Simmiksen uimareille menestystä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Färsaarilla

Simmiksen uimareille upeita onnistumisia Färsaarilla pidetyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Hanna Kareinen ui tupla Pohjoismaiden mestariksi 100 m ja 50 m rintauintimatkoilla. Aleksi Koprinen nappasi mestaruuden 400 m sekauinnissa, Lassi Haimi kauhoi hopealle 200 m vapaauinnissa sekä Lotta Pälsi ui pronssia 200 m ja 100 m perhosuinneissa. Lisäksi Simmiksen uimarit olivat mukana viestijoukkueissa, jotka ylsivät mitaleille.

Valmentaja Mika piiroisen mietteitä Färsaarilla pidetysitä Pohjaoismaiden mestaruuskisoista

”Oletteko laskeneet, montako pistettä menetätte, kun teidän uimareita on Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa Färsaarilla”, oli kysymys, jonka kuulin monta kertaa IKM-viikonlopun aikana. Joka kerta vastattiin, että emme ole edes asiaa pohtineet. Meidän uimareiden osallistuminen Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin on johdonmukainen jatko meidän seuran huippu-uintisuunnitelmalle.

Haluamme viedä uimareita kansainvälisiin kilpailuihin, koska näemme, että pitkässä juoksussa se palvelee paremmin heidän kehittymistään. Päätös osallistumisesta nuorten Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin tehtiin jo elokuussa, kun käynnistimme kuluvan kauden. Päätös tehtiin yhteistyössä uimareiden kanssa. Kaikki sanoivat tuolloin, että lähtevät enemmin Färsaarille kuin Vaasaan.

Nyt kilpailuiden jälkeen on helppo todeta päätöksen olleen oikea. Uimarimme uivat useita ennätyksiä. Uimarimme saivat myös kokemusta uida alku- ja loppukilpailuja saman päivän aikana. Ja aamulla oli myös uitava kohtuullisen kovaa, että pääsi illan loppukilpailuun. Haastetta nosti se, että Färsaarilla oli 6 ratainen allas.

Viidestä mukana olleesta uimarista neljä paransi henkilökohtaisia ennätyksiään. Osa teki merkittäviäkin parannuksia. Hienoa on se, että nyt meidän nuoremman kaartin uimareiden ajat alkavat olla Suomen kaikkien aikojen tilastossa TOP 20 tuloksia. Toinen ilahduttava asia oli se, että 200+ matkoilla uimarimme pystyivat uimaan kansainvälisellä tavalla. Tällä tarkoitan sitä, että he pystyvät ylläpitämään tasaista matkavauhtia ja viimeisen 50 metrin aikana pystytään vielä selkeästi kiristämään vauhtia.

Kisaraportit alla ja tulokset kisoista löytyvät tästä.

Perjantai 29.11.2019
Ensimmäinen kisapäivä on saatu päätökseen myös Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Färsaarilla. Aamujaksossa poikien 400 m vapaauinnissa Simmiksen Lassi Haimi kellotti ajan 3.59,04 ja selvitti tiensä illan finaaliin viidenneksi nopeinpana. Tyttöjen 200 m perhosuinnissa Lotta Pälsi tuli maaliin kolmantena ajalla 2.17,45 ja ui matkan uudestaan illan finaalissa. Poikien puolet lyhyemmällä perhosmatkalla Simmiksen Marcus Forsel pysäytti kellon uuteen ennätyksensä 55.85 ja lunasti näin viimeisen finaalipaikan iltajaksoon.

Iltajaksossa poikien 400 m vapaauinnissa Lassi Haimi kauhoi maaliin neljäntenä uudella ennätyksellään 3.54,16. Illan mitalitili avattiin, kun Lotta Pälsi perhosteli 200 m uuteen ennätykseensä 2.15,35 ja nappasi pronssia. Poikien 100 m perhosuinnissa Marcus Forsel oli kuudes ajalla 56,04.

Poikien 4 x 200 m vapaauintiviestissä Suomen joukkue ui hienosti hopealle ajalla 7.24,61. Suomen joukkueessa uivat Simmiksen Lari Tumanoff kakkososuuden aikaan 1.52,64 ja ankkuriosuuden Lassi Haimi aikaan 1.50,19.

Onnittelut mitaleista Lotta, Lari ja Lassi!

