Simmiksen uuden puheenjohtajan Janne Tuomisen tervehdys

Hyvät Simmisläiset,

Hyvää alkanutta vuotta 2022 omasta ja koko hallituksen puolesta. Tämä vuosi on lähtenyt liikkeelle tilanteessa, jossa toimintamme on rajoitettua ja tulevat viikot ovat epävarmoja rajoitusten osalta. Jatkuvassa epävarmuudessa oleminen on raskasta kaikille jäsenillemme, urheilijoillemme, harrastajille, kotijoukoille ja valmentajille. Olemme kuitenkin viimeisten kahden vuoden aikana onnistuneet yhdessä löytämään keinot harjoittelun, kilpailun ja muun toimintamme jatkamiseksi sekä yhteishenkemme ylläpitämiseksi tilanteen niin salliessa. Tästä hyvänä osoituksena ovat erinomaiset tulokset, joita urheilijamme ovat saavuttaneet, kuten Kristiina hyvin nosti esille päävalmentajan tervehdyksessä. Vaikka tilanne on nyt epävarma, meidän on hyvä kuitenkin katsoa koko vuotta ja mitä olemme yhdessä tekemässä.

Simmikselle tämä vuosi on juhlavuosi, kun seuramme täyttää 135 vuotta. Ensimmäinen kesäkuuta vuonna 1887 Helsingfors Simsällskap sai Suomen Keisarilliselta Senaatilta hyväksynnän ensimmäisille säännöilleen. Tästä lähtien Helsingfors Simsällskap on ollut merkittävä osa ei pelkästään Helsinkiläistä vaan koko Suomen uintitoimintaa. Näiden 135 vuoden aikana toimintaympäristömme ei aina ole ollut helppo, mutta yhteisellä Simmis-hengellä olemme aina selättäneet haasteet. Tulemme vuoden aikana huomioimaan Simmiksen juhlavuotta eri tavoilla. 

Simmiksen hallituksen toiminta käynnistyi tämän vuoden osalta järjestäytymiskokouksessa torstaina 13.1. Kokouksessa valittiin kuluvalle vuodelle vastuuhenkilöt sekä päätettiin seuraavien kuukausien tärkeimmistä tavoitteista.  Kävimme hallituksen kokouksessa läpi toimintasuunnitelman tavoitteita tälle vuodelle ja erityisesti, mitkä ovat tärkeimmät kehityskohteet alkuvuodelle. Viimeisen vuoden aikana keskittyminen on ollut enemmän päivittäisessä toiminnan jatkamisessa ja vähemmän asioiden kehittämisessä, joten meille on jäänyt myös merkittävästi asioita, joita on hyvä edistää nopeasti. Erityisesti teemoja, joita tullaan edistämään alkuvuonna ovat

  • Päätöksenteon läpinäkyvyyden lisääminen ja viestinnän avoimuus,
  • Simmiksen 135-juhlavuoden suunnittelu ja sen toteutuksen aloitus,
  • Toimintamme kasvattaminen merkittävästi viime vuosiin nähden,
  • Varainhankinnan tehostaminen, jotta voimme panostaa enemmän toimintaamme ja
  • Yhteisöllisyyden lisääminen eri keinoilla, esimerkiksi vanhempaintoiminnan aktivointi.

Seuraavassa hallituksen kokouksessa helmikuun 17. päivä käsittelemme näitä asioita ja tulemme tiedottamaan enemmän näistä sekä muista hallituksessa käsitellyistä asioista lisää, kun asiat etenevät. 

Erityisen tärkeänä näen avoimuuden, läpinäkyvyyden ja yhteisöllisyyden lisäämisen seurassa. Seuratoiminnassa me jäsenet ja aktiiviset toimijat teemme seurastamme toimivan ja luomme puitteet omalle toiminnallemme. Tällöin on tärkeää, että me keskitämme voimavaramme siihen tekemiseen, joka on meille tärkeää ja se tärkeys tulee teiltä jäseniltä. Yhtä tärkeää on se, että me yhdessä teemme ne asiat. Jokainen teistä on tärkeä ja välttämätön osa seuraa. Kiitos teille kaikille panostuksestanne viime vuoteen ja siihen, että olette osaltanne auttaneet Simmistä ja itseänne. Tämän pohjalle pystymme rakentamaan yhdessä onnistuneet vuoden. 

Olen aloittanut uutena Simmiksen hallituksen puheenjohtajana nyt tammikuussa ja olen myös uusi henkilö hallituksessa. Simmiksen toimintaan olen itse tullut vanhemman tyttäreni uimaharrastuksen kautta, jota hän on Simmiksessä harrastanut viimeiset kuusi vuotta. Simmiksen toiminnassa olen toiminut aikaisemmin kilpailusihteerinä huolehtien meidän omien kisojen järjestämisestä sekä ajanotossa kilpailuissa. Työelämässä toimin IT-alalla johtotehtävissä. Simmiksen ja töiden lisäksi aikani menee lähinnä perheen kanssa, johon kuuluu vaimoni lisäksi kaksi tytärtä sekä yksi koira (Akita Inu). Jos aikaa jää muuhun tekemiseen, niin se menee etenkin kuntosalilla, liikkuen eri tavoilla, kesällä metsässä liikkumiseen tai valokuvausta harrastaessa. 

Haluan koko hallituksen puolesta toivottaa teille kaikille hyvää alkanutta vuotta!

Ystävällisesti,

Janne Tuominen

Hallituksen puheenjohtaja, Helsingfors Simsällskap 

puheenjohtaja@simmis.fi

040-839 4370