Riku Pöytäkivi ja Eetu Piironen, Suomen mestarit – jälleen

Toinen kisapäivä on takana. Jännittäviä hetkiä jälleen ja mitaleita sekä nuorille että aikuisille.

Torstaina aamujaksolla uitiin nuorten mitaleista ja illan finaaleihin pääsystä. Heini Tähkä nappasi 200 metrin rintauinnista hopeaa muiden rintauimarityttöjemme uidessa omia ennätyksiään (Lotta Hämäläinen ja Maija Hirvo B-finaaliin, Aura Lehtonen oma ennätys). Aaro Tähtivuori teki hienon 800 metrin uinnin parantaen omaa ennätystään hurjasti. Sillä sijoituttiin nuorten viidenneksi. Aamujakson nuorissa päätti T17-sarjan 4×200 vapaauintiviesti. Pronssia joukkueella  Viola Kilpeläinen, Vilma Oura, Iida Koiranen ja Lotta Upanne. Simmiksen kakkosjoukkue Sophia Lindeberg, Heini Tähkä, Sanni Alamattila ja Emma Koiranen upeasti viidenneksi.

Aamujaksolta B-finaaliin 100 metrin rintauinnissa eteni Sami Myren. Itse B-finaalissa Sami tykitti rintaa alle minuutin ja olisi A-finaalissa sijoittunut neljänneksi tuolla ajalla. Mutta se on jossittelua.

Riku Pöytäkivelle, eiliselle 50 metrin perhosen SE-miehelle meinasi käydä työtapaturma satasen perhosen alkuerissä, kun hän säästeli voimiaan finaaliin ja aika riitti B-finaalin kärkipaikkaan. Onneksi A-finaalipaikka irtosi peruutuksen turvin. Riku pisteli finaalissa perhosen vauhtiin 52,0 ja otti itselleen jälleen uuden Suomen mestaruuden.

Eetu Piiroinen myös Suomen mestariksi 800 metrin vapaauinnissa. Iloinen uimari oli tyytyväinen. Eilinen 400 metrin mestaruus ei Eetua täysin tyydyttänyt.

Illan A-finaalissa 400 metrin vapaauinnissa ui tytöissä neljänneksi sijoittunut Viola Kilpeläinen sijoittuen kuudenneksi naisissa. Laura Oesch pääsi 100 sekauinnissa B-finaaliin aamun omalla ennätysajallaan.