Simmis ja Kuortaneen Olympic Training Center rakentavat pitkäaikaista yhteistyötä

Helsingfors Simsällskap, Simmis, on solminut uuden kumppanuuden leiritoiminnan järjestämisestä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Sopimus astui voimaan toukokuun alusta kestäen vuoden 2024 heinäkuun loppuun. Molempien osapuolien tavoitteena on jatkaa sopimusta pidempiaikaisena. Sopimuksen myötä Simmis kohdistaa leiritoimintansa Kuortaneelle, joka on uudistamassa uintimahdollisuuksia lähivuosien aikana suuresti.

Simmiksellä on käytössä Kuortaneella hyvien olosuhteiden lisäksi Olympic Training Centerin asiantuntijat, kuten urheilupsykologi, fysiikkavalmentaja ja ravintovalmentaja. Lisäksi nyt on mahdollisuus varata ulkomaanleirejä Barcelonan Sant Cugatista Kuortaneen urheiluopiston kautta.

Simmiksen puheenjohtaja Mika Haikonen toteaa Kuortaneen Urheiluopiston tarjoavan loistavat olosuhteet ympärivuotiseen harjoitteluun sen omatessa laadukkaan urheiluosaamisen, sekä jatkuvan kehittymisen halun. Haikonen toteaa myös Simmiksen sekä Kuortaneen omaavan samanlaisen näkemyksen huippu-urheilun eteenpäin viemisestä.

Haikonen toivoo yhteistyön jatkuvan myös nykyisen kolmevuotiskauden jälkeen

– Toivomme pitkäaikaista yhteistyötä, minkä aikana sitä voidaan kehittää muuttuvien tarpeiden mukaan, Haikonen toteaa. 

Kuortaneen Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtaja, olympiavoittaja Tapio Korjus kertoo sopimuksen taustoista heidän näkökulmastaan.

– Uinti on jatkuvasti kasvava leirityslaji Kuortaneella. Yhteistyötä tehdään Uimaliiton ja seurojen kanssa. Simmis on sopimuksen myötä suurin yksittäinen kumppani.

Korjus toteaa myös Kuortaneen Urheiluopiston isosta suunnitelmasta uintiurheilukeskuksen rakentamisen suhteen.

– Kehittyvästä toiminnasta johtuen Kuortane suunnittelee uuden valtakunnallisen uintiurheilukeskuksen rakentamista vuosina 2023-2024. Uuden keskuksen myötä uinti saisi kaipaamansa kansainvälisen tason leiritys- ja valmennuskeskuksen kotimaahan.  Kuortane Olympic Training Center on monilajinen valmennuskeskus ja kuluu Suomen Olympiakomitean valtakunnallisten toimintaympäristöjen (6 kpl) joukkoon.

Heinäkuussa Simmiksen päävalmentajana aloittava Kristiina Mäkinen kehuu Kuortaneen tarjoamia puitteita käytettyään opiston palveluita jo aiemmissa seuroissa työskennellessä parinkymmenen vuoden ajan.

– Kuortaneella pystyy tekemään monipuolisia harjoitteluleirejä käyttäen oheisharjoittelutiloja ja tarvittaessa asiantuntijoitakin hyvin hyödyksi. Simmiksellä on mahdollista leireillä useamman ryhmän toimesta samaan aikaan ja se on seurahengelle valtavan iso asia, koska Helsingissä perusharjoittelu tapahtuu useassa eri uimahallissa ja uimarit ryhmärajojen ulkopuolella harvoin tapaavat toisiaan.

– Jo nyt puitteet ovat erinomaiset ja monipuoliset. Uimahallin saa aina harjoituksiin kokonaan omaan käyttöön ja se antaa todella paljon mahdollisuuksia esimerkiksi tekniikan opettamiseen suoraan altaan viereltä. Kuortaneella kaikki tilat ovat lähellä toisiaan ja tarjonta oheisharjoittelutiloista on erittäin hyvä. Palvelu on aina ollut hyvää ja joustavaa ja sovitut asiat ovat pitäneet.