Simmiksen uimarit aloittivat kisat positiivisella otteella

Lyhyen radan Suomen mestaruuskisat alkoivat tänään Espoonlahden uimahallissa. Ensimäisenä päivänä altaaseen hyppäsi yhteensä 33 Simmiksen uimaria. Aamujaksosssa kisattiin aikuisten alkureät ja samalla ratkottiin nuorten Suomen mestaruudet.

Kisat avattiin nuorten 40 x 50 m seka vapaauintiviestillä, jossa Simmiksen ykkösjoukkue (Peppi Vesalainen, Davin Lindholm, Lari Tumanoff ja Jenna Pulkkinen) ui hienosti hopealle ajalla 1.38.20. Simmiksen kakkosjoukkue (Johan Fredriksson, Aleksi Koprinen, Elina Ryynänen ja Lotta Pälsi) oli kisassa seisemäs. Ensimmäinen henkilökohtainen laji oli tyttöjen 400 m vapaauintia, jossa Simmiksen Ada Hakkarainen kauhoi hopealle ajalla 4.18.42. Ada oli samalla naisten alkuerien toiseksi nopein ja lunasti näin paikkansa illan finaaliin. Poikien 200 m perhosuinnissa nähtiin hieno kamppailu, kun Lari Tumanoff ja Aleksi Koprinen kisasivat nuorten Suomen mestaruudesta. Lari kosketti panelia ensimmäisenä ja lunasti itsellensä nuorten Suomen mestaruuden ajalla 2.01,33. Aleksi tuli maaliin hienosti toisena ajalla 2.01,54. Molemmat Lari sekä Aleksi uivat matkan uudelleen illan finaalissa.

Naisten 100 m rintauinnissa Jenna Pulkkinen tuli maaliin toisena ajalla 1.09,60 ottaen itselleen hopeisen mitalin ja varmistaen paikkansa illan finaliin. Samassa lajissa naisten alkuerissä Hanna Kareinen pysäytti kellon aikaan 1.08,38 ja selvitti tiensä illan finaaliin aamun kolmanneksi nopeinpana. Poikien 100 m vapaauinnissa Lassi Haimi oli kolmas ajalla 51,13 ottaen näin itselleen pronssisen mitalin. Davin Lindholm oli maalissa heti Lassin jälkeen neljäntenä ajalla 51,17. Kolmas simmisläinen kahdeksan parhaan joukossa oli Johan Fredriksson, joka paransi omaa ennätystään sekunilla sijoittuen seitsemänneksi. Johanin uusi ennätys on nyt 51,74. Miesten alkueristä illan finaaliin tiensä selvitti Rasmus Söderholm, joka ui oman ennätyksensä 51,10.

Seuraavaksi altaassa kisattiin tyttöjen 200 m vapaauinnissa. Nuorten sarjassa Jenna Pulkkinen oli maalissa kolmantena ajalla 2.18.76 ja sai kaulaansa pronssisen mitalin. Samassa sarjassa Wilma Sundt oli kuudes ajalla 2.22,07 ja Lotta Pälsi seitsemäs, kun kello pysähtyi aikaan 2.22,65. Wilma ja Lotta uivat itsensä illan finaaliin. Poikien 50 m rintauintimatkalla nähtiin hurjaa menoa, kun Davin Lindholm kosketti päätyä ensimmäisenä ja pysäytti kellon aikaan 27,20, joka nyt kirjataan uudeksi nuorten Suomen ennätykseksi. Samalla Davin luonnollisesti otti nimiinsä lyhyen radan nuorten Suomen mestaruuden 2021 50 m rintauinnissa ja ui matkan uudelleen illan finaalissa.

Tyttöjen 4 x 200 m vapaauintiviestissä Simmiksen ykkösjoukkue (Karla Lehtosalo, Lotta Pälsi, Wilma Sundt ja Ada Hakkarainen) kauhoivat maaliin neljäntenä ajalla 8.31,08.

Iltajakso
Iltajakson ensimmäisenä lajina kisattiin aikuisten 4 x 50 m seka vapaauintiviesti, jossa Simmiksen joukkue (Rasmus Söderholm, Noah Schmid, Hanna Kareinen ja Peppi Vesalainen) oli kahdeksas ajalla 1.37,88. Naisten 400 m vapaauinnissa Ada Hakkarainen kauhoi maaliin kolmantena ajalla 4.18,44 ja otti näin itselleen aikuisten SM pronssia. Seuraavaksi vuorossa oli aamujakson tapaan mahtava kilpailu miesten 200 m perhosuinnin mestaruudesta, kun Lari Tumanoff ja Aleksi Koprinen haastoivat toisiaan. Tällä kertaa maalissa ensimmäisenä oli Aleksi Koprinen upealla ajalla 1.59,85 alittaen kahden minuutin rajan. Aikuisten SM-hopeaa kaulaansa pokkasi Lari Tumanoff omalla uudella ennätyksellään 2.00,16.

Naisten 100 m rintauinnissa Hanna Kareinen ui hienosti itselleen SM-pronssia ajalla 1.08,16. Naisten rintauinnin jälkeen altaasen hyppäsivät miehet ja vuorossa oli 100 m vapaauinti. Tällä matkalla Rasmus Söderholm kirjautti jälleen oman uuden ennätyksensä 50,56 ja sijoittui kisan seitsemänneksi. Seuraavaksi vuorossa olivat naiset, tällä kertaa matkana oli 200 m sekauintia. Finaalissa oli mukana kaksi Simmiksen uimaria, Wilma Sundt oli maalissa seitsemäntenä omalla uudella ennätyksellään 2.21,14 ja Lotta Pälsi oli kahdeksas ajalla 2.22,49.

Miesten 50 m rintauinnissa Davin Lindholm paranteli jälleen nuorten Suomen ennätystä pysäyttäen kellon tällä kertaa aikaan 27,08 sijoittuen aikuisten SM-pronssille. Illan viimeisellä henkilökohtaisella matkalla nähtiin Simmis-väriä kärkikolmikossa, kun Lassi Haimi otti nimiinsä nuorten Suomen mestaruuden ajalla 8.03,75 ja Aleksi Koprinen pokkasi itselleen pronssisen mitalin ajalla 8.16,00. Aikuisten sarjassa Lassi Haimi sijoittui uinnillaan SM-hopealle ja Aleksi Koprinen neljänneksi. Ensimmäisen kisapäivän päätti naisten 4 x 200 m vapaauintiviesti, jossa Simmiksellä oli kaksi joukkuetta. Simmis ykkönen (Lotta Pälsi, Vilma Oura, Ada Hakkarainen ja Vilma Ruotsalainen) sijoittui neljänneksi ajalla 8.29,30 ja kakkosjoukkue (Wilma Sundt, Karla Lehtosalo, Peppi Vesalainen ja Nea Parkatti) seitsemänneksi ajalla 8.46,07.

Lyhyen radan SM/NSM-kisojen ensimmäisen päivän tulokset ovat nähtävissä tästä.

Ensimmäisenä kisapäivänä lyhyenradan MM-kisoissa Abu Dhabissa nähtiin myös simmisväriä, kun Laura Lahtinen avasi kisansa 200 m vapaauinnilla. Laura pysäytti kellon aikaan 2.00,65 ja oli kokonaistuloksissa 28. Lisää ensimmäisestä kisapäivästä voi lukea Uimaliiton koosteesta.