Simmis voittoon seurapisteissä ja mitalitaulukossa sekä aikuisissa että nuorissa

Viimeisenä kisapäivänä Simmiksen uimarit saalistivat yhteensä viisi Suomen Mestaruutta! Tämän lisäksi hopeisia mitaleja uitiin yhteensä neljä ja pronssisia kolme.

Aikuisten, nuorten ja vammaisuinnin SM-kisat saatiin päätökseen eilen illalla Espoon Leppävaarassa. Simmis voitti seurapisteet ja mitalitaulukon sekä aikuisissa että nuorissa. Simmiksen uimarit keräsivät yhteensä 71 mitalia (aikuiset 42/nuoret 29), joista 33 (17/16) oli kultaisia, 21 (12/8) hopeisia ja 17 (12/5) pronssisia. Tunnelma katsomossa oli lämmin ja tunnelmallinen, kun Kalevan maljaa saatiin nostamaan uimareiden ja valmentajien lisäksi pitkänlinjan simmisläinen Tuffis Lindholm

Alla on Nuorten valmennuspäälikkö Mika Piiroisen terveiset kisoista. Mikan terveisten jälkeen luettavissa kisaraportti viimeisestä kisapäivästä.

Mikan terveiset SM-kisoista
Kotimainen arvokilpailukausi on ohi. Cetus järjesti upeat pitkän radan SM-kilpailut. Itse olen suuri ulkoaltaiden kilpailuiden fani. Näitä ulkoallaskilpailuja saisi meillä olla vielä enemmän.

Ulkoallaskilpailuissa hyvää on se, että olosuhteiden muuttuessa ja vaikeutuessa nähdään kenellä uimarilla fokus pysyy hyvän kilpailusuorituksen tekemisessä ja kenellä se alkaa murenemaan. Meidän uimarit onnistuivat näissä kilpailuissa erinomaisesti.

Näissä SM-kilpailuissa seuramme nuoret jatkoivat esiin marssiaan kohti Suomen kärkeä. Meillä on tällä hetkellä käynnissä sukupolven vaihdos, joka jatkuu vielä ensi kesän koti-SM-kisoissa. Nyt jo nähtiin, että tulevaisuus näyttää valoisalta. Viimeisen päivän ilossa oli myös hieman haikeutta, kun muutama uimarimme ui viimeisen kisastartin SM-tasolla. Iso kiitos mukana olosta Laura KurkiJenni KukkonenErika Ketola ja Roosa Lehtola. Muutama uimari pohtii vielä omaa jatkoaan. Kuten sanotaan en gång Simmis, alltid Simmis.

Leppävaaran SM-kilpailut olivat myös siitä hienot kilpailut, että katsomossa oli paljon vanhempia tai entisiä simmisläisiä. Kisat tuntuivat kotikisoilta. Iso kiitos seuran johdolle upean teltan hankkimisesta (oli kisojen hienoin) sekä erityiskiitos Jensille ja Minnalle upeiden puitteiden luomisesta (ml Normatecin palautumislounge). Kiitos!

Kesä 2019 oli meidän seuralle ainutlaatuinen. Voitimme kaikki muut pistekilpailut paitsi Rollo-kilpailut sekä kaikkien kesän arvokilpailuiden mitalitilastot. Suuri kiitos tästä ennen kaikkea uimareille, valmentajille sekä taustajoukoille. Nyt nautitaan hetken tästä menestyksestä. Samalla suunnataan katseet kohti tulevaa syksyä ja pohditaan, miten voimme olla entistä parempia. Syksyn suunnittelu jatkuu tiukasti jo loppuviikosta lähtien.

Osa seuramme uimareista jatkaa vielä kauttaan. Huomenna käynnistyy NPM ja EYOF-uimareille valmistava harjoittelujakso Leppävaarassa. NPM-kilpailuihin seurastamme osallistuu neljä uimaria (12. – 14.7) Marcus Forsel, Johan Krister FredrikssonDavin Lindholm ja Peppi Vesalainen. Samoin seurastamme osallistuu EYOF:iin (21. – 27.7) neljä uimaria Lassi HaimiAleksi KoprinenLotta PälsiLari Tumanoff  ja yksi valmentajana Petri Heinilä.

Ylihuomenna keskiviikkona alkaa Laura Lahtisen urakka nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa Kazanissa, jossa myös päävalmentajamme Matti Mäki on yksi joukkueen valmentajista. Laura ja Matti jatkavat Kazanista suoraan MM-esileirille Thaimaahan, jonne myös Pöytäkiven Riku suuntaa. MM-kilpailut uidaan 21. – 28.7 Koreassa.

Viimeisenä kauden päättää meidän parauimarit –  Jessika Markkanen ja Henrik Krogius, joilla matka MM-kilpailuihin alkaa syyskuun alussa.

