Puheenjohtajan syystervehdys

Hyvät simmisläiset,

Jokainen vuosi hyväksymme seuramme syyskokouksessa seuraavan vuoden toimintasuunnitelman, jossa asettamme tulevalle vuodelle keskeiset tavoitteet. Syyskokous on tilaisuus, jossa kaikilla jäsenillemme on mahdollisuus vaikuttaa seuran toimintaan. Syyskokous pidetään 16.11.2023 klo 19.00 Simmiksen toimistolla Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Toivon, että mahdollisimman moni jäsenistämme pääsee paikalle. 

Toimintasuunnitelma pohjautuu Simmikseen visioon ja jäsenistöltämme saamaamme palautteeseen. Simmiksen visio on olla Suomen menestyvin kilpauintiseura, jossa kunnioitetaan, kannustetaan ja kiitetään. Palautteita, joita saimme teiltä kevään seurakyselyssä sekä muuten ovat keskittyneet etenkin harrastamisen kustannusten hallintaan, eri ryhmien toimintaan sekä päätöksenteon ja viestinnän avoimuuteen. 

Ensi vuoden toimintasuunnitelman luonnokseen on nostettu seuraavat aiheet tärkeimmiksi tavoitteiksi.

  • Kilpaurheilun tavoitteet: Tavoitteenamme on luoda seurassamme sellaiset edellytykset ja puitteet, joilla uimarimme pystyvät kehittymään ja kilpailemaan kansainvälisellä tasolla. Jokaiselle valmennusryhmälle ja ikäluokalle on määritelty omat tavoitteet ja toimenpiteet jatkuvan kehityksen varmistamiseksi.
  • Positiivinen urheilukokemus: Haluamme, että jokainen jäsenemme kokee positiivisia hetkiä urheilussa. Seurallemme on positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Simmis-henki on yleisesti tunnettu käsite uintikilpailuissa ja seuramme tapahtumissa.
  • Jäsenmäärän kasvattaminen: Haluamme, että yhä useampi henkilö saa uinnista elinikäisen harrastuksen ja harrastaa sitä seurassamme. Pyrimme kasvattamaan jäsenmääräämme maltillisesti, keskittyen erityisesti niihin kilpauinnin ikäluokkiin, joissa on vähemmän uimareita sekä uintikursseihin.
  • Harrastamisen kustannusten hallinta: Meille on tärkeää, että uintiharrastus pysyy kaikille saavutettavana. Seuraamme eri ikäluokkien sekä ryhmien harrastamisen kustannuksia ja pidämme harrastamisen kustannukset kohtuullisina.
  • Taloudellinen tulos: Yhteisönä olemme voittoa tavoittelematon yhdistys ja tavoitteenamme on pitää taloutemme on tasapainossa.
  • Valmennuksen laatu: Haluamme, että Simmis on tunnettu korkealaatuisesta valmennuksestaan. Tästä johtuen panostamme valmentajien ja ohjaajien osaamisen kehittämiseen tarjoamalla mahdollisuuksia kehittää itseään sekä löydämme ja pidämme kullekin ryhmälle erinomaiset valmentajat.
  • Oma kilpailutoiminta: Järjestämme kilpailut onnistuneesti ja kannattavasti. Vuonna 2024 järjestämme normaalien kisojen lisäksi SM-kilpailut kesäkuussa sekä Pohjoismaiset Ikäkausimestaruusuinnit heinäkuussa. 

Olemme nostaneet yhdeksi tärkeimmäksi tavoitteeksi harrastamisen kustannusten hallinnan. Tällä haluamme varmistaa, että pystymme hillitsemään kustannusten nousua kaikilla tasoilla alkaen uintikursseista ja päättyen kansainvälisiin huippu-uimareihin. Toinen merkittävä tavoite on positiivisen urheilukokemuksen korostaminen kaikille jäsenille. Simmis-henki on ollut aina olennainen osa toimintaamme ja sen toteutuminen kaikessa toiminnassamme on tärkeää.

Jäsenet pääsevät vaikuttamaan toimintasuunnitelmaan syyskokouksessa paikan päällä. Voitte myös antaa palautetta ensi vuoden tärkeimpiin tavoitteisiin liittyen minulle (puheenjohtaja(at)simmis.fi) tai muille hallituksen jäsenille ennen syyskokousta. 

Syyskokouksen toisena tärkeänä tehtävänä toimintasuunnitelman laatimisen lisäksi, on valita hallituksen jäsenet erovuorossa olevien jäsenten paikalle. Tänä vuonna hallituksessa on erovuorossa kolme jäsentä, joista kaikki eivät hae jatkokautta. Jos sinulla on kiinnostusta olla seuramme hallituksessa annan mielelläni lisätietoa asiasta.  Onnistuminen hallitustyöskentelyssä vaatii sitoutumista seuran arvoihin, vastuullisuutta sekä eettisyyttä, yhteistyökykyä eri tahojen kanssa, taloudellista ymmärrystä, strategista ajattelua sekä halua kehittää itsensä jatkuvasti. 

Hyvää loppuvuotta toivottaen,

Janne Tuominen
Puheenjohtaja, Helsingfors Simsällskap r.f.
puheenjohtaja@simmis.fi
040-839 4370