SM-kilpailut jatkuivat tukevasti Simmiksen otteessa

Toisena kisapäivänä Simmis jatkoi mestaruuksien poimimista kaikissa uintiryhmissä. Kokonaisuudessaan Simmiksen uimarit ottivat kymmenen Suomen Mestaruutta: viisi nuorten mestaruutta, neljä aikuisten mestaruutta ja yhden vammaisuinnin mestaruuden.Tämän lisäksi kirjattiin yksi Nuorten Suomen ennätys Laura Lahtisen nimiiin.

Perjantain kisajaksot olivat Simmiksen hallintaa. Toisen kisapäivän jälkeen Simmis johtaa seurapisteitä ja mitalitaulukkoa sekä nuorissa että aikuisissa. Mitaleja Simmiksen uimarit keräsivät yhteensä 19 kappaletta, joista yhdeksän kultaista, viisi hopeista ja viisi pronssista mitalia. Näiden lisäksi pistesijoilla nähtiin useita Simmiksen uimareita. Aamujaksossa kirjattiin myös yksi Nuorten Suomen ennätys.

Perjantai aamujakso
Toinen kisapäivä avattiin tyttöjen 400 vapaauinnilla, jossa Laura Lahtinen otti jo viidennen Nuorten Suomen mestaruuden tullessaan maaliin ajalla 4.26.85. Samassa lajissa Louna Kasvio oli hienosti viides ajalla 4.40.14 ja  Ada Hakkarainen kuudes kellon näyttäessä 4.40.66. Poikien 100 m vapaauinnissa Marcus Forsel ui matkan uuteen ennätykseensä, joka on nyt 54.44. Laura Lahtinen hurjasteli tyttöjen 100 m rintauinnissa uuden Nuorten Suomen ennätyksen tullessaan maaliin ajalla 1.08.53. Seuraavassa lajissa poikien 200 m perhosuintia nähtiin jälleen simmisläinen Nuorten Suomen mestarina, kun Lari Tumanoff tuli maaliin ensimmäisenä kellon näyttäessä 2.09.53. Aleksi Koprinen perhosteli toiseksi ajalla 2.11.67.

Vammaisuinnin 200 m sekauinnissa Jessika Markkanen otti itselleen Suomen mestaruuden ajalla 3.05.76 ja pistein 519. Tyttöjen 200 m sekauinnissa puolestaan oli tuttu kasvo ensimmäisenä maalissa, kun Laura Lahtinen kosketti panelia ajassa 2.22.21 ja nappasi itselleen jälleen yhden Nuorten Suomen mestaruuden. Sekauinnin jälkeen siirryttiin poikien lyhyelle sprinttimatkalle 50 m rintauintia. Davin Lindholm tuli maaliin hienosti toisena uudella ennätyksellään 30.01.

Aamujakson viimeisenä lajina oli tyttöjen 4 x 200 m vapaauintia, jossa Simmiksen joukkue tuli hienosti hopealle ajalla 8.39.29. Joukkueessa uivat Lotta Pälsi (2.11.40), Laura Lahtinen (2.05.13), Ada Hakkarainen (2.10.56) ja ankkurina Louna Kasvio (2.12.20). Näistä asetelmista oli hyvä jatkaa kohti iltajaksoa. Aamujakson tulokset nähtävissä täältä.

Perjantai iltajakso
Iltajaksossa lajijärjestys noudatti samaa kaavaa kuin aamujaksossakin eli ensimmäisenä matkaan lähtivät naiset 400 m vapaauinnissa. Simmisläisittäin finaali oli hienoa katseltavaa, kun mukana oli neljä Simmiksen uimaria. Palkintokorokkeella nähtiin Laura Lahtinen korkeimmalla korokkeella. Laura ui matkan aikaan 4.19.33, joka on hänen uusi ennätyksensä. Helene Hirvonen taisteli upeasti itselleen pronssia ajalla 4.30.81. Vasta 13-vuotias Louna Kasvio oli hienosti seitsemäs uudella ennätyksellään 4.38.90 ja Ada Hakkarainen kahdeksas ajalla 4.47.30. Vammaisuinnissa miesten 100 m vapaauinnissa Henrik Krogius oli kolmantena maalissa uudella ennätyksellään 1.33.06 ja pistein 346.

Naisten 100 m rintauinnissa Laura Lahtinen tuli maaliin kolmantena ajalla 1.09.36 ja Hanna Kareinen neljäntenä kellon näyttäessä 1.10.55. Lari Tumanoff kauhoi itsensä tuplamestariksi 200 m perhosuinnissa, kun aamulla uidun Nuorten Suomen mestaruuden lisäksi hän perhosteli itsensä Suomen mestariksi ajalla 2.08.29. Naisten 200 m sekauinnissa Vilma Ruotsalainen kellotti uuden ennätyksensä 2.17.06 ja nappasi näin itselleen hopeaa. Samassa lajissa Laura Lahtinen oli maalissa seitsemäs ajalla 2.25.51. Seuraavana vuorossa oli miesten pikapyrähdys 50 m rintauintia, jossa Simmiksen Andrei Tuomola pysäytti kellon aikaan 28.80 ollen kolmas. Naisten vastaavalla lyhyellä matkalla 50 m selkäuintia Wilma Oura oli maalissa viidentenä ajalla 29.96 ja Lotta Upanne kuudes ajalla 30.05.

Viimeisenä henkilökohtaisena matkana perjantai-illassa nähtiin miesten 800 m vapaauintia. Lassi Haimi otti itselleen tuplamestaruuden sekä nuorten että aikuisten matkalla. Lassi oli maalissa kellon näyttäessä 8.29.11. Samalla matkalla Aleksi Koprinen ui itsensä hopealle sekä nuorten että aikuisten lajeissa. Aleksi taittoi matkan aikaan 8.30.71, joka on hänen uusi ennätyksensä peräti yhdeksällä sekunnilla. Perjantai-illan päätti naisten 4 x 200 m vapaauintiviesti, jossa Simmiksen joukkue tuli maaliin kolmantena ajalla 8.37.03. Joukkueessa uivat Laura Lahtinen (2.08.91), Vilma Ruotsalainen (2.08.01), Helene Hirvonen (2.09.47) ja Vilma Oura (2.10.64).

Kisat jatkuvat jälleen huomenna aamulla klo 9.30 Leppävaarassa. Luvassa kaunista kesäkeliä, joten kaikki joukolla Simmiskatsomoon hurraamaan uimareiden suorituksia! Iltajakson tulokset nähtävissä täältä.