Rollot 2016 ja Simmis – mitalitaulukon voitto, pistekisan toinen!

Rollojen kilpailullinen osuus päättyi sunnuntai-iltana 12.6.2016. Simmiksen uimarit olivat liekeissä, etunenässä Rollo-ennätyksen tehnyt Lotta Pälsi ja viestijoukkueet niin tytöissä kuin pojissakin. Ilo oli myös huomata, että nuoremmissa ikäluokissa on taitoa ja vauhtia.

Lotta Pälsi, Aleksi Koprinen, Veera Säämänen, Lari Tumanoff, Aamu Änkilä, Lassi Haimi, Wilma Långström, Elis Fokin ja Samuel Halminen – siinä Rollo-mitalistit. Muutenkin koko joukkue oli rautaa – Simmis (21 uimaria) Rolloissa pistekilpailun toisena jättijoukkue ÅSK:n (36 uimaria) jälkeen (LaUS 3., UiTa 4., Cetus 5. (65 uimaria)). Kirsikkana kakussa oli mitalitaulukon VOITTO!

Simmiksen joukkue näytti kisoissa jo heti alusta mahtavaa venymistä, joukkuehenkeä ja tsemppiä… Perjantaina Lotta Pälsi avasi kisat T12 sarjan 100 SU voitolla ja Rollo-ennätyksellä. 4×100 VUV sekajoukkueella otettiin pronssia; uimareina Aleksi Koprinen, Lassi Haimi, Veera Säämänen, Lotta Pälsi.

Lauantaina aamujaksossa Samuel Halminen otti ensimmäisissä Rolloissaan pronssimitalin 50RU ja Waldemar Palombi paransi ennätystään 100VU yli 1 sekuntia.


Lari, Aleksi ja Lassi, kaikki kolme 10 parhaan joukossa 200 SKU. Aada Hakkarainen, Veera Korsoff, Nicole Haakana ja Ester Hirvonen, meidän pippuriset tyttömme, tekivät kaikki oman ennätyksensä.  Aamu paransi 5 sek omaa ennätystään 200 SKU, joka oli tyttöjen paras tulosparannus tänään. Lopuksi vielä kirsikkana kakussa Lotan 200SKU kultamitali.

Iltajaksoon lähdettiin siis hyvissä tunnelmissa. Heti ensimmäisessä lajissa 100VU, Lotta taisteli hienosti itselleen pronssimitalin ja Veera nousi kylmästä erästä 7 sijalle. Anna Edwards paransi 100VU aikaansa 4 sek. Lassi ja Aleksi nappasivat molemmat pistesijat 100VU. Rolloensikertalainen Ester ui hienon suorituksen 200SKU. Samassa lajissa Samuel ui pistesijoille. Kuten AINA, Simmiksen viestit ovat ainutlaatuisia. Tämä päivä ei ollut poikkeus. Poikien 4×100 SKUV P13-sarjassa nuoret herrat Lassi Haimi, Aleksi Koprinen, Elis Fokin ja Lari Tumanoff venyivät hienosti hopealle. Tytöt venyivät jo aiemmin mainittuun Rollo-ennätykseen ja ottivat kultaa T12 viestissä 4×100 VU (kts. yllä).

Sunnuntain aamujakso starttasi T12 400VU, jossa Wilma paransi omaa ennätystään roimasti. Lotta, Aamu ja Veera S sijoittuvat kaikki pisteille. Aleksi taisteli itsensä viidenneksi P13 400 VU omalla ennätyksellään. Lily, Ester ja Samuel uivat myös omat ennätyksensä aamujaksolla. Lotta P nappasi odotetusti ja ylivoimaisesti mestaruuden T12 100PU. P13 100 PU käytiin kuumassa erässä tiukka kamppailu kun Aleksi sijoittui neljänneksi. Samassa lajissa Lari sijoittui seitsemänneksi ja Lassi kahdeksanneksi. Lisäksi Henri paransi ennätystään yli 3 sekuntia. Anni Holm ui loistavasti 50 VU sijoittuen neljänneksi. Annilta aivan mahtava Rollodebyytti!

Iltajaksoon lähdettiin odottavissa tunnelmissa. Joukkuehenkeä luotiin yhdessä palaveeraamalla ja tsemppaamalla kavereita. Jotta päivästä ei olisi jännitystä puuttunut meinasi illan viestit peruuntua viestijoukkueen ilmoittamishässäkässä. Taisi ilmoittautumiset mennä kolme kertaa uusiksi. No tulipahan Simmiksen crew tutuksi ajanottohuoneessa. Iltajakson tuhkimotarinan (sopii hyvin Rollojen satujen sankarit teemaan) aloitti Aleksi, joka päälajissaan P13 100RU, taisteli itselleen pronssia omalla ennätyksellään. Wilma paransi omaa ennätystään yli 5 sekuntia T12 100RU ja Samuel ui oman ennätyksensä pintaan P11 50 PU. Ada, Veera K ja Nicole esittivät vahvoja otteita T11 400VU ja tekivät roimia ennätysparannuksia. Waldemar taisteli oman ennätyksensä pintaan P12 400VU.

Ja sitten sitä tuhkimotarinan säihkettä. Lauantaina todettiin, että Simmiksen viestit ovat yleensä ihan omaa luokkaansa, pelkkää säpinää ja loistoa, näin vaatimattomasti sanottuna. Tämäkään sunnuntai ei ollut poikkeus! Simmis osallistui kolmella joukkueella T12 4x100SKUV. Kaikki joukkueet venyivät oman viestijoukkueensa puolesta aivan uskomattoman hienosti. Aamu, Wilma, Lotta ja Veera voittivat toiseksi tulleet oululaiset yli 8 sekunnilla ottaen jälleen Rollo-mestaruuden!!! Kyllä oli fiilis tyttöjen viestin jälkeen mahtava.

Sitten vaan odottelemaan Simmiksen ainoata poikajoukkuetta, joka ui kuumassa erässä. 3 ensimmäistä osuutta meni oikein mallikkaasti sijoituksen ollessa välillä 2-4. Sitten alkoi Larin ankkuriosuus, joka räjäytti pankin ja loputkin äänijänteet rikki. Åskin ollessa ”ylivoimaisessa” johdossa Lari tuli ja teki sen mistä me muut vain haaveilimme altaan reunalla. Veto vedolta Lari läheni Åskin ankkuria ja ui oman osuutensa aikaan 1.02.09. Eihän siinä Åsk mahtanut muuta kuin taipua. Näin ollen Simmis voitti P13 4x100VUV

Rollo-ennätykset T12 Lotta Pälsi 100 SU ja T12 4×100 VUV Lotta Pälsi, Wilma Långström, Aamu Änkilä ja Veera Säämänen.