ja Lari Tumanoff, P12-sarjassa nakuttelivat pistesijoja useasti.

Ikäkausimestaruusuintien finaaleista erillinen kisaraportti Simmiksen sivulla. Onnittelut kaikille loistavista suorituksista Porissa, ja seuralle onnittelut kärkisijasta mitalitilastossa!

Grand Prix Challenge -kisat pidettiin kotihallissamme Märskyssä 3.-5.7.2015. Niistäkin kisaraportti Simmiksen sivulla. Kauden viimeiseenkin kotimaiseen kisaan löytyi vielä mahtavasti puristusta!

Lisäksi Simmiksen Santeri Hölttä edusti Suomea Ruotsissa pidetyissä  Pohjoismaiden mestaruusuinneissa 11.-12.7.2015. Joukkueenjohtajana PM:ssä päävalmentaja toimi Matti Mäki.

Eikä kesä uinnin osalta Simmisläisille ole vieläkään ohi. Nuorten Olympiapäiville 25.7.-1.8.2015 Georgiaan suuntaavat  Niki Karlsson, Vilma Oura ja Kaarlo Seppänen. Nuorten valmennuspäällikkö Helena Toivainen on valittu EYOF-joukkueen valmentajaksi. Onnea kisoihin ja toivotaan, että tuo mahtava O-alkuinen sana jatkossakin voidaan yhdistää näihin lahjakkaisiin nuoriin!

Kaiken kaikkiaan on todettava, että Simmis on erityisesti nuorissa onnistunut lunastamaan paikkansa kotimaisella huipulla, kiitos uimareiden, tukijoukkojen ja valmentajien!

Vesipallossa on myös tapahtunut. Miesten SM-sarjassa HSS sijoittui runkosarjassa neljänneksi. ASM-sarjassa oltiin samoin neljänsiä. Tulevalla kaudella sarjasysteemi on muuttumassa. Syksyllä pelataan naisissa ja miehissä Suomi cup, johon Simmiksestä osallistuu sekä naiset että miesten joukkue. Naisten joukkue ei ole osallistunut Simmiksen nimissä viiteen vuoteen, mutta nyt on koottu vanhan joukkue kasaan muutamalla nuoremmalla vahvistuksella. Tsemppiä peleihin!

 Tuon ”lyhyen” kilpailutoimintaosan jälkeen pari muutakin asiaa.

Ensin muutama sana HuimaSeura-projektista. Kuten jo tiedotettu, Simmis sai Huima-seura statuksen kolmen muun seuran (Cetus, RaisU ja Swimming Jyväskylä) kanssa kahdeksi vuodeksi, minkä jälkeen toimintaa ja sen kehitystä tullaan uudestaan arvioimaan. HuimaSeura projektista ja kriteereistä on ja tulee olemaan enemmän tietoa kotisivullamme. Periaatteessa status tarkoittaa sitä, että seuran toiminta täyttää HuimaSeura kriteerit, eli mahdollistaa huippu-uinnin seurassamme, ja että toimintamme osalta on tunnistettu tiettyjä kehitysalueita, joiden osalta tulemme jatkossakin tekemään työtä huippu-uinnin olosuhteiden parantamiseksi.

Seuratoiminnasta yleensä

Kuten on tullut joissakin yhteyksissä todettua, seuratoiminta on omanlaistansa toimintaa. Me jäsenet ja aktiivit olemme seura, eikä ole mitään muuta tahoa tai tekijää tätä seuratoimintaa tekemässä. Tämä ei ole liiketoimintaa, eikä seura ole liikeyritys. Seura myös tarjoaa toiminnalle puitteet vain ja ainoastaan siinä määrin, missä me seuralaiset olemme näitä puitteita tekemässä. Tästä syystä kaikki jäsenet ja tukijoukot ovat joko osallistumisensa tai muuten seuratyölle antamansa tuen vuoksi seuralle ehdottoman välttämättömiä. Kiitos kaikille Simmiksen ja sitä kautta myös itsenne hyväksi tehdystä työstä ja antamastanne tuesta!

Syksyllä on taas edessä uusia haasteita, joten kerätään nyt kaikki paukkuja ja kesän jälkeen homma jatkuu.

Syksyn infotilaisuudessa 27.8. (ilmoitus kotisivullamme) jutellaan sitten lisää!

Hyvää kesää ja lomia kaikille!

Karim