Simmis mitalitaulukon voittoon ja pisteissä toinen LRIKM-kisoissa

Lyhyen radan Ikäkausimestaruusuinnit Raisiossa ovat juuri päättyneet Simmiksen voittoon mitalitaulukossa ja toiseen sijaan pistekilpailussa. Cetus voitti pistekilpailun ja ÅSK sijoittui kolmanneksi.

Vuonna 2001 syntyneiden tyttöjen ja vuonna 2000 syntyneiden poikien viimeiset ja vuonna 2004 syntyneiden tyttöjen ja vuonna 2003 syntyneiden poikien ensimmäiset lyhyen radan ikäkausimestaruusuinnit päättyivätSimmiksen voittoon mitalitaulukossa ja toiseen sijaan pistekilpailuissa.

IKM-ennätyksiä tekivät Vilma Oura 100 selkää sekauintiviestiavauksessa, Lotta Pälsi 100 perhosta ja Niki Karlsson 100 selkää viestiavauksessa. Mitaleita tuli laajalla rintamalla yhteensä 12 eri uimareille ja pistesijoja otettiin haltuun tasaista tahtia. Jokaisesta viestistä tuli mitali.

IKM-kilpailut oli venytetty kuusijaksoisiksi ja yhdistettyjen ikäsarjojen (P13-16 ja T12-15) sprinttimatkat olivat mukana uutuutena ohjelmassa. Kisabussi starttasi kohti majapaikkaa Turussa jo torstai-iltana Vilin ohjastamana. Raision Uintikeskus Ulpukassa oli kisoja varten uusittu lähtötelineet, mikä olikin tarpeen. Uimafasiliteetit olivat kelvolliset, ajanotto- ja näyttölaitteet olivat selvästi uusia ja täytyy todeta että tuli pitkän viikonlopun aikana monta kertaa Nasse-setää ikävä (sekin on selvästi mahdollista). Kolmen tunnin mittaiseksi arvioidut kisajaksot olivat järjestäen 25-30 min myöhässä, mutta senkin kanssa opittiin elämään. Simmiksen kisakatsomossa lähtöpäässä tunnelma oli lämmin, kädet hellänä taputtamisesta ja ääni käheänä kannustamisesta.

Simmiksen tiimi aloitti kisat enteitä antavasti voittamalla ensimmäisen kisoissa jaossa olleen IKM-mestaruuden – T12 sarjan 100 rintauintikulta tuli Lotta Pälsille. Lotan saldo kisoissa oli kunnioitusta herättävä voittaen 5 kultaa henkilökohtaisilla matkoilla, kaikissa neljässä eri lajin sataset ja 200 sekari kaupan päälle. Lisäksi Lotta oli kolme vuotta vanhempien uimarien seurassa perhostelemassa tyttöjen sekariviestissä pronssia.

Vilma Oura saalisti tällä kertaa kolme henkilökohtaista kultaa ja oli viestien kantava voima yhdessä Emma Koirasen kanssa. Emma otti ensimmäiset henkilökohtaiset IKM-kultansa dominoiden T15 pitkiä vapareita kolmella kullalla. Emma jopa riehaantui tuulettamaan palkintopallilla ensimmäisen henkilökohtaisen kullan merkiksi. Kiintoisasti Vilma ja Emma kantoivat kotiin samanlaiset mitalikasat viimeisistä IKM-kilpailuistaan.

P16-ikäluokan poikapoppoo Kirill Egorov, Jami Heinilä, Elias Herlevi, Santeri Hölttä ja Niki Karlsson jatkoi vakuuttavia esityksiä viimeisissä IKM-kilpailuissaan. Yksi kisojen reteimmistä tuuletuksista altaalla nähtiin P16-sarjan 200 vaparissa, jossa Kirill voitti ensimmäisen henkilökohtaisen IKM-kultansa, ja juhlat jatkuivat palkintokorokkeella. Yhteensä P16 pojilla oli tuomisina henkilökohtaisilla matkoilla 7 kultaa, 5 hopeaa ja 3 pronssia.

Muita Simmiksen mitalisteja olivat henkilökohtaisilla matkoilla Veeti Haikonen ja Janna Appelberg, ja viesteissä Helene Hirvonen sekä Saija Mikkonen.

Jälleen kerran, viestit olivat IKM-kilpailuissa sokerina pohjalla. Simmiksen joukkue toi mitalin jokaisesta viestistä – 2 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia. Ehdottomasti makein viestimitali oli IKM-kilpailut päättänyt P16 / T15 4×50 vapariviesti, jossa oli panoksena mitalikilpailun voitto – klassisesti Simmis vs. Cetus. Cetuksen Sergey Kuznetsov vei Cetuksen alussa selvään johtoon Niki Karlsson vastassaan, Santeri Hölttä puristi eron puoleen sekuntiin, Vilma Oura toi kolmannella osuudella Simmiksen niukkaan johtoon, ja viimeisellä osuudella Emma Koiranen piti puolensa ja toi Simmiksen 0,03 sekunnin voittoon, ja mitalitilaston kärkipaikalle.

Valmennusjohdon tunnelmat tiivisti Edustusryhmän Petri Heinilä: ”Kaikki uimarit uivat vähintäänkin tasollaan, mukana oli muutamia loistavia venymisiä. Meillä oli matkassa niin kova ryhmä, että rutiinisuorituksetkin riittivät monille ikäluokan kärkisijoille. Lisäksi erityisesti ilahdutti koko ryhmän esimerkillinen käyttäytyminen sekä hallilla että hallin ulkopuolella. Tällaisen porukan kanssa on ilo tehdä töitä”.

Kiitos Raisio näistä kisoista, kiitos uimarit ja valmentajat. Onnittelut kaikille uinteihin vaikuttaneille uimareista kotijoukkoihin ja joukkueenjohtajista valmentajiin!