Simmiksen uimarit kisasivat Helsingissä ja Tukholmassa

Viime viikolla järjestettiin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa Helsinki Swim Meet (HSM) uintikilpailu 5.-6.4.2022, jossa oli mukana sekä kansallisia että kansainvälisiä huippu-uimareita. Helsinki Swim Meet on Uimaliiton ja Simmiksen yhteistyössä järjestämä kansainvälinen uintikilpailu, joka on järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Simmikseltä mukana oli noin 30 hengen uimarijoukko ja heidän myötä Simmiksen keltalakkeja nähtiin kisaamassa illan A- ja B-finaaleissa. Helsinki Swim Meet:in kisaohjelma poikkeaa hieman kansallisista kisaohjelmista. Aamulla uidut alkuerät oli jaettu kahteen osaan, joissa ensimäisessä A-fleet:ssä uivat ilmoittautuneiden 40 nopeinta uimaria 50 m ja 100 m matkoilla sekä 20 nopeinta uimaria 200 m ja pidemmillä matkoilla. Loput ilmoittautuneet uivat B-fleetissä. Samoin illalla uitavat finaalit on jaettu A- ja B-finaaleihin, joissa A-finaalissa uivat alkuerien kahdeksan parasta uimaria ja B-finaalissa alkuerien sijoilla 9.-16. olevat uimarit. Näin saadaan pidennettyä kärkiuimaireden palautumisaikaa.

Tiistai-illan ensimmäinen simmisläinen nähtiin miesten 50 m rintauinnin A-finaalissa, kun Davin Lindholm ui matkan aikaan 28,56 ollen kilpailun toinen. Heti seuraavassa lajissa naisten 100 m rintauinnin A-finaalissa nähtiin lisää keltaista väriä, kun Laura Lahtinen ja Hanna Kareinen hyppäsivät altaaseen. Laura ui matkan aikaan 1.10,28 sijoittuen toiseksi ja Hanna aikaan 1.11,09 sijoittuen viidenneksi. B-finaalissa Greta Beszteri tuli maaliin kuudentena ajalla 1.15.56 ollen koko kisan 14. Miesten 400 m sekauinnin B-finaalissa Simmiksen Eetu Autio ui matkan 5.04,89 ja oli näin koko kisan jaetulla 10. sijalla. Naisten 100 m perhosuinnin A-finaalissa Laura Lahtinen tuli maaliin toisena ajalla 1.01,45. Seuraavaksi miesten 100 m selkäuinnin A-finaalissa nähtiin tiukkaa kisaamista, kun Simmiksen Niki Karlsson käänsi edun itselleen ui toiseksi ajalla 57,18. Miesten 200 m perhosuinnin A-finaalissa Simmistä edusti Aleksi Koprinen uiden matkan aikaan 2.11,33 ja B-finaalissa Eetu Autio, joka pysäytti kellon aikaan 2.24,90. Seuraavassa lajissa naisten 200 m sekauinnin A-finaalissa altaassa oli jälleen kaksi Simmiksen uimaria, kun Lotta Pälsi ja Vilma Ruotsalainen hyppäsivät altaaseen. Lotta ui matkan aikaan 2.23,43 sijoittuen neljänneksi ja Vilma aikaan 2.23,49 ollen kisan viides. B-finaalissa Ariel Jämsen ui saman matkan aikaan 2.33,31 ja ollen näin koko kisan 13. Miesten 400 m A-finaalissa Lassi Haimi kauhoi matkan aikaan 4.02,32 ja sijoittui kolmanneksi. Samassa lajissa B-finaalissa ui William Fagerstedt matkan aikaan 4.21,30 ollen koko kisan 9. Naisten 50 m vapaauinnissa Peppi Vesalainen ui B-finaalin kuudenneksi ollen koko kisan 15. Miesten 50 m perhosuinnin A-finaalissa Niko Mäkelä kosketti paneelia neljäntenä ajalla 24,62. Illan viimeisessä A-finaalissa naisten 800 m vapaauinnissa Simmiksen Laura Lahtinen kauhoi maaliin ensimmäisenä ajalla 9.05,11.

