Rollot vauhdissa Oulussa

Simmiksen vauhtikärjessä Lotta Pälsi, Veera Säämänen, Aleksi Koprinen, Lari Tumanoff ja omia ennätyksiään uivat Simmikset nuoret kilpauimarit!

Raksilan halli on perinteisesti ollut Simmiksen Lotta-nimisille uimareille menestystä tuova paikka. Niinpä kisoissa nähtiin avauspäivänä perjantaina 12.6. T11 sarjassa Lotta Pälsin ensimmäinen Rollo-mestaruus 200 metrin sekauinnissa hurjalla vain 45 sadasosaa uupuvalla ajalla Rollo-ennätyksestä. Aleksi Koprinen P12 ikäluokassa paransi omaa ennätystään 200 SKU yli 10 sekunnilla ja sijoitus kuudes. Moni nuori uimari paranteli ennätyksiään ja perjantai oli hyvä aloituspäivä kisoille.

Lauantaina aamujaksolla Veera Säämänen kiihdytti T11 satasen vapaauinnin kuumassa erässä hopealle ja Lotta Pälsi otti toisen mitalinsa ollen kolmas. Aleksi Koprinen ui P12 sarjassa pisteille ollen kahdeksas. Aamujakso huipentui Veeran ja Lotan kisaan 100 m selkäuinnissa, jossa tuli tasapeli eli tytöt jakavat täsmälleen samalla ajalla neljännen sijan.

Iltajaksolla Lari Tumanoff ui viidenneksi 50 metrin perhosessa. Samassa lajissa Lotta Pälsi oli kovassa iskussa ja otti hopeaa häviten 9 sadasosaa Vandersin Liinu Louhikoskelle. Liinulle Rollo-ennätys ja myös Lotan aika oli vanhaa Rollo-ennätystä kovempi!

Viesteissä T12 sarjassa ykkösjoukkueemme selvisi viidenneksi joukkueella Veera, Lotta, Milla Hyttinen ja Ethel Piksilä.

Sunnuntain aamujaksolla tutut nimet nousivat pistesijoille: T11 Lotta Pälsi 100 RU neljäs ja P12 Aleksi Koprinen 100 RU viides. Yksi uusi nimi nousi T12 sarjan 100 metrin perhosuinnissa pistesijoille. Stella Freydtätter sijoittui hienosti kuudenneksi.

Iltajakson kisojen päätöslajeja ovat mm. 400 metrin vapaauinnit. Omilla ennätyksillään T11-sarjassa uivat Veera Säämänen (5.) ja Lotta Pälsi (6.). saman lajin hurjat ennätykset syntyvät myös Aleksi Kopriselta (6.) ja Lari Tumanoffilta (7.).

Tyttöjen sekauintiviesti (T12) päättyi ykkösjoukkueelta vaihtorikkoon. Kakkosjoukkue yhdeksäs. Pojat (P13) vetivät hienon viestin joukkueella Aleksi Koprinen, Lari Tumanoff, Rasmus Söderholm ja Luca Kallela ja selvisivät viestissä pisteille ollen kahdeksansia.

Kisat ovat nyt ohi ja Rolloilu jatkuu leirin merkeissä keskiviikkoon asti. Rollo-ikäiset aloittavan sen jälkeen ansaitun kesälomansa.

Valmentajat ilmoittavat ryhmäkohtaiset kauden aloitukset kesän aikana. Muistakaahan merkata kalentereihin 27.8. kello 18.00 seuran uimari- ja vanhempaininfo. Tilaisuus pidetään Mäkelänrinteen lukion auditoriossa.