Rollot Kotkassa 2014

Rollo-ikäiset kokoontuivat Kotkaan lasten SM-kisoihin perjantaista 13.6. sunnuntaihin 15.6. asti. Kisaraportti luettevissa alla. Kisojen jälkeen uimarit jatkavat vielä Rollo-leirillä. Leirin kohokohta on perinteisesti vesipalloturnaus sekä Rollo-karnevaali.

Rollot päätökseen Kotkassa

Sunnuntai valkeni hetkittäin aurinkoisena ja selkeästi lämpimämpänä kuin lauantai. Edelleen sää oli vilakka, mutta auringon paistaessa pipot ja talvitakit saattoi heittää pois päältä.

Kiitos koteihin lämpimien varusteiden pakkaamisesta kasseihin. Kiitos uimareille, jotka uskoivat viimeistään toisen sanomisen jälkeen, että heidän täytyy pitää itsensä lämpimänä. Ehkä parhaiten tämä meni perille Lari Tumanoffille, joka esimerkillisesti veti lämpökerraston, pipon ja tuulipuvun päälle verran ja lajin jälkeen – ja kävi tarkistuttamassa joukkueenjohdolla, että saa hyväksynnän.

Sunnuntain kisasuorituksia – nuorempien ikäluokkien juhlaa

Aamujaksolla T10-sarjan kärkiuimarimme saavuttivat  50 m selkäuinnissa neljännen (Lotta Pälsi) ja viidennen (Veera Säämänen) sijan.  Rintauinnissa T11 Siiri Reiniluoto teki hurjan tulosparannuksen ja päätyi sijalle 9. Niin ikään T12-sarjan perhosuinnissa Lena Maula tyylitteli sijalle 9.

Iltajaksolla Lotta Pälsi pudotteli T10-sarjan hopealle 50 metrin perhosuinnissa. Samoin teki hetkeä myöhemmin P11-sarjassa Lari Tumanoff. Ohessa tunnelmia mitaliseremonioista ja sen jälkeen. Lämpimät onnittelut Lotta ja Lari!

Kuva yllä: Lotta Pälsi, hopeaa                                                    

Kuva oikealla: Lari Tumanoff, hopeaa

Viestit ovat aina SM-kisojen suola. Niin päätösjaksollakin. Siinä neljällä uimarilla per joukkue on mahdollisuus uida joukkueelle ja seuralle. Yleensä kaikkien uimareiden viestiajat ovat huikeita ja niin tyttöjen kuin poikienkin päätösviestit tarjoilivat herkkuhetkiä Simmis-katsomolle.

Simmiksen ykköstyttöjoukkue T12-sarjassa oli hyvässä iskussa. Mukana oli seläristinä omaan ennätykseensä yltänyt (ja vihdoin 1.20 alittanut, viestiaika 1.19,99) Pilvi Kilpeläinen (2002), rintauinnissa Siiri Reiniluoto (2003), joka muuten jälleen ui huikean ajan (1.34,24), perhosessa taattua ja tasaisen hyvää ja kovavauhtista perhosta (1.18,87) tuottava Lena Maula (2002) ja vaparissa hurjasteli (1.11,72) Emma Jokilammi (2002). Tyttöjen ykkösjoukkueen nousu kylmästä erästä finaalin kuudenneksi  ja pisteille oli katsomoon riemunkiljahdukset herättävä suoritus. Olimme liikkeellä kolmella joukkueella.

Kuva alla: Pilvi Kilpeläinen, Emma Jokilammi, Lena Maula (kuvasta puuttuu Siiri Reiniluoto, jota emme löytäneet vaikka kuinka etsimme heti kisan jälkeen)

Pojissa 4×100 vapaauintiviestissä P13-sarjassa poikien ykkösjoukkue runnoi omia rajojaan hätyytellen itsensä sijalle 15. Pojissa mukana oli myös kolme joukkuetta.

Kokonaispisteissä Simmis oli yhdeksäs.

Kaiken kaikkiaan moni uimari ylsi kauden parhaimpaansa vaikeissa olosuhteissa. Onnittelut hyvistä uinneista jokaiselle kisoissa Simmistä edustaneelle uimarille ja heidän kotijoukoilleen. Lopuksi, kiitos valmentajille.  Kiitos Helena, Anu, Peik ja Sanna!

Tsempparit

Perjantain iltajakson tsemppareina palkittiin Emma Jokilammi ja Lari Tumanoff.
Lauantain jaksojen 2-3 tsemppareina palkittiin Lotta Pälsi ja Topi Rahikkala
Sunnuntain jaksojen 4-5 tsemppareina palkittiin Lauri Krapf ja tyttöjen 4×100 SKU -viestijoukkue

Tsempparipalkinnot sposoroi Speedo / Janne Virtanen. Kiitos!

