Simmiksen puheenjohtajan joulutervehdys!

Rauhallista joulun aikaa ja turvallista vuotta 2021 Sinulle

Vuosi lähestyy loppuaan ja tämä vuosi jää kyllä kaikkien mieliin poikkeuksellisuudessaan ja sen asettamien haasteiden vuoksi niin työ- kuin vapaa-aikarintamalla. Maaliskuussa kaikki toiminta Suomessa siirtyi etämoodiin. Uintia ei voi harjoitella Teamsissä ja pelkkä kuivaharjoittelu ei yksin riitä kehittämään uintitekniikkaa altaassa. Mutta niin uimarit kuin valmentajatkin vastasivat hienosti haasteeseen. Yhteistyökumppanimme toimivat heille asetetuissa rajoissa ja toimintaa pystyttiin lopulta jatkamaan alun karikoiden jälkeen.

Helsingfors Simsällskap on tänä vuonna toiminut yhtäjaksoisesti 133 vuotta. Seurassa on paljon perinteitä ja pysyvyyttä. Mutta Simmis elää myös arjessa ja tilanteet muuttuvat.

Syksyllä seurakoordinaattorina aloitti Laura Kurki. Hän on tutustunut ja käynyt tutuksi jo suurimmalle osalle seurakenttää. Laura on ottanut homman haltuun nopeasti ja lajihan oli hänelle tuttu merkittävän kilpauintitaustan vuoksi.

Hallitukseen tuli kolme uutta jäsentä syyskokouksen myötä. Kun vuosi vaihtuu, hallituksessa aloittavat Sanna Fokin, Petri Heinilä ja Eetu Piiroinen. Hallitusvuodet puolestaan taakseen jättävät Laura Koivusalo sekä Jens Söderholm. Haluan kiittää heitä työstä seuran hyväksi hallituksessa, seuratoimijoina ja altaalla.

Valmentajina toimivat tutut ja hyväksi koetut pitkäaikaiset ja vähän uudemmat valmentajat. Heille lämmin kiitos ammattitaidosta, hyvästä työstä, joustamisesta ja oikeasta asenteesta omassa työssään COVID-19 muutettua toimintamme kovin erilaiseksi totutusta.

Eilen saimme lukea Uimaliiton ja Urhean suunnitelmista perustaa Helsinkiin Mäkelänrinteen uintikeskukseen valmennuskeskus. Tämän myötä myös Simmiksen päävalmentaja vaihtuu 01.08.2021 alkaen, kun Matti Mäki siirtyy perustettavan valmennuskeskuksen päävalmentajaksi. Tässä vaiheessa haluamme kiittää Mattia merkittävästä urasta Simmiksessä, joka on edennyt uimarista aina Olympialaisten kautta tuntivalmentajaksi ja siitä nuorten valmennuspäällikkyyden hyvien näyttöjen perusteella seuran päävalmentajaksi.

Viimeisenä ja ei vähäisimpänä kiitokset uimareille, heidän tukijoukoilleen ja yhteistyökumppaneille. Hyvin on jaksettu ja ehkäpä vuosi 2021 tuo toivon pilkahduksen COVID-19-tautitilanteen helpottamisesta. Kisojakin voitaneen jälleen järjestää ja arki alkaa näyttää arjelta, eikä jatkuvalta poikkeustilalta. Hyvää asennetta, jaksamista ja iloa alkavaan vuoteen.

Jouluiloa ja onnellisia hetkiä 2021 – God Jul och Gott Nytt År

Seuraterveisin

Mika Haikonen
puheenjohtaja