Simmiksen joukkue SM/NSM uinneissa Turussa

Simmiksen uimarit kisaavat Turun Impivaarasssa nuorten- ja aikuisten SM-kisoissa. Mitaleita, finaaleja, semifinaaleja, omia ennätyksiä…

Uusi viiden päivän kisakonsepti on ensimmäistä kertaa käytössä nuorten- ja aikuisten SM-kisoissa Turun Impivaarassa 23.-27.4.2014. Lisäksi kisat on siirretty kesältä paremmin arvokisojen näyttöikkunoita vastaavaan ajankohtaan huhtikuulle.

Kisoja on uitu nyt kaksi päivää ja selkeää on, että uimareiden pitää vielä omaksua muutokset. Uinteja on onnistumistasosta riippuen entistä enemmän, kun alkukilpailuden lisäksi ovat tulleet semifinaalit. Finaalit seuraavat joko seuraavana tai saman päivänä – matkan pituudesta riippuen.

Avauspäivänä mitaleille uivat miesten 4×200 vuv Sami Myren, Uula Auren, Armin Hummel ja Peik Lehtonen. Viestin tiimellyksessä ankkuri Peik Lehtonen pelkäsi jo koko Simmiksen Joukkueen (kyllä, suurella J:llä) putoavan altaaseen vauhdittamaan hänen ankkuriosuuttaan, jonka lopputulemana Simmiksen miehille pronssia pitkästä viestistä. Mitali oli muuten 20.4.2014 vihdoinkin Simmiksen seurasiirron tehneen Peikin ensimmäinen aikuisten mitali.  

Anna Kotonen otti kirkkaasti 400 sekauinnin voiton nuorten sarjassa ja aikuisissa sijoitus viides. Viola Kilpeläinen teki oman ennätyksensä huikealla aikaparannuksella ja nuorten sarjassa 200 selkäuintia hopeaa. Naisten 200 SU finaalissa Jessica Hölttä viidenneksi. Violan vauhti riitti aikuisissa kuudenteen sijaan. Leena Koivusalo suunnisti semifinaaleiden kautta 50 metrin rintauinnista finaaleiden kuudennelle sijalle. Myös Laura Kurki ja Annan Kotonen selvittivät tiensä välierien kautta 100 metrin vapaauinnin finaaliin, jossa Laura Kurki neljäs ja Anna Kotonen viides. Nuorissa Lotta Jacobson oli viides sekä aikuisten kahdeksas ja Aada Alastalo kuudes sekä aikuisten yhdeksäs 800 metrin vapaauinnissa.

Sami Myren suihki 100 metrin selkäuinnin välierävaiheen kautta finaalin toiselle sijalle ja hopeaa Samille. Naisten pitkään vapaauintiviestiin (4×200 vuv)  Simmis lähti kolmella joukkueella. Kakkosjoukkueen Aada Alastalo, Lotta Jacobson, Laura Oesch ja Susanne Hirvonen kuudensiksi. Ykkösjoukkueessa Anna Kotonen, Jessica Hölttä, Viola Kilpeläinen ja Laura Kurki ehtivät pronssille.

 Täydelliseen tulosluetteloon pääset tästä.

Järjestäjän kisasivuilta löytyy lisätietoja.