Simmis juhlisti 130-vuotista taivaltaan

Simmis vietti 130-vuotisen toimintansa vuosijuhlaa 147 simmiläisen läsnäollessa Ravintola Maxinessa. Illan aikana palkittiin niin seuratoimijoita kuin tietenkin uimareita.

En gång, alltid – Simmis 130 år

Simmiksen 130-vuotista taivalta juhlittiin 21.10.2017 ravintola Maxinessa. Hallituksen puheenjohtaja Karim Tähtivuori avasi illan juhlapuheellaan. Puheessaan Karim mietti, mitä Simmishenki on. Juhlaillan edetessä tähän ei tarvinnut enää pohtia vastausta. Riitti, että katsoi ympärilleen. Simmishenki ei synny itsestään, vaan se lähtee meistä jokaisesta. Sen kokeakseen on aktiivisesti osallistuttava seuran toimintaan. Joskus osallistuminen tarkoittaa sitä, että on yksi liki 150 simmisläisestä juhlistamassa seuran kunnioitettavan pitkää historiaa ja tämän päivän menestyjiä. Se on sitä, että on kuulemassa puhetta Simmiksen uimareille stipendejä testamentanneista Ernst ja Kaija Henrikssonista ja alkaa miettiä, mitä itse voisi tehdä seuran hyväksi. Simmishenki ilmenee yksinkertaisimmillaan siten, että simmisläiset eri vuosikymmeniltä kokoontuvat yhteen ja nauttivat illasta 130-vuotiaan seuran edustajina. Selvää on, että tällaiset uintiseuramme arvokkuuteen sopivat juhlapuitteet eivät synny itsestään. Palkintona uurastuksesta voi kuitenkin kokea aitoa ja mahtavaa simmishenkeä! 

Kaikkia vieraita ja hengessä mukana olleita kiittäen

Leena Koivusalo
Simmis 130 juhlatoimikunta

Juhlan juontajat Verneri Mattila ja Susanna Kaurinkoski haastattelivat seuran kunniajäseniä Åke Ringelliä ja Kurt Mikkolaa. Lauteilla nähtiin myös Jani Puhakka, Kaija Niemi, Jukka Palotie ja Kaisla Kollanus.  

Uimareiden palkinnot

Vuoden Rollotyttö Veera Korsoff
Aina yhtä reipas ja iloinen Veera on tunnollinen harjoittelija. Vuodessa IKM Santu –ryhmän riveissä kehittynyt aimo askeleen uimarin urapolulla.

Vuoden Rollopoika Samuel Halminen
Samuel on hyvä harjoittelija. Hän tekee sen mitä valmentaja ohjeistaa. Samuel on ankara itselleen ja hermostuu, jos epäonnistuu harjoituksissa tai kisoissa. Koko kauden hyviä suorituksia, josta kruununa Simmiksen ainoa mitali Rolloista P12-sarjassa 400 metrillä.

Vuoden IKM-tyttö Lotta Pälsi
Lotta Pälsi on jo Rollo-ikäisenä laittanut paraatilajeissaan oman ikäluokkansa ennätyksiä uusiksi. Sama meno jatkui hänen ensimmäisenä IKM-vuotenaan. Lotta tekee paljon töitä ja hän on tyytyväinen ainoastaan, kun seisoo korkeimmalla palkintokorokkeella.

Vuoden IKM-poika Johan Krister Fredriksson
Johan Krister on ahkera harjoittelija ja hän on aina mukana hyvällä asenteella. Kesän 2017 IKM-kisoissa Johan Krister oli finaaleissa ja onnistui mitalien arvoisesti.

Vuoden NSM-tyttö Vilma Oura
Vilma Oura nousi suuren yleisön tietoisuuteen laittamalla Anu Koiviston 200 metrin selkäuinnin Suomen ennätyslukemat uusiksi. Vilma on koko uintiuransa niittänyt menestystä. Ahkera työ jatkuu.

Vuoden NSM-poika Elias Herlevi
Elias Herlevi puurtaa altaassa ja nauttii tehdä työtä omassa rauhassaan. Kesän SM-kisoissa Elias hallitsi sekä nuorten että aikuisten pitkiä matkoja kärkisijoja rohmuten. Hymy ja tyytyväisyys tämän nuoren miehen kasvoilla on ollut nähtävissä myös uuden kauden alettua.

Vuoden naisuimari Kaisla Kollanus

Kaisla oli ensimmäisissä MM-kisoissaan Unkarissa tänä vuonna. Hän on osoittanut nuoremmille uimareille, että uinti, opinnot ja työ voidaan yhdistää menestyksekkäästi. Kaislan motto on: ”Vain mestaruus kelpaa!”

Vuoden miesuimari Riku Pöytäkivi
Riku on tämän vuoden aikana ottanut aimo harppauksen kohti maailman kärkeä 50 metrin perhosuinnissa. Lukuisat Suomen ennätykset vuonna 2017 eivät jättäneet ketään kylmäksi.

