Seitsemän uimarin ”simmisjoukkue” nuorten EM-altaassa Roomassa

Tulevan viikon saamme jännittää simmisläisittäin oikein kunnolla nuorten EM-kilpailuja, kun peräti seitsemän seuran uimaria on mukana arvokisa-altaassa. Historian 47:nnet nuorten EM-kilpailut uidaan Roomassa tiistaista sunnuntaihin 6-11.7. Mukana kilpailuissa on edustettuna 48 maata ja lähes 600 uimaria.

Simmiksestä Suomen joukkueessa ovat mukana: 

Davin Lindholm
Lassi Haimi
Aku Kaila
Aleksi Koprinen
Lari Tumanoff
Ada Hakkarainen
Lotta Pälsi

Suomen joukkueen valmennusryhmään kuuluu lisäksi Simmiksestä Petri Heinilä

Kisapaikkana on Complesso Natatorio del Foro Italico.

Tällaisilla ajatuksilla Simmiksen uimarit lähtevä maatamme NEM-kisoihin edustamaan:

Davin Lindholm

Mukana 50 m, 100 m, 200m rintauinneissa sekä kolmessa viestissä.

– Minun tavoitteet ajallisesti ovat tietenkin parantaa omia ennätyksiä jokaisessa lajissa. Sijoituksellisesti tavoitteena olisi päästä finaaliinainakin yhdessä lajissa.

– Alkukesä on mennyt oikein hyvin. Lähinnä aika on kulunut treenaamiseen ja valmistautumiseen kauden pääkisoihin.

– Nuorten EM-kisat ovat suurimmat kisani tähän menneessä. Olen aiemmat ollut ollut PM-uinneissa Tanskassa sekä Multinations kisoissa Itävallassa. 

– Olen tosi kiitollinen siitä, että kisat pystytään ylipäätään järjestämään näin koronan aikana.

Lassi Haimi

Mukana 100 m, 200 m ja 400 m vapaauinneissa..

– Tavoitteena minulla on uida parhaan kykyni mukaan ja saada onnistuneet suoritukset aikaiseksi. Alkukesä on mennyt tiukasti treenien parissa. Kesäkuun puolella pidetyt SM-kilpailut onnistuivat hyvin ja pääsin pitkästä aikaa hyvien suoritusten pariin. 

– Kyseessä on yhdet suurimmista kisoistani. Olen aikaisemmin päässyt kilpailemaan myös EYOF-, PM- ja World Cup kilpailuihin. 

Aku Kaila

Mukana 50 m, 100 m ja 200 m selkäunneissa.

– Kaikissa lajeissa tavoitteena ainakin ennätys ja 200:lla varsinkin välieräpaikka. Alkukesä on sujunut hyvin urheilun parissa. 

– EYOF-kisat ovat olleet isoimmat tähän menneessä, mutta kyllähän nämä tulevat olemaan isoimmat tässä vaiheessa.

Lari Tumanoff

Mukana 100 m ja 400 m vapaauinneissa, 100 m ja 200 m perhosuinneissa sekä viesteissä

– Tavoitteena tehdä ennätys omissa lajeissa ja nauttia arvokisoista.

– Alkukesä vierähtänyt käyntiin treenaten ja lämmöistä nauttien.

– Ennen koronaa olenosallistuin mm. nuorten olympiafestivaaleihin (EYOF).

Ada Hakkarainen

– Kisamatkalle olen lähdössä hyvällä fiiliksellä ja kiva päästä näkemään ensimmäiset arvokisat. Kisoissa tavoitellen ennätyksiä ja uusia kokemuksia. Sijotuksilla ei ole niin paljon väliä, jos ui oman ennätyksen. Alkukesä on myös sujunut treeneissä hyvin.

Ei aiempia arvokisoja

Lotta Pälsi

– Kisamatkasta on tosi odottavat fiilikset ja se että pääsin kisoihin oli jo vaikean kauden jälkeen iso saavutus. Kisaolosuhteet tietysti ovay vähän erilaiset koronan takia, mutta kiva kisata hienossa paikassa.

– Kisoista lähetään hakemaan uusia ennätyksiä, mutta ei ajallisesti niinkään mitään erityisiä tavotteita. 200 m perhosessa tavoitteena olisi semifinaalipaikka ja jos tosi hyvin onnistuu, niin ehkä mahdollisuus finaaliinkin. 

– Alkukesä on sujunut aika kivasti treenatessa, mutta mitään ihmeempää ei ole vielä ehtinyt tekemään. Ensin valmistauduttiin SM-kisoihin ja kun siellä alittui raja Roomaan, niin nyt viimeiset viikot on treenattu sinne vähän keventäen.

Aiemmat arvokisat:

2018 Multinations, Limassol CYP

2019 Multinations, Graz AUT

2019 EYOF, Baku AZE

2019 World Cup, Budapest HUN

2019 PM, Färsaaret 

– EYOF kilpailut ovat isoimmat missä olen ollut mukana joukkueessa, koska Suomen joukkueessa oli muitakin lajeja. Uinnillisesti nuorten EM-kisat tulevat olemaan isoimmat kisani tähän mennessä.

Aleksi Koprinen

Mukana 200 m ja 400 m sekauinnissa sekä 200 m perhosuinnissa +n viesteissä

– Tuntuu mahtavalta päästä pitkästä aikaan kilpailemaan kansainväliselle tasolle. Aikaisemmin olen muun muassa kilpaillut world cup-kpaiailuissa, EYOF:ssa sekä PM-kilpailuissa. 

– Nuorten Euroopan mestaruuskilpailuilta odotan saavani lisää kilpailukokemusta sekä tavoitteenani on tietenkin ennen kaikkea päästä kehittämään itseäni ja uimaan itselleni parhaat ajat kilpailuissa.  Uskon saavuttavani nämä tavoitteeni, sillä nyt alkukesästä olen treenannut paljon ja kehittänyt tekniikkaani päivä päivältä. Uskon siihen, että pääsen näyttämään parhaat mahdolliset henkilökohtaiset suoritukset myös NEM-kilpailuissa.

Toni Flink
+358 40 777 3396
Twitter: @toniflink
skype: toni.flink
toni.flink@gmail.com

TMI Mikrotoni, viestintäpalvelu