Roosa Keronen Simmiksen uudeksi junioriuinnin-vastuuvalmentajaksi

Simmiksen junioriuinninvastuuvalmentajaksi on valittu Roosa Keronen. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. lasten ja nuorten valmennus ja sen kehittäminen yhdessä päävalmentajan kanssa sekä uimaripolun kehittäminen yhdessä kurssivastaavan kanssa. Lisäksi Roosan tehtävänä on jalkauttaa uudet teknologiajärjestelmät nuorten valmennustiimeihin. Uudessa tehtävässään Roosa aloittaa 19.10.2021.

Tutustuaksemme Simmiksen uuteen junioriuinninvastuuvalmentajaan paremmin, Simmis pyysi Roosaa vastamaan alla oleviin kysymyksiin.

Kerro itsestäsi lyhyesti.
Olen kotoisin Imatralta, josta muutin Jyväskylään Liikuntabiologian opintojen perässä. Aloitin valmentamisen oman uintiurani päätyttyä ja altaan laidalla olen ehtinyt olemaan 10 vuoden ajan. Tällä hetkellä liikuntatieteiden opinnot sekä liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto ovat loppusuoralla. Vapaa-ajallani tykkään lukea kirjoja, pelata videopelejä ja käydä myös itse uimassa.  Luonteeltani olen helposti innostuva ulospäinsuuntautunut.


Miksi Simmis?
Simmis on ollut Suomen paras uimaseura jo useamman vuoden ajan ja lisäksi Helsingistä löytyy Märskyn, Urhean sekä Olympiavalmennuskeskuksen ansiosta huippuolosuhteet, jotka mahdollistavat uimareiden kehittymisen ja viemisen aina huipulle asti. Ennen kaikkea on mahtavaa päästä osaksi upeaa Simmishenkeä ja yhdessä tekemistä, joka on aina vahvasti näkynyt myös seuran ulkopuolelle kaikissa kilpailuissa, joissa Simmiksen uimarit ovat mukana olleet.


Millainen valmentaja on Roosa Keronen?
Valmentajana olen vaativa, mutta reilu. Pyrin innostamaan uimareita itsensä kehittämiseen sekä opettamaan ajattelemaan myös itse. Toivon uimareiden oppivan miten asioita tehdään, mutta erityisesti miksi niitä tehdään.


Mitä asioita pidät tärkeänä valmennuksessa?
Valmennuksessa pidän erityisen tärkeänä uimarin ja valmentajan välistä vuorovaikutusta sekä luottamusta. Ilman niitä menestyksekästä valmennusta on mahdotonta toteuttaa. Lasten ja nuorten ikävaiheissa harjoittelussa tulisi korostua monipuolisuus ja erityisesti taitoharjoittelun merkitys on suuri. Harjoittelun tulisi olla riittävän haastavaa, mutta harjoituksissa pitää myös olla hauskaa, jotta harjoittelu olisi mielekästä.


Mitä odotuksia sinulla on uudesta tehtävästäsi?
Odotan innolla, että pääsen kehittämään Simmiksen uimarin polkua yhdessä päävalmentajan kanssa ja viemään seuran junioritoimintaa eteenpäin. Erityisesti seuran toiminnan kasvattaminen kiinnostaa ja toivon että Simmikseltä nähdään muutaman vuoden päästä entistä suuremmat joukkueet mukana niin Rolloilla kuin myös Ikäkausimestaruuskilpailuissa.


Mitä terveisiä haluat lähettää simmisläisille?
Nyt kun korona alkaa olemaan lähes selätetty muistetaan edelleen nauttia jokaisesta treenistä ja kisasta, joita aikana ennen koronaa on ehkä pidetty itsestään selvinä asioina.

Simmis toivottaa Roosan lämpimästi tervetulleeksi!