Keskiviikkona finaalit uitiin samaan tapaan kuin tiistainakin ja ensimmäinen simmisläinen altaassa oli Lassi Haimi kisaten 200 m vapaauinnin A-finaalissa. Lassi ui matkan aikaan 1.51,85 ja oli kisan kolmas. Seuraavassa lajissa naisten 50 m rintauinnin A-finaalissa Hanna Kareinen oli maalissa kuudentena ajalla 32,80. Davin Lindholm nähtiin miesten 100 m rintauinnin A-finaalissa, jossa hän ui neljänneksi ajalla 1.03,83. Miesten 50 m selkäuinnin A-finaalissa oli jännittäviä hetkiä, kun Niki Karlsson otti voiton nimiinsä ajalla 26,70. Seuraavassa lajissa naisten 200 m perhosuinnin A-finaalissa Lotta Pälsi tuli maaliin toisena ajalla 2.21,23. Samassa lajissa B-finaalissa Iina Ekholm oli B-finaalin nopein ajalla 2.34,20 sijoittuen koko kilpailuiden 9. Naisten 400 m vapaauinnin B-finaalissa Riina Niemi tuli maalin kolmantena omalla uudella ennätyksellään 4.43,58 ollen koko kisan 12. Naisten 200 m rintauinnin A-finaalissa Hanna Kareinen ui matkan aikaan 2.38,80 ollen näin kolmas. Samassa lajissa B-finaalissa nähtiin kaksi Simmiksen edustajaa. Ariel Jämsen ui matkan aikaan 2.50,48 ollen B-finaalin kolmas ja koko kisan 12. Sanni Räty puolestaan ui maaliin viidentenä ja pysäytti kellon aikaan 2.51,43, joka on Sannin uusi ennätys.

Helsinki Swim Meetin tulokset näet kokonaisuuddessan tästä. Lisäksi iso kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka olivat mukana kisoissa erilaisissa toimitsija tehtävissä ja samalla mahdollistamassa kisojen järjestämisen.

Osa uimareista jatkoi vielä kisaamista Tukholmassa 9.-12.4.2022 välisenä aikana Stockholm Swim Meet:ssä toiset edustaen maajoukkueessa ja toiset Simmiksen väreissä. Mukana kokonaisuudesaan oli yhteensä yli kymmenen Simmiksen uimaria. Stockholm Swim Meet on korkeatasoinen kansainvälinen kilpailu, jossa kisataan samaan tapaan kuin Helsingissä paitsi, että A-ja B- finaalien lisäksi on mukana myös C-finaalit. Sunnuntaina Lassi Haimi selvitti tiensä miesten 200 m vapaauinnissa B-finaaliin ollen siinä neljäs ajalla 1.52,52. Miesten 100 m rintauinnin B-finaalissa Davin Lindholm sijoittui seitsemänneksi ajalla 1.04,49. Seuraavana lajina oli naisten 400 m sekauintia, jossa Lotta Pälsi tuli maalin neljäntenä ajalla 5.07,60. Naisten 50 m rintauinnin A-finaalissa Laura Lahtinen oli kisan seitsemänneksi nopein ajalla 31,83. Maanataina naisten 200 m rintauinnin A-finaalissa Laura Lahtinen oli neljäs ajalla 2.28,76. Samassa lajissa B-finaalissa Hanna Kareinen oli seitsemäs ajalla 2.39,55. Naisten 200 m sekauinnin A-finaalissa oli mukana Simmiksen Vilma Ruotsalainen, joka ui matkan aikaan 2.23,56 ollen kisan kahdeksas. Samassa lajissa B-finaalissa ui Lotta Pälsi ja pysäytti kellon aikaan 2.23,58ja sijoittui viidenneksi. Miesten 100 m selkäunnin B-finaalissa Simmiksen lakissa ui Niki Karlsson matkan aikaan 57,39 ollen näin neljäs. Tiistaina altaassa ensimmäisenä nähtiin Laura Lahtinen naisten 200 m perhosuinnin A-finaalissa, jossa Laura kauhoi itsenä upeasti kolmanneksi ajalla 2.13,32. Samassa finaalissa ui myös Simmiksen Kiira Mauranen sijoittuen kahdeksanneksi ajalla 2.20,85. Tosin tällä kertaa Kiira nähtiin altaassa Neptunin lakissa, sillä Kiira opiskelee Tukholmassa. Davin Lindholm ui miesten 50 m rintauinnin B-finaalissa matkan nopeiten pysäyttäen kellon aikaan 28,49.

Tukholman kisojen tulokset on nähtävillä kokonaisuudessaan tästä.

Kuva: Uimaliitto