Simmiksen uimarit avasivat SM-kilpailut vahvasti

Ensimmäinen kisapäivä toi Simmikselle kuusi Nuorten Suomen mestaruutta, neljä aikuisten Suomen mestaruutta, yhden vammaisuinnin mestaruuden ja kaksi Nuorten Suomen ennätystä

Leppävaaran maauimalassa tänään alkaneet aikuisten, nuorten ja vammaisuinnin Suomen mestaruuskisat alkoivat hyvin Simmisläisillä uimareilla. Aamujaksossa ratkottiin nuorten mestaruuksia ja illalla aikuisten sekä vammaisuinnin mestaruuksia. Kaiken kaikkiaan kultaisia mitaleja simmisläiset saivat yhteensa yksitoista kappaletta, hopeisia viisi ja pronssisia neljä.

Torstai aamujakso
Aamujakson ensimmäisessä lajissa 4 x 50 m sekauinti seka -viestissä Simmiksen joukkue tuli maaliin toisena ajalla 1.52.37.
Joukkueessa uivat Veeti Haikonen selkäuintia (28.30), Laura Lahtinen rintauintia (31.33), Marcus Forsell perhosuintia (25.91) ja Peppi Vesalainen vapaauintia (26.83).

Viestin jälkeen altaaseen hyppäsivät pojat matkanaan 400 m vapaauintia. Lassi Haimi nappasi itselleen Nuorten Suomen mestaruuden uudella hienolla ennätyksellään 4.04.76. Kolmantena maaliin tuli Lari Tumanoff niin ikään uudella ennätyksellään, joka nyt kirjataan 4.07.87. Oskari Aalto kosketti panelia kuudentena ajalla 4.11.72 ja tämä myös Oskarin uusi ennätys. Seuraavana tytöt uivat vapaauintia, mutta matkana oli vain neljäsosa poikien urakasta. Laura Lahtinen otti Nuorten Suomen mestaruuden 100 m vapaauinnissa ajalla 57.37, joka on Lauran uusi henkilökohtainen ennätys. Samoin tyttöjen 200 m perhosuinnissa Laura Lahtinen otti Nuorten Suomen mestaruuden ajalla 2.12.84.

Tämän jälkeen altaassa olivat taas pojat matkanaan 200 m sekauintia. Simmiksen Aleksi Koprinen tuli maaliin toisena uudella ennätyksellään 2.10.36. Laura Lahtinen nähtiin jälleen altaassa, kun tyttöjen 50 m rintauinnin kuumaerä hyppäsi altaaseen. Laura oli maalissa ensimmäisenä ajalla 32.03. Poikien sprinttimatkalla 50 m selkäuintia Veeti Haikonen oli maalissa viidentenä ajalla 28.29.

Seuraavana vuorossa oli poikien 4 x 200 m vapaauinti viesti. Simmiksen ykkösjoukkue hurjasteli maaliin ensimmäisenä tehden uuden Nuorten Suomen ennätyksen, joka nyt on 7.46.43. Parannusta edelliseen ennätykseen tuli yli viisi sekuntia! Joukkueessa uivat Lari Tumanoff ( 1.56.49), Aleksi Koprinen (1.57.42), Oskari Aalto (1.58.23) ja Lassi Haimi (1.54.29).  Simmiksen kakkosjoukkue sijoittui viidenneksi ajalla 8.15.18. Joukkueessa uivat Rasmus Söderholm (2.01.00), Johan Krister Fredriksson (2.04.74), Marcus Forsel (2.03.95) ja Waldemar Palombi (2.05.49).

Torstai iltajakso
Iltajakson alkuun Cetus luovutti Ikäkausimestaruus pokaalin Simmikselle. Simmis voitti Ikäkausimestaruus kilpailujen seurapisteet kaksi viikkoa sitten Porissa. Pokaali oli silloin unohtunut Cetuslaisten matkakuormasta ja luovutettiin nyt Simmikselle. Samalla palkittiin Uimaliiton vuoden 2018 valinnat eri kategorioissa. Simmiksen Jessika Markkanen palkittiin vuoden vammaisuimarina. Kati Kauhanen ja Mika Piiroinen palkittiin puolestaan vuoden vammaisuintivalmentajina. Onnittelut!