Vuoden viesti SM 4*100 naisten sekauintiviestissä 
Naisten sekauintiviesti alkaa. HSS 1 on radalla 4. HSS 2 on radalla 7. Simmis-katsomo hurraa, kun viesti alkaa. Vahvat Vilma-seläristimme tuovat HSS 1 ja HSS 2 joukkueet ensimmäisinä vaihtoon. Rinulin tehotytöt jatkavat samalla tavoin. Simmis on edelleen kaksoisjohdossa. Simmisläisten desibelit nousevat asteikoissa kattoon. Perhososuus liitää ohi ja Simmis on edelleen kaksoisjohdossa. Päävalmentaja katsoo kellojaan hurmaantuneena ja huutaa: ”Mitä täällä oikein tapahtuu?”! Vapaauintiosuudelle HSS 1 lähtee ylivoimaisessa johdossa. HSS kakkosella on vastassaan ankkuritaistossa maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä. Tiukan taistelun tuloksena Hanna-Marialla kolme kymmenystä onnea puolellaan. HSS 1 on voittanut Suomen mestaruuden ja HSS 2 noussut reunaradalta 7 pronssille. Simmis katsomo on ekstaasissa!

Pistekisa ratkesi lopullisesti viesteihin ja tämä sekariviesti ei jättänyt ketään kylmäksi.

Kultajoukkue
Vilma Oura, Hanna Kareinen, Kaisla Kollanus, Laura Kurki

Pronssijoukkue
Vilma Ruotsalainen, Lotta Hämäläinen, Viola Kilpeläinen, Tanja Kylliäinen 

Garantiföreningeniltä Ernst ja Kaija Henrikssonin stipendit

Vilma Oura ja Elias Herlevi

Urheiluhallien stipendi parauinnille

Jessika Markkanen

Eliittimerkit

Hanna Kareinen, Kaisla Kollanus, Moona Koski, Vilma Oura,Vilma Ruotsalainen, Lotta Upanne, Uula Aurén, Tony Eriksson, Evgeny Lomtev, Eetu Piiroinen, Riku Pöytäkivi, Andrei Tuomola 

Lisäksi uimarit yllättivät päävalmentaja Matti Mäen videotervehdyksellä, puheella ja yllätyslahjalla. Matti sai kiitosta uimareidensa tukemisesta niin huonoina kuin hyvinä päivinä. Videoon oli tallennettu kokonaisvaltaista eläytymistä kisoissa, sloganeita, uimareiden omituisuuksia sekä tietenkin onnistumisen hetkiä. 

Toinen uimareiden yllätyspalkittu valmentaja oli Tua Piiroinen, jonka rauhallinen, sitoutunut ja lempeä työ Tampereen kesän 2017 verra-altaalla teki uimareihin lähtemättömän vaikutuksen. Tua sai kiitosta juuri siitä, että hänen hoitamansa huoltopiste teki viimeisen silauksen ja uimarit olivat aina hyvin verranneita ennen seuraavaa starttia. 

Seuran aktiivien palkinnot

Simmiksen toimintaa pyörittää suuri vapaaehtoisten joukko. Heidän työnsä on oleellista niin seuran valmennustyössä, hallinnossa kuin kisaorganisaatiossakin. Myös tuomarityöskentely omissa ja muiden järjestämissä kisoissa sekä hallituksessa toimiminen vievät Simmistä eteenpäin joka päivä.

Pronssinen plaketti jaettiin kiitoksena seuraaville Simmis-aktiiveille

Sirpa Alamattila
Kauno Alastalo
Harry ja Jaana Clayhills
Petra ja Timo Havo
Petri Heinilä
Markku Hirvonen
Aija Jokilammi
Tytti Juhokas
Jouni Karvo
Kaj Koiranen
Laura Koivusalo
Eero ja Sanna Lehtonen
Peik Lehtonen
Sari Lindeberg
Tiina Luukkonen
Antti Mäki
Ville Oura
Mika Ruusunen
Päivi Söderholm
Sami Vartiainen 

Simmis-ura voi jatkua uintiurankin jälkeen esimerkiksi valmentaja ja/tai hallituksessa. Hopeisen plaketin saajat olivat tällä kertaa kaikki hallituksessakin vaikuttaneita ”äijiä”.

Hopeinen plaketti

Mikko Sinisalo
Jens Söderholm
Karim Tähtivuori

Seuran korkein kunniaplaketti – kultainen plaketti – annetaan harvakseltaan. Sen saamiseksi seuratyötä on pitänyt tehdä yli kymmenen vuotta. Olemme onnekkaita, että seurastamme löytyy ihmisiä, joiden jälkikasvu ei enää ole mukana meidän seurassamme, mutta vanhemmat ovat jääneet. Seurasta on myös ponnistettu liittohallitukseen. Seuran päävalmentaja on paitsi uinut seurassa, ollut seuran rivivalmentaja, nuorten valmennuspäällikkö, valmennuskeskuksen valmentaja ja nyt päävalmentaja.

Kultainen plaketti

Lotta Långström
Matti Mäki
Kaija Niemi
Jukka Palotie

Ansionmerkin saajat ovat tehneet pitkäaikaista ja tuloksekasta työtä Simmiksen hyväksi.

Ansiomerkki

Stina Ifström
Petri Kaurinkoski
Hely Kilpeläinen

Seuran kunniajäsenyys myönnetään vuosikymmeniä kestäneestä työstä Simmiksen hyväksi.

Kunniajäsenyys
Helena Piksilä

Elefanten on perinteikäs vuodesta 1963 asti jaettu kiertopalkinto. Se ei jää koskaan asumaan kenenkään kotiin, mutta on kaikille sitä vuoden hallussa pitäville tervetullut vieras, sillä sen saa ainoastaan meritoitunut seuran vapaaehtoinen. Tänä vuonna seuran hallitus on valinnut meille kaikille niin tutun miehen Doodle-kyselyjen takaa ja hallituksessa toimivan jäsenemme.

Elefanten Jens Söderholm

/HYK 22.10.2017, päivitetty 23.10. LK tekstillä ja Elina Mäkisen kuvilla