Simmiksen IKM-uimarit hyvässä vireessä Raksilan uimahallissa

Viime viikonloppuna kisattiin Raksilan uimahallissa Oulussa Ikäkausimestaruusuinneissa. Mukana Simmikseltä oli 15 uimarin, kolmen valmentajan ja yhden joukkueenjohtajan kokoinen iloinen ja motivoitunut joukkue. Uimarit paukuttivat altaassa omia henkilökohtaisia ennätyksiä ja valmentajat sekä huoltajat tsemppasivat katsomossa, molemmat ryhmät niittivät mainetta ja kunniaa sekä palkintoja. Hyvä Simmis!

Kisat alkoivat perjantaina aamulla klo 10.00. Kisojen toisessa lajissa 14-vuotiaiden poikien 200 m sekauinnissa Simmiksen Nicolas Nyström kauhoi maaliin ensimmäisenä ja nappasi näin kultaa kaulaan reilulla omalla ennätyksellään, joka nyt kirjataan 2.16,96. Samassa lajissa, mutta 15-vuotiaiden poikien sarjassa Eetu Autio ui maaliin seitsemäntenä omalla uudella ennätyksellään 2.21,46. Aamujakson viimeisessä lajissa 14-16-vuotiaiden poikien 4 x 100 m vapaauintiviestissä Simmiksen joukkue oli maalissa kuudentena ajalla 3.54,60. Joukkueessa uivat Leevi Pixa (59,53), Daniel Kajava (58,05), Eetu Autio (59,19) ja Nicolas Nyström (57,83).

Perjantain iltajakso aloitettiin loistavissa merkeissä 100 m rintauinnissa, kun 14-vuotiaiden poikien sarjassa Nicolas Nyström paranteli jälleen omaa ennätystään ja kosketti panelia ensimmäisenä pysäyttäen kellon aikaan 1.11,03. Hieno onnistuminen nähtiin myös 15-vuotiaiden poikien 800 m vapaauinnissa, kun Eetu Autio paranteli omaa ennätystään yli kahdeksan sekuntia ja sijoittui kisassa viidenneksi ajalla 9.10,76.

Lauantaiaamujakso avattiin 13-vuotiaiden tyttöjen 200 m rintauinnilla, jossa Simmiksen Adele Backlund ui maaliin seitsemäntenä uudella ennätyksellään 3.01,69. Seuraavassa lajissa poikien 200 m selkäuintia 14-vuotiaiden sarjassa Eero Tandefelt-Kauste kauhoi maaliin viidentenä ajalla 2.30,73, joka on samalla Eeron uusi ennätys. Vuotta vanhempien poikien sarjassa Leevi Pixa kosketti panelia toisena napaten näin itselleen hopeaa ajalla 2.16,66. Tyttöjen 100 m perhosuinnissa 15-vuotiaiden sarjassa Iina Ekholm oli maalissa viidentenä ajalla 1.08,07. Seuraavana lajina kisattiin 400 m vapaauinnissa, jossa 14-vuotiaiden poikien sarjassa Nicolas Nyström paranteli jälleen aikaansa ollen maalissa toisena ajalla 4.28,99. Samassa lajissa 15-vuotiaiden sarjassa Eetu Autio pysäytti kellon aikaan 4.29,88 ja sijoittui viidenneksi. Aamujakson viimeisenä lajina oli 14-16-vuotiaiden poikien 4 x 100 m sekauintiviesti, jossa Simmiksen nuori ja innokas joukkue oli upeasti maalissa neljäs ajalla 4.17,51. Joukkueessa uivat Leevi Pixa selkäuintia (1.03,28), Nicolas Nyström rintauintia (1.13,01), Eetu Autio perhosuintia (1.03,64) ja Daniel Kajava vapaauintia (57,58).

