Simmis voitti avausottelun vesipallon SM-sarjassa

Vesipallojoukkueemme voitti vakuuttavasti sunnuntaina Kuopion Uimaseuran SM-sarjan avausottelussa luvuin 20-8.

HSS avasi tämänvuotisen vesipallokautensa vieraspelillä Kuopion uimaseuraa vastaan sunnuntaina 7. lokakuuta. Hss:n joukkue koostui pitkälti samoista pelaajista kuin viime kaudella, uusia kasvoja olivat junioreista miehiin siirtynyt Julius Jaskari, sekä muutaman vuoden tauon jälkeen paluun SM-kentille tehnyt Mickie Giansanti. Kuopion joukkueessa puolestaan pelasi useampi viime kauden JySa-pelaajista. Joukkue koostuu pääosin nuorista pelaajista, muutamalla konkarilla vahvistettuna.

Ensimmäistä erää sävyttivät useat jäähyt, joista suurin osa tuli Kuopion joukkueelle sentterin rikkomisesta sekä läpiuintien estämisestä. Muutaman haaskatun tilanteen jälkeen HSS:n kuviot alkoivat toimia ja tulosta syntyi. Kuopio pääsi kaventamaan kaarelta heitetyillä maaleilla, mutta kun HSS:n Kari Lehtonen teki kaarelta tarkalla heitolla maalin ja Shaun Hotchkiss hyödynsi heittovoimaansa oikeassa laidassa, päättyi ensimmäinen erä helsinkiläisille lukemin 2-4.

Toinen erä jatkui pitkälti samaan tahtiin kuin ensimmäinenkin. HSS sai aikaan enemmän maalipaikkoja ja myös hyödynsi ne melko tehokkaasti. Kuopio sai aikaan muutaman kavennusmaalin hyödyntäen HSS:n merkkausvirheitä. Toisen erän jälkeen HSS johti jo 5-9.

Kolmannessa erässä HSS:n uintivoima alkoi näkyä, kun Osku Konttinen pääsi viimeistelemään useita vastahyökkäysmaaleja ja voitto karkasi lopullisesti Kuopiolaisten käsistä. Kuopio ei neljännessä erässä saanut kunnollista loppukiriä aikaiseksi, ja ottelu päätyi selkeisiin lukemiin 8-20.

Suuresta maalimäärästä ja useista virheistä puolustuspäässä näki selvästi, että kausi on vasta aluillaan ja molempien joukkueiden pitää saada lisää varmuutta peliinsä. HSS:llä tilanne on parempi jo pelkästään sen vuoksi, että joukkueesa on ollut vähemmän vaihtuvuutta viime kaudesta kuin Kuopiolla. Toisaalta helsinkiläisillä on vielä parannettavaa kahden viikon kuluttua oleviin seura-pm kilpailuihin Tukholmassa, eikä aikaa ole liialti.

Ensi viikonloppuna HSS isännöi Kuopiota lauantaina Pirkkolassa klo 17.20ja pelaa sunnuntaina Cetusta vastaan Espoonlahdessa klo 18.30.