Puheenjohtajan kevättervehdys

17.5.2019 Puheenjohtajan tervehdyksessä yhteenvetoa kuluneen vuoden tapahtumista.

Morjens!

Uintivuosi, ja seuran toiminnan 132. toimintavuosi on alkanut vahvasti

Vuoden vaihteen jälkeen aloitettiin tuttuun tapaan kovan harjoittelun ja kisakunnon rakentamisen merkeissä. Helmikuussa Simmis osallistui pienellä joukkueella SFI-mestaruuskisoihin Kokkolassa sijoittuen seurapisteissä kuudenneksi. Kisoissa palkittiin myös vuoden 2018 parhaita uimareita ja valmentajia, ja vuoden miesuimariksi valittiin Riku Pöytäkivi, vuoden tyttöuimariksi Laura Lahtinen ja vuoden valmentajaksi Simmiksen päävalmentaja Matti Mäki. Lisäksi Simmiksen valmentajien mukaan lähti vino pino Elittränare-diplomeita.

Maaliskuussa Simmiksen mastersuimarit (=aikuisuimarit) suuntasivat Ahvenanmaalle mastersmestaruuskisoihin ja toivat kotiintuomisina aimo kasan mitaleita, Ira Uusoksan viisi mastersennätystä sekä viestijoukkueen mastersennätyksen.

Huhtikuussa uimarit pääsivät ottamaan mittaa toisistaan ja itsestään ensimmäistä kertaa järjestetyssä Arena Helsinki Swim Meet –tapahtumassa Mäkelänrinteessä. Simmiksen uimarit menestyivät mainiosti kisoissa ja napsivat useita mitaileita kovatasoisessa kansainvälisessä kisassa. Lari Tumanoff, Lassi Haimi ja Aleksi Koprinen uivat kilpailussa alle Euroopan nuorten olympifestivaalien (EYOF) aikarajojen. Uintisuoritusten lisäksi kilpailu onnistui loppujen lopuksi kohtuullisen hyvin järjestelyjen puolesta vaikka kasvukipuja lyhyestä valmisteluajasta johtuen koettiinkin. Onnistumisesta voidaan kiittää myös lukuisia simmisläisiä, jotka osallistuivat järjestelyihin. Arena Helsinki Swim Meet on osa pohjoismaista uintikiertuetta ja kilpailut jatkuivatkin seuraavaksi Tukholmassa. Ruotsissakin vauhti oli kovaa, ja simmisläisittäin kisan huipensi Laura Lahtisen 200 perhosuinnin olympialaisten B-rajan alitus.

Vielä ennen perinteisiä pitkäperjantain Simmis-uinteja, Simmiksen ikäkausi-ikäisiä kilpauimareita ehti edustamaan Suomea myös Multinations-kilpailuihin Itävaltaan. Seuralla olikin vahva edustus Suomen joukkueessa, kun mukana olivat Lotta Pälsi, Davin Lindholm, Marcus Forsel, Lassi Haimi, Aleksi Koprinen ja Lari Tumanoff.

Pitkäperjantain Simmis-uinnit olivat taas mahtava voimainponnistus seura-aktiiveilta. Kiitos kaikille osallistumisesta taas kerran!! Ilman näitä ja muita vastaavia kisoja emme olisi uskottava uimaseura. On hienoa nähdä, että vaikeuksien kautta vaikeana ajankohtana pääsisäislomien aikaan pystyimme kuitenkin taas kerran järjestämään onnistuneet 10 radan kisat.

Kevään kisahumun laannuttua treenit jatkuvat kesäkuun Märsky-uintien kautta kohti kotimaisia kesän pääkisoja: nuorimmille Rollot Oulussa, ikäkausiuimareille IKM-kisat Porissa ja NSM ja Edustus-uimareille Suomen mestaruuskilpailut Leppävaarassa.

Hallinnon ja seuran toiminnan tukemiseen liittyvien yleisten tehtävien osalta mainittakoon toukokuun alussa tehty huima-seura audit, eli seuramme huippu-urheiluun tähtäävän toiminnan ja tukitoimintojen tarkistus, missä uimaliitto ja olympiakomitea auditoivat toimintaamme. Tuloksia ei ole vielä saatu, mutta nähdäkseni auditoijat olivat hyvin otettuja seuramme toiminnasta ja kehityksen suunnasta. Tästä julkaistaan vielä erikseen lyhyt kertomus lähiaikoina.

Kevään kurssitoiminta on toiminut vahvasti ja kesäleirit ovat jo nyt täyttyneet mukavasti.

Vesipallon osalta meillä ei valitettavasti vielä alkuvuonna ole mitään raportoitavaa. Toivotaan, että toiminta elpyy loppuvuoden aikana.

Seuran kevätkokous pidettiin 8.5.2019 missä vahvistettiin tilintarkastettu tilinpäätös tilikaudesta 2018 sekä seuran vuosikertomus. Muita asioita ei ollut käsiteltävänä.

Kesä on pian täällä, ja kauden pääkisoihin valmistaudutaan kovalla sykkeellä. Pian ryhmät lähtevät viimeistelyleireille ja sitten alkaakin kausi olemaan taas paketissa.

Kovaa tsemppiä ja iloista mieltä leireille, loppukauden koviin ja jossain vaiheessa keventäviin treeneihin ja sitten pitkän radan pääkisoihin kesällä ja muutenkin mukavaa kesän odotusta!

Terveisin

Karim Tähtivuori

puheenjohtaja