Iltajaksossa 14-vuotiaiden poikien 100 m vapaauinnissa Nicolas Nyström ahkeroi jälleen altaassa ja tuli maaliin toisena ajalla 57,17. Tyttöjen vapaauinnissa kisattiin 200 m matkalla ja 15-vuotiaiden sarjassa Iina Ekholm kosketti paneelia ajassa 2.14,96 sijoittuen kuudenneksi. Seuraavassa lajissa 15-vuotiaiden 200 m perhosuinnissa nähtiin jälleen Simmiksen väriä palkintokorokkeella, kun Eetu Autio perhosteli lajin voittoon omalla uudella ennätyksellään, joka nyt kirjataan 2.18,53.

Viimeisen kisapäivän aamuna nähtiin hallilla iloisia Simmiksen uimareita valmiina päivän koitoksiin. Poikien 100 m perhosuinnissa 15-vuotiaiden sarjassa Eetu Autio paranteli jälleen omaa ennätystään ja sijoittui näin kahdeksanneksi ajalla 1.03,83. Seuraavassa lajissa tyttöjen 400 m vapaauinnissa 13-vuotiaiden sarjassa Aino Hakkarainen pysäytti kellon lukemiin 5.00,16 sijoittuen kuudenneksi ja samalla kirjauttaen ajan uudeksi henkilökohtaiseksi ennätyksekseen. Tässä jaksossa nähtiin vielä yksi palkitseminen, kun järjestävä seura Oulun Uinti luovutti Simmiksen valmentaja Rasmus Penttiselle palkinnon loistavasta kannustamisesta. Hyvä Simmis!

Kisojen viimeisessä jaksossa Simmiksen uimarit tykittivät jälleen omia uusia ennätyksiään. Eetu Autio nähtiin palkintokorokkeelle 15-vuotiaiden poikien 400 m sekauinnissa, jossa Eetu sijoittui toiseksi ajalla 4.57,07 ja kuinkas muutenkaan kuin omalla ennätyksellään tietysti. Melko pian perässä seurasi Nicolas Nyström, joka tehtaili samoin oman uuden ennäytyksen ja otti kultaa kaulaan 14-vuotiaiden poikien 100 m selkäuinnissa ajalla 1.04,11. Samassa lajissa, mutta 15-vuotiaiden poikien sarjassa Leevi Pixa pysäytti kellon aikaan 1.02,83 sijoittuen pronssille ja kuten arvata saattaa kyseessä oli oma uusi ennätys. Ennätysten tehtailu jatkui jälleen poikien 14-vuotiaiden 200 m vapaauinnissa, kun palkintokorokkeelle asteli Nicolas Nyström tällä kertaa pokaten hopeaa ajalla 2.07,08. Seuraavassa lajissa tyttöjen 200 perhosuinnissa 13-vuotiaiden sarjassa oli Aino Hakkaraisen vuoro pysäyttää kello omiin ennätyslukemiin 2.48,43 ja nousta palkintokorokkeelle ottamaan hopeaa kaulaan. Samassa lajissa 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Iina Ekholm perhosteli matkan omaan uuteen ennätykseen 2.32,68 sijoittuen neljänneksi.

Simmiksen uimarit kisailivat koko viikonlopun hyvällä asenteella ja iloisella mielellä. Valmentajat Rasmus Penttinen ja Emma Koiranen olivat tyytyväisiä viikonlopun kisoihin.’Viikonlopun aikana näimme uimareilta upeaa suorittamista ja venymistä omien rajojen yli. Kisoja ennen tehty kova työ palkittiin usean uimarin kohdalla.’ toteavat Rasmus ja Emma. ’Uskon, että hyvällä joukkue- ja Simmis-hengellä oli vaikutusta mitalikamppailuissa.’ sanoo Rasmus. Emma puolestaan kertoo, että ’Simmis-katsomossa raikasi aina, kun altaassa oli Simmksen uimareita.’ Mahtava kisat kokonaisuudessaan! Osalla uimareista kausi päättyy näihin kisloihin ja osalla urakka jatkuu vielä juhannuksen jälkeen aikuisten ja nuorten SM-kisoissa Tampereella.

Ikäkausimestaruuskisojen tulokset ovat nähtävissä täältä.

Kuva: Nina Pohjola