Kisat alkoivat aikuisten 4 x 50 sekauinti seka -viestillä, jossa Simmiksen ykkösjoukkue tuli maaliin ensimmäisenä ajalla 1.47.38 ottaen näin itselleen Suomen mestaruuden. Joukkueessa uivat Lotta Upanne selkäuintia (29.76), Andrei Tuomola rintauintia (27.94), Riku Pöytäkivi perhosuintia (23.62) ja Kaisla Kollanus vapaauintia (26.06). Simmiksen kakkosjoukkue oli seitsemäs ajalla 1.49.83. Joukkueessa uivat Niki Karlsson selkauintia (26.79), Hanna Kareinen rintauintia (31.56), Laura Lahtinen perhosuintia (27.86) ja Leevi Lehti vapaauintia (23.62).

Miesten 400 m vapaauinnissa nähtiin upea loppukiri, kun Lassi Haimi pisteli viimeisillä metreillä ohi koko ajan kisaan johtaneen Heinolan Iskun Joonas Kosken. Viimeisen vinstan Lassi hurjasteli aikaan 28.01!  Lopullinen aika maaliin tullessa oli huikea 4.02.55, joka tarkoittaa, että Lassi paransi ennätystään ensimmäisenä kisapäivänä lähes kolme sekuntia. Lari Tumanoff oli maalissa kuudentena ja Oskari Aalto kahdeksantena.

Vammaisuinnin naisten 100 m vapaauinnissa Jessika Markkanen sijoittui ensimmäiseksi ajalla 1.09.43 ja pistein 824. Seuraavana vuorossa oli naisten 100 m vapaauinti, jossa Simmiksen Kaisla Kollanus oli viides ajalla 58.09 ja Laura Lahtinen kahdeksas ajalla 58.24. Naisten 200 m perhosuinnissa nähtiin kaksi Simmiksen uimaria palkintokorokkeella, kun Kiira Mauranen tuli maaliin toisena uudella ennätyksellään 2.20.44 ja Vilma Ruotsalainen kosketti panelia kolmantena ajassa 2.21.14. Miesten 200 m sekauinnissa Aleksi Koprinen ui kolmanneksi pysäyttäen kellon aikaan 2.10.40. Naisten lyhyellä sprinttimatkalla 50 m rintauintia Laura Lahtinen oli maalissa toisena uiden matkan aikaan 31.70, joka on uusi Nuorten Suomen ennätys. Kolmantena maalissa oli Hanna Kareinen uudella ennätyksellään 31.93. Miesten lyhyellä selkäuintimatkalla Niki Karlsson oli viides ajalla 27.15. Illan viimeisenä henkilökohtaisena matkana oli 800 m vapaauintia, jossa ratkottiin sekä nuorten Suomen mestaruus että aikuisten mestaruus. Laura Lahtinen ui voittoon molemmissa sarjoissa ajalla 8.53.23. Nuorten sarjassa viidenneksi sijoittui Ada Hakkarainen ajalla 9.22.27.  Aikuisten sajassa Helene Hirvonen oli neljäs uiden matkan aikaan 9.13.72. ja Ada seitsemäs.

Iltajakson päätti Simmiksen upea kaksoivoitto miesten 4 x 200 m vapaauinti viestissä. Ykkösjoukkue oli maalissa nimensä mukaisesti ensimmäisenä ajalla 7.42.17. Joukkueessa uivat Elias Herlevi (1.57.37), Lassi Haimi (1.53.80), Lari Tumanoff (1.56.83) ja Riku Pöytäkivi (1.54.17). Kakkosjoukkueessa uivat Emil Perkkiö (1.57.12), Aleksi Koprinen (1.55.92), Oskari Aalto (1.58.55) ja Rasmus Söderholm (1.57.44).

Ensimmäisen kisapäivän jälkeen Simmis johtaa sekä aikuisissa että nuorissa sekä seurapisteissä että mitalitaulukossa. Tästä on hyvä jatkaa. Kisat jatkuvat huomenna aammulla 9.30 ja kisoja voi seurata tulemalla paikanpäälle Leppävaaran maauimalaan tai Live Timming kautta.