Simmisläisten MM-kisat päätökseen Korean Gwangjussa

Riku Pöytäkivi ja Laura Lahtinen ovat saaneet päätökseen kisaurakkansa MM-kisoissa. Rikun viimeinen kisastartti oli perjantaina 100 m perhosuintia. Laura ui tänään aikaisin aamulla Suomen aikaa viimeisenä kisamatkanaan naisten 4 x 100 m viestissä vapaauintiosuuden.

Simmiksen Riku Pöytäkiven ja Laura Lahtisen kisat päättyivät tänään Korean MM-kisoissa. Kisoja oli upeaa seurata Simmiksen näkökulmasta. Rikun ja Lauran osalta kisat alkoivat jo viime sunnuntaiana 21.7.2019. Simmisläisten matka MM-kisoihin alkoi Lauran ja päävalmentaja Matti Mäen osalta jo kesken Leppävaaraan SM-kisojen, sillä ennen aikuisten MM-kisoja Laura kisasi nuorten EM-kisoissa Kazanissa voittaen siellä 200 m perhosuinnissa pronssia. Kazanista Laura ja Matti matkasivat suoraan Thaimaan Thanyapuraan MM-kisojen viimeistelyleirille, jossa Riku liittyi joukkueeseen.

Viime sunnuntaina Riku aloitti kisat uimalla 50 m perhosuintia aikaan 23.93, joka jäi Rikun kauden parhaasta ajastavain kolme kymmenystä. Toisena matkana oli 100 m perhosuintia, joka uintiin viime perjantaina 26.7  ja sen Riku perhosteli aikaan 53.62 (SB 53.26). Päävalmentaja Matti Mäen mukaan Riku ui omalla perustasollaan, vaikka varsinaista nappisuoritusta ei tullutkaan. 

Laura aloitti ensimmäiset aikuisten arvokisoisansa myös viime sunnnutaiana 400 m vapaauintimatkalla ja sen Laura ui upeasti Suomen ennätysaikaan 4.16.43! Keskiviikkona Laura hyppäsi uudelleen altaaseen matkanaan 200 m perhosuintia ja pisteli jälleen uusiksi sekä aikuisten että nuorten Suomen ennätyksen, joka nyt on 2.10.39. Tällä ennätyksellä Laura lunasti itselleen upeasti välieräpaikan ja ui matkan uudelleen keskiviikko iltana uransa toiseksi kovinpaan aikaan 2.10.78 ja sijoittuen 15. Viimeisenä henkilökohtaisena lajinaan Laura ui 800 m vapaauintia ja matka taittui aikaan 8.54.94. Matti oli tulokseen tyytyväinen, sillä uitu aika jäi vain sekunnin Lauran tuoreesta ennätyksestä, jonka hän ui Leppävaaran SM-kisoissa. MM-kisojen päätöspäivänä Laura kisasi vielä naisten 4 x 100 m sekauintiviestissä uiden siinä ankkuriosuuden. Vaapaauintiosuuden Laura kauhoi aikaan 56.42, joka on päävalmentaja Matin sanojen mukaan upea lopetus Lauran ensimmäisille aikuisten arvokisoille! Laura kertoi kisojen jälkeen: ”Kisat menivät paremmin kuin osasin odottaa, vaikka matkalla ollaan nyt oltu jo kuukausi. Tämän kauden pääkisat olivat nuorten EM-kisat ja sen jälkeen aikuisten MM-kisat. Välieräpaikka 200 m perhosuinnissa oli ehdottomasti koko kauden paras saavutus!”

Päävalmentaja Matti totesi, että valmistautuminen MM-kisoihin meni oikein hyvin. Lisäksi, Matti sanoi: ”Päätin, että emme lähde NEM-kunnolla MM-kisoihin vaan teimme Thaimaassa kovan harjoitusjakson ja sen jälkeen uuden herkistelyn, joka tähtäsi Lauran kunnon olevan huipussaan 200 m perhosuintiin ja viestiosuuteen.” Matin mukaan Lauran sisääntulo ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin ei olisi voinut sujua paremmin. Matti kertoi olevansa hyvin iloinen ja ylpeä siitä, kuinka Laura pystyi säilyttämään fokuksensa koko kahdaksan päivän ajan. Tämän lisäksi Matti totesi: ”Lauran tekeminen on sellaista, ettei uskoisi että kyse on ensikertalaisesta MM-kisoissa. Välieräpaikka ja sijoituksen nostaminen, joka lajissa on kerrassaan upeeta. Harvoin ensimmäisellä kerralla pystyy tällaisiin suorituksiin.”

Onnittelut vielä kerran Lauralle mahtavista suorituksista sekä nuorten EM-kisoissa että aikuisten MM-kisoissa! Samoin suuret onnittelut koko valmennustiimille: Matti MäkiMika PiiroinenPetri HeiniläMarkku HirvonenTua PiiroinenLaura Koivusalo (henkinen valmennus) ja Tapani Keränen (voimavalmennus)! Upeaa työtä olette tehneet ja sitä on ollut ilo seurata!

Korean Gwangjussa pidettyjen MM-kisojen tulokset kokonaisuudessaan nähtävissä täältä.