Sunnuntain aamujakso
Viimeinen kisapäivän mitali- ja pistesijatili avattiin poikien 100 m perhosuinnissa, kun Marcus Forsel perhosteli hienosti kolmanneksi ajalla 57.92. Veeti Haikonen sijoittui toiseksi poikien 200 m selkäuinnissa ajalla 2.13.13. Samassa lajissa Rasmus Söderholm oli neljäs ajalla 2.17.47. Tyttöjen 400m sekauinnissa nähtiin upeita venymisiä ja suorituksia, kun 13-vuotias Louna Kasvio otti Nuorten Suomen mestaruuden selkeällä erolla seuraavaan. Louna kellotti oman uuden ennätyksen, joka nyt on 5.11.30. Samassa lajissa niin ikään 13-vuotias Wilma Sundt taisteli hienosti neljänneksi ajalla 5.18.30 ja vuotta vanhempi Ada Hakkarainen oli kuudes ajalla 5.23.16.

Miesten vammaisuinnin 50 m vapaauinnissa Henrik Krogius ui hienosti hopealle parantaen omaa ennätystään aikaan 42.22.  Aamujakso päätettiin poikien 4 100 m sekauinti viestiin, jossa Simmiksen joukkue kauhoivat maaliin ensimmäisenä. Joukkueessa uivat Veeti Haikonen selkäuintia (1.00.41), Davin Lindholm rintauinti (1.06.51), Marcus Forsel perhosuintis (57.45) ja Lari Tumanoff vapaauintia (52.76).

Aamujakso tulokset löytyvät täältä.

Sunnuntai iltajakso

Iltajakso avattiin miesten 200 m rintauinnilla, jossa Bruce Clayhills tuli maaliin uudella omalla ennätyksellään 2.26.75 ja sijoittui seitsemänneksi. Naisten 200 m vapaauinnissa Helene Hirvonen sijoittui viidenneksi ajalla 2.08.40. Riku Pöytäkivi otti itselleen Suomen mestaruuden miesten 100 m perhosuinnissa hyvällä ajalla ajalla 53.54. Samassa lajissa Marcus Forsel oli tuli maaliin ajassa 58.44 ja sijoittui seitsemänneksi. Naisten 100 m selkäuinnissa Vilma Oura tuli maaliin toisena ajalla 1.03.69 ja Sanni Alamattila seitsemäntenä ajalla 1.08.01. Miesten 200 m selkäuintimatkalla Niki Karlsson otti hopeaa ajalla 2.06.94

Naisten 400 m sekauinnissa Vilma Ruotsalainen otti itselleen Suomen Mestaruuden ajalla 4.53.33.  Samassa lajissa Louna Kasvio oli hienosti kuudes ajalla 5.12.59. Naisten lyhyellä matkalla 50 m perhosuintia Kaisla Kollanus tuli maaliin kolmantena ajalla 26.97. Samalla matkalla vammaisuinnin puolella Jessika Markkanen tuli maaliin ensimmäisenä ajalla 33.55 ja varmistaen näin itselleen Suomen mestaruuden. Miesten pitkällä vapaauintimatkalla 1500 m vapaauintia Aleksi Koprinen oli maalissa neljäntenä uudella ennätyksellään 16.28.27. Samassa lajissa Lassi Haimi oli viides niin ikään omalla ennätyksellään 16.33.36.

Tämän kesän SM-kisat päätettiin naisten ja miesten viesteihin. Ensin uitiin naisten 4 x 100 m vapaauinti viesti, jossa Simmiksen joukkue oli hienosti kolmas ajalla 3.54.59. Joukkueessa uivat Laura Kurki (59.12), Vilma Ruotsalainen (58.83), Kaisla Kollanus (57.39) ja Vilma Oura (59.25). Miesten 4 100 m sekauinti viestissä Simmiksen joukkue tuli maaliin Suomen Mestareina! Joukkueessa uivat Niki Karlsson sekäuintia (57.75), Andrei Tuomola rintauintia (1.03.31), Riku Pöytäkivi perhosuintia (53.08) ja Elias Herlevi vapaauintia (52.34).

Ennen seurapisteiden voitonjuhlaa palkittiin Suomen uintivalmentajien toimesta Vuoden NSM-valmentajana Markku Hirvonen Laura Lahtisen upeasta 100 m rintauinnin Nuorten Suomen ennätyksestä. Onnittelut Makelle!

Iltajakso tulokset ovat luettavissa täältä.

Hyvää kesälomaa kaikille niille, joille loma alkoi SM-uintien jälkeen!  Paljon tsemppiä kaikille niille, joilla kausi vielä jatkuu! Näihin kuviin ja tunnelmiin!