P.S.

Joskus paistaa, joskus ei  – pohdintoja kisoista

Kisaorganisaatio tsemppasi ruokahaasteiden kanssa ensimmäisenä päivänä. Ruokapuoli saatiin kuntoon ja vaikka lauantaina jonotettiin iltapalaa, oli jonotusaika puolta lyhyempi. Hyvä Kotka!

Avainkorttien toimimattomuus häiritsi ainakin simmisläisiä koko kisan, sillä hallin kassa suljettiin perjantaina, joka jälkeen kortteja ei saanut päivitettyä.  Oli hieman vaikeaa kerätä 29 avainta pois kisojen jo alettua uimareiden säntäillessä lajeissaan. Lopulta uimarit säilyttivät tavaroitaan Simmiksen teltalla ja vaatteiden vaihto sujui nopeassa tahdissa ulkoilmassa. Hyvin se meni!

Ulkoallaskisat Suomen kesässä ovat aina aikamoinen haaste. Varsinkin kesäkuun alkuviikkoina. Kauniina ja helteisenä kesäpäivänä olosuhteet ovat  unelmaa. Kylmänä, tuulisena ja/tai sateisena päivänä kylmä on keveä ilmaisu kisaolosuhteiden hyytävyydestä. Saimme kokea aurinkoa perjantaina ja sunnuntaina. Lauantaina oli niin kylmä, että perheet, valmentajat ja muut kannustusjoukot olivat huulet sinisinä. Ihme on, että uimarit säilyivät terveinä. Onneksi vettä ei tullut minään päivänä kisojen ollessa  käynnissä.

Kisatunnelmia kolmelta ensimmäiseltä jaksolta (pe-la)

Kisojen parhaista suorituksista vastaavat uimarit ovat olleet (suoritusjärjrstyksessä)

100 vu P11 Lari Tumanoff 5.
100 vu  T10 Veera Säämänen 4. Lotta Pälsi 8.
4×50 m T10/P11 vuv PRONSSIA Veera Säämänen, Lotta Pälsi, Luca Kallela ja Lari Tumanoff
200 sku T10 HOPEAA Lotta Pälsi, Veera Säämänen 6.
4×100 m T12 vuv 7. sija  Emma Jokilammi, Annina Toimela, Pilvi Kilpeläinen ja Lena Maula.

Joukkuehenki on ollut upea. Kavereita kannustetaan ja hauskaakin pidetään. Uimarit ovat olleet omatoimisia ruokailuihin menojen kanssa ja reitti hotellilta kisapaikalle sujuu kavereiden kanssa. 

Ennen kisoja

Simmiksen Talang-tytöt ja -pojat sekä Talent-ryhmä suuntaavat perjantaina 13.6. haastamaan muun Suomen uimarit lasten (10 – 13 v) SM-kisoihin Kotkan ulkoaltaalle. Mukaan lähtee liki 30 uimaria, kolme valmentajaa, joukkueenjohtaja ja kolme huoltajaa leirin ajaksi. Tämän hetkisten sääennusteiden mukaan Kotkassa luvassa on vilakkaa ilmaa. Uimareita onkin ohjeistettu ottamaan mukaan villasukat, lapaset ja pipot lämpökerrastoista nyt puhumattakaan ja pitämään lämpimät vaatteet yllään starttipallin taakse saapumiseen asti. Kengät ovat näissä Rolloissa ehdottomat – paljain jaloin ei kannata tepastella!

Rollot huipentuvat leiriosuuden Rollo-karnevaaliin keskiviikkona 18.6. Karnevaalin teemana on Pirates of Katariina. Kiitämme Sanna Nisosta ja muista jo uintiuransa lopettaneita huippu-uimareita Simmiksen legendaarisen pääkallolipun mallin toimittamisesta Rollo-kisailijoiden käyttöön. Tuunasimme Petra Havon avulla uuden ryhmälipun Rolloihin. Tulkaa katsomaan Kotkaan, miltä lippu näyttää ja ennen kaikkea kannustamaan Simmiksen uimareita hyviin suorituksiin!

Linkki liiton Rollo-sivuille.

Kilpailun järjestäjien sivuille pääset tästä. Sieltä löytyy myös arvioidut kisa-aikataulut jaksoittain.

Ohessa on linkki reaaliaikaiseen kilpaluseurantaan Livetimingissa.

Linkki Kotkan sääsivuille löytyy tästä.