Lauantai 30.11.2019
Kisa-allas on hiljentynyt myös Färsaarilla ja toinen kisäpäivä on saatu päätökseen. Torshavnissa aamujaksossa poikien 200 m sekauinnissa Aleksi Koprinen kellotti ajan 2.05,35 ollen alkuerien neljänneksi nopein ja selvitti täten tiensä illan finaaliin. Naisten 100 m rintauinnissa Hanna Kareinen oli alkuerin nopein ajalla 1.08,75. Aamujakson viimeisenä lajina nähtiin poikien 200 m perhosuinti, jossa Lari Tumanoff ui itsensä illan finaaliin ajalla 2.07,68 ollen alkuerien kuudenneksi nopein.

Iltajaksossa Aleksi Koprinen parenteli ennätystään 200 m sekauinnissa pysäyttäen kellon aikaan 2.04,06 ja ollen näin finaalin neljäs. Iltajakson kohokohta Simmiksen uimareiden osalta oli naisten 100 m rintauinnin upea voitto. Voitosta vastasi tietysti Hanna Kareinen hienolla uudella ennätyksellään 1.07,69 . Viiimeisenä henkilökohtaisena lajina uitiin 200 m perhosuinti, jossa poikien sarjassa Lari Tumanoff ui matkan aikaan 2.06,01 sijoittuen viidenneksi.

Ilta päätettiin viestiuinteihin, jossa Suomen naisten joukkue tuli maaliin kolmantena 4 x 100 m sekauintiviestissä. Joukkueessa ui Simmiksen Hanna Kareinen rintauintiosuuden aikaan 1.09,02.

Onnittelut Hannalle upeasta uinnista ja Pohjoismaiden mestaruudesta! Samoin onnittelut valmennustiimille!

Sunnuntai 1.12.2019
Viimeinen kisapäivä avattiin Färsaarien Torshavnissa poikien 400 m sekauinnilla, jossa mukana oli Simmiksen Aleksi Koprinen. Aleksi ui matkan aikaan 4.27,98 ja on näin mukana illan finaalissa. Tyttöjen 100 m perhosuinnissa Lotta Pälsi pysäytti kellon aikaan 1.03,22, joka oli aamun kolmanneksi kovin aika.

Seuraavaksi tiensä illan finaaliin raivasi Marcus Forsel 100 m selkäuinnissa ajalla 57,70. Naisten 50 m rintauinnissa Hanna Kareinen kellotti aamun nopeimman ajan 31,63 ja lähtee illan finaaliin radalta numero neljä! Poikien 200 m vapaauinnissa Lassi Haimi varmisti illan finaalipaikan ollen maalissa kolmantena ajalla 1.51,13. Aamujakso päätettiin tyttöjen 200 m sekauintiin, jossa Lotta Pälsi nappasi itselleen iltaan jo toisen lajin ollen alkuerissä kolmanneksi nopein ajalla 2.18,90.

Pohjoismaiden mestaruuskisojen viimeinen kisajakso avattiin Simmisläisittäin varsin mallikkaasti, kun Aleksi Koprinen kauhoi itsensä Pohjoismaiden mestariksi ajalla 4.23,93. Simmisläisten hyvä kisavire jatkui, sillä tyttöjen 100 m perhosuinnissa Lotta Pälsi perhosteli maaliin kolmantena ajalla 1.02,08. Poikien 100 m selkäuinnissa Marcus Forsel oli maalissa ajassa 57,38 sijoittuen kuudenneksi.

Illan toinen Pohjoismaiden mestaruus saatiin Simmikseen, kun Hanna Kareinen säilytti alkuerien nopeimman paikkansa illan finaalissa 50 m rintauinnissa. Hanna ui matkan aikaan 31,34 . Simmisläisten mitalijuhlat jatkuivat, kun Lassi Haimi hyppäsi altaaseen 200 m vapaauinnissa. Lassi ui maaliin toisena ajalla 1.50,23. Illan viimeisessä henkilökohtaisessa lajissa 200 m sekauinnissa Lotta Pälsi jäi pronssista vain kolmesadasosaa uiden matkan aikaan 2.18,25 ollen näin siis neljäs. Poikien 4 x 100 m vapaauintiviestissä Suomen joukkue sijoittui pronssille. Joukkueessa uivat Simmeksen Lari Tumanoff (51,33), Aleksi Koprinen (51,95) ja Lassi Haimi (51,80).

Olipa upea päätösjakso Färsaarilla! Isot onnittelut Aleksi, Lotta, Hanna, Lari ja Lassi! Samoin onnittelut jälleen myös valmennustiimille