Simmiksen parauimari Inka Kolhinoja kisaa Berliinissä Special Olympics maailmankisoissa 18.-23.6.2023

Simmiksen parauimari Inka Kolhinoja on valittu edustamaan Suomea Special Olympics maailmankisoihin Berliiniin. Special Olympics maailmankisat ovat kehitysvammaisten omat olympialaiset, jotka järjestetään neljän vuoden välein. Tänä vuonna kilpailut pidetään Berliinissä 17.-25.6.2023. Suomen kisajoukkueessa on yhteensä 65 urheilijaa eri lajeista. Kisojen kisaohjelma löytyy tästä.

Alla Inkan mietteitä ennen kisoja:
’Sain viime syksynä kutsun osallistua Suomen maajoukkueen jäsenenä tämän vuoden kesäkuussa Berliinissä järjestettäviin Special Olympics maailmankisoihin. Kisoihin odotetaan 7000 urheilijaa 72 eri maasta ja meitä suomalaisia on eri lajeissa lähdössä lähes 100 urheilijaa.

Special Olympics toimintaa koordinoi Suomessa Suomen Paralympiakomitea ja se on lähinnä kehitysvammaisten omat ”olympialaiset” neljän vuoden välein eri puolella maailmaa.

Siirryin viisi vuotta sitten Hämeenlinnasta Simmikseen jossa Jessica Höltän valmennuksessa olen kehittynyt valtavasti uimarina. Viime vuonna valmennustiimiin saatiin mukaan myös Jani Sievinen ja hänen kanssa on päästy hiomaan tekniikkaa. Janin uintileireillä Kreetalla ja Fuerteventuralla sain vielä täsmäharjoittelua kisoja varten.

Edustin Suomea viime keväänä Special Olympics Maltan kutsukisoissa joista kotiin tuliaisina oli pronssi- ja hopeamitalit. Lyhyen radan 25 perhonen ja pitkänradan 50 Vapari hopeaa. 

Simmis on tarjonnut minulle hyvän seuran kehittyä uimarina ja vammaisuimareille on tarjolla hyvää valmennusta joka on mahdollistanut kehittymisen uimarina. ’

Simmis toivottaa Inkalle paljon onnea ja tsemppiä kisoihin!

Kisoja voi katsella Ylen kanavilta, kisajärjestäjän sivuille pääset tästä, tuloksia voi seurata Paralympiakomitean sivuilta.